Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

de Sidy in Prajituri, 28 Aug 2010 | 15416 vizualizari

 

Nu demult Nadina 73 a facut ceva asemanator si mi-a adus aminte de aceasta reteta care noua ne place mult si pe caldurile astea nu mai trebuie sa pornesti cuptorul....
Asa ca m-am apucat de lucru si va arat ce a iesit...
Trebuia sa las prajitura la rece pina a doua zi dar toti ai casei ma intrebau ca inca nu e gata ? Asa ca am taiat-o mai repede decat trebuia.

 

INGREDIENTE

Pentru crema 1:

  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar praf
  • 250 g unt
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru crema 2:

  • 7 albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din foi de napolitane cu doua creme:

Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut in oala de lapte cu pereti dubli)pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit.
Dupa ce e rece se amesteca cu untul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza.
Crema 2 se face astfel: se bat albusurile bine, se adauga zaharul si se amesteca bine pe baia de aburi( oala de lapte)pina se obtine o bezea pe care o amestecam cu nuca. Lasam sa se raceasca apoi adaugam esenta de rom.
Montarea prajiturii se face astfel:
punem pe o tava prima foaie de napolitana, intindem apoi 1/2 din prima crema, punem a doua foaie de napolitane, urmeaza 1/2 din crema 2, a treia foaie de napolitane, utmatoarea crema de vanilie, a patra foaie de napolitane , crema ramasa cu nuca si deasupra se pune ultima foaie.
Acoperim foile de napolitana cu un prosop pe care punem o alta tava pe care se aseaza o cratita cu apa.
Lasam prajitura cu greutatea pe ea , pina a doua zi, la frigider ,cand o putem taia.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foi de napolitane cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sidy 1

29.08.2010, 08:56

Dau la toata lumea cu cea mai mare placere, ca este de unde....

diana_k 1

29.08.2010, 13:24

foartre bune napolitanele...sic remele suna tare tentant

Corinuta 1

29.08.2010, 14:02

pap si eu de la tine, ca demult n-am mai facut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine