Drob de miel cu oua de prepelita

de Sidy in Oaie, 26 Mai 2012 | 6339 vizualizari

 

Drobul de miel este un aperitiv cu un gust deosebit, puternic aromat de verdeturile proaspete ce se gasesc din belsug acum in piete.
Are un nivel mediu de complexitate şi nu trebuie să stai mai mult de o oră şi 30 de minute în bucătărie pentru a-l găti.
Medicii nutriţionişti spun că drobul are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. Deoarece carnea de miel nu este pe placul tuturor, drobul poate fi făcut şi din carne de pui.

 

INGREDIENTE

  • Maruntaiele de la un miel
  • 500 g ficatei de pui(optional)
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1-2 legaturi patrunjel verde
  • 1-2 legaturi marar verde
  • 2 oua
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 prapur
  • putin unt
  • vegeta de casa
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 14 oua de prepelita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel cu oua de prepelita:

Organele bine spalate le taiem cubulete.

Ceapa verde si usturoiul curatate le tocam marunt.

Mararul si patrunjelul verde le tocam, de asemenea, marunt.

Incingem uleiul intr-o cratita in care vom sota ceapa verde. Adaugam apoi usturoiul tocat si maruntaiele taiate marunt.

Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic. Daca e cazul adaugam 1/2 cana apa.

Dupa 20 de minute, cand organele sunt aproape fierte adaugam ficatul si lasam sa se innabusa la foc mic acoperit, alaturi de celelalte organe.

Fierbem ouale de prepelita 7 minute, le tinem 1 minut in apa rece apoi le cojim.

Dupa ce organele sunt gata si s-au racit putin, le mixam sau le dam prin masina de tocat.

Adaugam verdeturile tocate, cele 2 oua intregi, pesmetul, vegeta de casa .Daca este necesar mai asezonam.Amestecam bine compozitia sa se omogenizeze bine.

O forma de guguluf o ungem cu unt apoi asezam in ea prapurul ce a stat in apa rece pina acum.Rasturnam 1/2 din compozitia de maruntaie, asezam ouale de prepelita roata, roata , apoi punem restul compozitiei si acoperim cu marginile praporului.

Dam forma la cuptorul preincalzit la 180 de grade C cam 30-40 de minute pina se aureste deasupra.

Portionam drobul si se poate servi atat cald cat si rece.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

27.05.2012, 11:26

Ce bine ti-au reusit Sidy...eu nu pap dar te apreciez!

alinutzika 1

27.05.2012, 16:46

BuburuzaBubu 1

30.05.2012, 09:38

buuun buuun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel