Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI331
Retete / Dulciuri

Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)

In Prajituri la 25 Noi 2010

Aluatul se framinta 30-40 de minute si se lasa la dospit alte 40-50 de minute. Se pune apoi aluatul pe masa si se mai framinta 2-3 minute.Se acopera si se mai lasa 15 minute la dospit.  Apoi se intinde o foaie cu grosimea de 2 cm si se taie in patrate cam de 12 cm latura sau cit...

Tort Alex 2- caramel

In Torturi la 22 Noi 2010

Cana de zahar  o punem la caramelizat intr-o cratita cu doi stropi cu apa.Cand este gata topit, pe o farfurie unsa cu unt, rasturnam caramelul si il lasam la racit. Blatul il pregatim astfel: Galbenusurile impreuna cu apa si cu zaharul le batem bine cu mixerul.  Adaugam...

Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

In Torturi la 20 Noi 2010

  Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba zaharul topit pe peretii cratitei. Se da deoparte sa se raceasca. Cele 8 oua intregi se mixeaza bine( nu se mai pune zahar ca e prea dulce) cu un pliculet de zahar vanilat Burbon...

Chec simplu ca la bunica

In Prajituri la 17 Noi 2010

Untul tinut la temperatura camerei se taie bucatele si se amesteca impreuna cu zaharul praf. Adaugam apoi ouale, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Amestecam bine si adaugam o canita cu apa minerala, daca coca este prea vartoasa. Se imparte coca in doua. Intr-una adaugam...

Negresa de post

In Prajituri la 15 Noi 2010

Stafidele se pun in putina apa cu esenta de rom si praful de copt se stinge cu zeama de lamaie sau cu otet. Se amesteca apoi faina cu toate ingredientele . O tava se tapeteaza cu foaie de copt unsa cu putina margarina. Aluatul il punem in tava si il dam la copt 30-40 minute in cuptorul...

Tort de mere cu nuca si frisca

In Torturi la 10 Noi 2010

  6 linguri zahar se caramelizeaza in cratita in care vom pregati tortul.Dupa ce zaharul s-a caramelizat( nu se lasa prea mult ca prinde un gust amar)cu miscari de rotatie il intindem pe marginile cratitei.Punem cratita afara la rece sa se intareasca zaharul caramel. Curatam merele...

Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos

In Prajituri la 7 Noi 2010

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma bine. Cafeaua fiarta o indulcin tare cu zaharul si dupa ce s-a racit si s-a topit zaharul o adaugam treptat la albusurile spume. Amestecam bine cu mixerul pina raman albusurile spumoase tare. Untul( margarina) se invarte bine...

Tort ALEX

In Torturi la 6 Noi 2010

  Se fac 4 rulade , fiecare din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina , 3 linguri apa si praful de copt.( galbenusurile se amesteca cu zaharul pina isi dubleaza volumul , apoi se adauga apa, faina, praful de copt si albusurile spuma) Fiecare rulada se pune in tava captusita cu...

Placinta cu branza dulce

In Prajituri la 9 Sep 2010

Stafidele se tin in 50 ml apa cu esenta de rom pina punem  foile. Intr-o tava captusita cu hartie de copt se pune prima foaie de placinte pe care o ungem cu putin ulei, apoi a doua , o ungem si pe aceasta cu putin ulei si continuam tot asa cu foile pina le punem pe primele 6. Branza...

Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

In Prajituri la 28 Aug 2010

Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut in oala de lapte cu pereti dubli)pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit. Dupa ce e rece se amesteca cu untul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza. Crema 2 se face astfel:...

Visine pentru prajituri -la borcan

In Sirop / Compot la 27 Aug 2010

Visinele se spala , li se rup coditele si se lasa apoi la scurs. Se scot samburii cu dispozitivul special. Visinele se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si se invarte bine sa se topeasca zaharul. Se lasa asa de azi pe maine , invartindu-se din cand in cand. A doua zi se adauga la...

Prajitura Kinder pingui

In Prajituri la 5 Aug 2010

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si grisul. Mixam sa se amestece bine toate, apoi adaugam laptele, uleiul si mierea.Amestecam usor. Albusurile le...

Cheese and meringue

In Prajituri la 28 Iul 2010

Se amesteca untul cu zaharul , untura si galbenusurile bine de tot pina se face o crema pufoasa.Adaugam apoi smantana, faina. coaja de lamaie, laptele, praful de copt si se amesteca bine de tot. Aluatul rezultat il intindem pe o planseta presarata cu faina pina ia forma tavii ce o vom folosi....

Clatite cu brinza dulce si smintina, la cuptor

In Dulciuri la 26 Iul 2010

Clatitele se fac dupa metoda obisnuita. Intre timp preparam crema de brinza la care adaugam si stafidele care au fost inmuiate in prealabil , in apa. Crema se amesteca bine si apoi cu lingura , punem din compozitie pe clatita,rulam clatita, cu crema si o punem intr-un vas Yena uns cu unt ....

Prajitura Marius

In Prajituri la 23 Iul 2010

Se face un pandispan din oua, zahar, apa clocotita praful de copt, cacao si faina si se coace. Intre timp se prepara budinca si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina. Blatul se taie in doua si se umple cu jumatate din crema. Cealalta jumatate se pune deasupra...

Desert gogosi a la Sidy

In Prajituri la 22 Iul 2010

Drojdia se amesteca cu 50 ml lapte si putin zahar si se lasa la dospit 10 minute. Faina se pune intr-un lighenas in care se framinta aluatul, se adauga sarea, zaharul, ouale si coaja de lamaie, se amesteca usor, turnind cite putina apa minerala, pana se pune toata. Se continua...

Prajitura egipteana cu nuca si caramel

In Prajituri la 20 Iul 2010

Se incalzeste cuptorul in timp ce vom face 3 foi , fiecare din : 3 albusuri batute spuma apoi amestecate cu 3 linguri zahar si batute din nou pina se intaresc albusurile. 1 lingura faina se amesteca cu 40 g nuca macinata si se adauga incet la albusurile batute spuma.Se poate pune si putin...

Dulceata de caise pentru Alex

In Dulceata / Gem la 7 Iul 2010

Punem apa la fiert intr-o cratita. Cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam pentru 1-2 minute caisele. Le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja , care va veni foarte usor jos si scoatem samburii. Dupa ce le-am curatat cantarim miezul de caise si la 1 kg de fruct...

Chec in masina de paine

In Prajituri la 6 Iul 2010

Am introdus in masina de facut paine, ingredientele in urmatoarea ordine: sare, lapte, unt, oua,faina, drojdie, zahar, esenta de rom si coaja de lamaie si am  lasat sa-si faca programul dupa cum am planificat masina pe programul Cake . Cand a inceput sa fluiere , am adaugat stafidele...

Cornulete bistritene

In Prajituri la 24 Iun 2010

Se face un aluat moale din ingredientele de mai sus , care se imparte apoi in doua.O parte se lasa asa cum este iar cealalta se amesteca cu cacaoa ce a fost dizolvata in 3 linguri lapte. Se framanta bine sa se omogenizeze cacaoa cu aluatul. Din cele doua feluri de aluat se fac 8-12...

Guguluf cu visine

In Prajituri la 7 Iun 2010

Intr-un vas mai inalt batem bine cu mixerul , galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat pina se albeste si se face ca o spuma.Adaugam uleiul incet ca la maioneza , batand in continuare compozitia.Adaugam faina si amestecam bine de tot cu mixerul. Albusurile le batem spuma cu un praf de...

Tarta exotica

In Prajituri la 22 Mai 2010

Grasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza bine. Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina. Framantam bine cu mana cat mai repede ( sa nu se topeasca grasimea de la caldura mainii) dupa care...

Tort din piscoturi

In Torturi la 1 Mai 2010

Compotul de ananas se pune in blender si se paseaza pina se formeaza o crema. Frisca se bate bine de tot impreuna cu intaritorul, conform instructiunilor de pe plic.La fel procedam si cu crema de vanilie. Pe un platou se aseaza un strat cu piscouri.Peste ele asezam un strat de ananas...

Afisate 121 - 143 din 143 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 20

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]