Fish & Chips dietetic

de Satisfyyourcravings in Peste, 21 Noi 2012 | 5198 vizualizari

 

Iată o reţetă foarte îndrăgită în Marea Britanie în varianta light/ dietetică unde peştele şi cartofii nu se prăjesc, ci se coc la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru peşte:
  • 2 bucăţi de peşte alb fără oase şi piele
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri făină
  • 1 ou
  • busuioc şi oregano uscat
  • sare şi piper
  • Pentru cartofi:
  • 8 cartofi medii
  • 1 linguriţă turmenic/ curcuma
  • 1 linguriță jumătate paprika afumată
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper
  • Pentru sosul de muștar:
  • 2 linguri muştar Dijon
  • 1 lingură muştar cu miere
  • 1 eşalotă
  • 1 linguriţă capere conservate
  • sare şi piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fish & Chips dietetic:

Se amestecă pesmetul cu busuiocul şi oregano și se așează pe o farfurie uşor adâncă. Într-o altă farfurie se așează făina, iar oul se bate ca pentru omletă cu puțină sare. 

Peștele se usucă și se dă pe rând în făină, ou și pesmet. Într-o bucată de folie de aluminiu, se așează o bucată de pește și se sigilează.  Se procedează la fel și cu bucata rămasă. Se asează într-o tavă și se introduce la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute. După expirarea timpului, se deschid bucățile de aluminiu, expunând astfel bucățile de pește și se mai lasă la cuptor, la aceeași temperatură, pentru 5 minute. 

Cartofii se curăță de coajă și se taie în sferturi. Se fierb 10 minute în apă cu sare. Se scot și se amestecă cu sare, piper, paprika, turmenic și uleiul de măsline, având grijă să fie acoperiți complet. Se introduc la cuptor, la 220 de grade pentru 25 de minute. 

Pentru sos, se amestecă tipurile de muștar cu eșalota tăiată fin, caperele tocate și se asezonează. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fish & Chips dietetic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon roz Italiano