Tort Alex 2- caramel

de Sidy in Torturi, 22 Noi 2010 | 4927 vizualizari

 

Cum pe 24 nov "generalul" meu implineste 2 anisori, l-am sarbatorit in avanpremiera in weekend.
Asa ca bunica" Idi" a intrat in actiune si ...asta a iesit...
Si cea mai mare multumire a mea a fost aseara cand am plecat de la el si mi-a spus:"..noapte buna bunica mea .." ! Am crezut ca-l pap tot tot atat de drag mi-a fost...

 

INGREDIENTE

Blat

  • 10 oua
  • 2 linguri apa calduta
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare

Crema

  • 2-3 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cana zahar tos
  • 250 g unt de arahide
  • 3-4 linguri miere
  • 200 g frisca batuta
  • 1 varf cutit sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Alex 2- caramel:

Cana de zahar  o punem la caramelizat intr-o cratita cu doi stropi cu apa.Cand este gata topit, pe o farfurie unsa cu unt, rasturnam caramelul si il lasam la racit.

Blatul il pregatim astfel:
Galbenusurile impreuna cu apa si cu zaharul le batem bine cu mixerul. 
Adaugam cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt .Actionam mixerul pina adaugam toata faina. Va rezulta un aluat dens, destul de gros.
Albusurile se bat spuma cu sarea, bine de tot.Jumatate din ele le adaugam la galbenusuri si cu miscari line amestecam spuma cu aluatul pina incirporam bine albusurile.Adaugam si cealalta jumatate de albusuri spuma si procedam la fel, obtinand un aluat destul de consistent.
O tava o tapetam cu hartie de copt, o ungem cu putin unt si turnam blatul pe care il nivelam in tava cu o lingura.
Cuptorul va fi preincalzit cu 10 minute inainte , introducem tava la 180 grade pentru aproximativ 25 minute cand incercam blatul cu scobitoarea, daca este copt.
Scoatem tava si blatul il punem pe un grilaj sa se raceasca .
Pentru ca am fost multi invitati la masa, eu am preparat tortul nepotelului in cantitate dubla, atat crema cat si blatul, apoi unul din blaturi l-am sub forma cifrei 2 cum veti vedea in imagini.
Preparam crema amestecand untul de arahide cu galbenusurile, mierea, zaharul vanilat si sarea.Zaharul caramel racit il macinam si il adaugam impreuna cu frisca pusa rand pe rand in crema.Amestecam crema ca sa se omogenizeze toate ingredientele.
Blaturile le-am taiat in doua pe orizontala si am intins crema intre foi, dupa care se incepe ornarea tortului, fiecare dupa imaginatie.
Mi-ar fi placut sa stiu sa fac masinutele din zahar cu miere dar....m-am lasat pagubasa.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alex 2- caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

gaby_duceag 1

23.11.2010, 07:59

)baaai, cand e vorba de urari, mereu is in coada. si ma caut dupa avatar da' greu ma gasesc cu asta) tre' sa pun ceva mai colorat)
;La multi ani, pui mic si scump!!!!
tortul e super!

lilik 1

24.11.2010, 10:14

la multi ani piticului si sa aiba parte numai de lucruri bune
f frumos tortul

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 09:34

wow da ce expozitie de masini ai superb tortul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello