Saramura de pui

de Sidy in Pui, 18 Oct 2012 | 7455 vizualizari

 

Saramura este un fel de mâncare cu specific românesc, bazat în general pe diferite feluri de carne cu legume.
Saramura de pui este o specialitate din sudul României mai ales, dar asta nu inseamna ca in celelalte parti ale tarii nu se face.
O reteta simpla si gustoasa, cu ingrediente putine si cu rezultat delicios.
De obicei saramura se serveste cu mamaliguta. Dar...se poate servi si altfel...

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 2 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 1/2 gogosar
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei iuti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ketchup de casa
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pui:

Curatam puiul, il transam si il spalam bine , apoi il lasam sa se scurga.

Curatam si spalam bine si legumele.

Pulpele le dezosam.

Legumele spalate si bine sterse le punem pe gratar la copt, impreuna cu pulpele dezosate.Jumatate din ardeii iuti ii punem deoparte, numai 1/2 ii coacem.

Prajim toate bucatile de carne bine pe ambele parti , pina se rumenesc frumos.

Ceapa o lasam intreaga, cealalta 1/2 de ardei iuti si gogosar le taiem felii, la fel si usturoiul si morcovul.

Legumele taiate impreuna cu ceapa,1/2 din usturoi, sare si piper, le punem la fiert.

Rosia si ardeii copti ii curatam de pielita si ii taiem marunt, impreuna cu 4 catei de usturoi.

Carnea bine rumenita o punem intr-un vas termorezistent, adaugam sosul lasat pe gratar , precum si rosiile, ardeii si usturoiul taiate marunt.

Zeama fiarta cu morcovii o punem pete carnea rumenita , impreuna cu rosiile, ardeii , patrunjeleul verde si usturoiul taiate marunt si dam la cuptorul dinainte incalzit sa se rumeneasca frumos , cam 30 de minute la 180 de grade.

Stiu ca veti spune ca adevarata saramura se serveste cu mamaliguta. Dar...eu am ales pilaful de orez cu patrunjel verde , servit alaturi de salata verde. O minunatie !

Farfuriile nu mai aveau nevoie de spalat ,dupa stersul cu paine.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Bya Ralu 1

26.10.2012, 15:02

bun bun

mirela0911 1

26.10.2012, 22:26

Ooooo ce bun!

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 13:34

interesanta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui dezosate in saramura