Prajitura Tosca

de mimmi in Prajituri, 4 Ian 2012 | 21553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri la temperatura camerei,
  • 200 g zahar pudra,
  • 50 g nuca cocos,
  • 100 g mac ,
  • 4 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 100 ml lapte,
  • 1 lingura zahar vanilat,
  • 1 esenta vanilie,
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri,
  • 8 linguri zahar,
  • 1 plic praf budinca de vanilie,
  • 300 ml lapte,
  • 300 g unt,
  • 1 pastaie vanilie,
  • biscuiti,
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie,
  • 100 ml lapte sau frisca lichida,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blatul: Mixam albusurile cu un praf de sare,adaugand zaharul treptat. Se adauga, macul, nuca de cocos, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam compozitia cu dosul lingurii, de sus in jos, incet. Punem compozitia intr-o tava (28x23 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam blatul la cuptor, la foc mic cca 20 de minute si il lasam la racit.

Crema: Punem laptele cu untul si pastaia de vanilie (despicata) la fiert. Amestecam galbenusurile cu zaharul si praful de budinca. Cand laptele da in clocot, se adauga amestecul de mai sus si se fierbe pana se ingroasa.

Glazura: Topim ciocolata pe bain-marie, cand s-a topit o subtiem cu lapte sau frisca lichida.

Insiropam blatul cu un sirop facut din apa calduta, zahar si esenta de vanilie. Intindem crema, adaugam un rand de biscuiti, pe care ii insiropam cu acelasi sirop si glazuram prajitura. Lasam prajitura cateva ore,sau peste noapte intr-un loc rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

gabriella221184 1

03.11.2013, 16:31

laptele ce scrie la blat ce faci cu el ca nu vad ca l-ai pus in compozitie?

amalia_amy 1

26.12.2014, 22:08

prajitura mea preferata

iry-gabriela 1

26.12.2014, 22:28

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si ganache de ciocolata