Iată o reţetă foarte îndrăgită în Marea Britanie în varianta light/ dietetică unde peştele şi cartofii nu se prăjesc, ci se coc la cuptor.
Se amestecă pesmetul cu busuiocul şi oregano și se așează pe o farfurie uşor adâncă. Într-o altă farfurie se așează făina, iar oul se bate ca pentru omletă cu puțină sare.
Peștele se usucă și se dă pe rând în făină, ou și pesmet. Într-o bucată de folie de aluminiu, se așează o bucată de pește și se sigilează. Se procedează la fel și cu bucata rămasă. Se asează într-o tavă și se introduce la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute. După expirarea timpului, se deschid bucățile de aluminiu, expunând astfel bucățile de pește și se mai lasă la cuptor, la aceeași temperatură, pentru 5 minute.
Cartofii se curăță de coajă și se taie în sferturi. Se fierb 10 minute în apă cu sare. Se scot și se amestecă cu sare, piper, paprika, turmenic și uleiul de măsline, având grijă să fie acoperiți complet. Se introduc la cuptor, la 220 de grade pentru 25 de minute.
Pentru sos, se amestecă tipurile de muștar cu eșalota tăiată fin, caperele tocate și se asezonează.