Chec simplu ca la bunica

de Sidy in Prajituri, 17 Noi 2010 | 12436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt/margarina RAMA
  • 120 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu ca la bunica:

Untul tinut la temperatura camerei se taie bucatele si se amesteca impreuna cu zaharul praf. Adaugam apoi ouale, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Amestecam bine si adaugam o canita cu apa minerala, daca coca este prea vartoasa.

Se imparte coca in doua. Intr-una adaugam cacaoa , iar in cealalta esenta de migdale. Intr-o tava de chec punem hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei. Punem aluatul cu esenta de migdale si peste el, in mijloc, adaugam aluatul cu cacao. Punem tava cu checul in cuptorul dinainte incalzit la 185 de grade si lasam sa se coaca pina facem proba cu scobitoarea si aceasta iese curata. Lasam checul sa se raceasca in tava , apoi il taiem felii.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu ca la bunica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

epurasha2bb 1

18.11.2010, 12:10

ce pufos arta Sidy! checul facut asa e preferatul meu!5f!

eleny2010 1

18.11.2010, 21:34

5furc de la mine.arata super..

vanilla 1

19.11.2010, 14:12

si cred ca fff repede de facut!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dinti de negru