Aroma inconfundabila a piperului rosu este pusa in valoare de busuioc proaspat in acest preparat bogat in texturi.
Piperul rosu se amesteca cu uleiul si frunzele de busuioc. Se lasa peste noapte.
Pestele se fileteaza, se unge cu uleiul infuzat si se acopera cu frunzele de busuioc si piperul rosu. Se acopera cu folie alimentara si se lasa minim 2 ore la frigider.
Rosile se taie in jumatate, iar usturoiul se taie felii. Se soteaza impreuna intr-un wok cu putin ulei, la foc mic, timp de 8 minute. Se asezoneaza, iar la jumatatea timpului de prelucrare, rosiile se apasa usor cu o spatula de marginea wok-ului pentru a le sfarama usor. Se pastreaza la cald.
Fileurile de peste se aseaza in wok si se prajesc in foarte putin ulei timp de 2 minute jumatate pe fiecare parte, incepand cu partea cu piele, la foc mare, apasand pe fiecare file la inceput pentru a nu se curba.
Pentru plating, se aseaza rosiile, deasupra fileurile si cateva fire de chives.
Se poate servi cu salata de valeriana.
(Sursa fotografiei 2: http://www.scuba-equipment-usa.com/marine/NOV03/Eastern_Spiny_Gurnard(Lepidotrigla_pleuracanthica).html)
1
Bautura recomandata: limonada sau apa cu lamaie.