Desert gogosi a la Sidy

de Sidy in Prajituri, 22 Iul 2010 | 42220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 1,5 l apa minerala
  • 1 l ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi a la Sidy:

Drojdia se amesteca cu 50 ml lapte si putin zahar si se lasa la dospit 10 minute.
Faina se pune intr-un lighenas in care se framinta aluatul, se adauga sarea, zaharul, ouale si coaja de lamaie, se amesteca usor, turnind cite putina apa minerala, pana se pune toata. Se continua  framantatul bine-bine, sa se faca bule de aer. Se lasa la dospit cam jumatate de ora. Pe o plansa de lemn sau pe masa se presara faina si se intinde aluatul, cam de 1,5 cm grosime. Cu o forma data prin faina se taie gogosile si se pun pe masa la dospit inca vreo 20 minute, acoperite cu un prosop curat.

Uleiul se incinge intr-o cratita si se prajesc gogosile pe ambele parti. Cand sunt gata, se lasa sa se scurga de ulei pe servetele de hartie si apoi se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi a la Sidy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ligia Bxl 1

03.02.2011, 10:06

vai de mine sidy ce minunatii de gogosi ai facut tu aici,bravo

Bya Ralu 1

26.01.2012, 12:25

ce bun..ai pentru toata lumea...vin si eu

BuburuzaBubu 1

29.04.2012, 22:26

aoleeeeeu ce pofta mi-ai facut...si cum arataaaaa yuuuumy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede