Negresa de post

de Sidy in Prajituri, 15 Noi 2010 | 8146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 100 g stafide
  • 50 g nuci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3-4 cuisoare pisate
  • esenta de rom
  • nuca de cocos
  • Pentru glazura:
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 7-8 linguri zahar
  • 50 g margarina
  • esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Stafidele se pun in putina apa cu esenta de rom si praful de copt se stinge cu zeama de lamaie sau cu otet. Se amesteca apoi faina cu toate ingredientele .

O tava se tapeteaza cu foaie de copt unsa cu putina margarina. Aluatul il punem in tava si il dam la copt 30-40 minute in cuptorul dinainte incalzit. Se verifica daca este coapta prajitura cu ajutorul scobitorii.

Se prepara glazura amestecand taote ingredientele pe foc. Cand se scoate prajitura ca e gata , se taie felii si se rastoarna peste felii glazura fierbinte. Deasupra se presara nuca de cocos.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negrese