De la Gordon citire, vă propun astăzi un preparat picant, crocant şi delicios cu influenţe asiatice.
Se începe cu sosul pentru că aromele se îmbină mai bine cu cât este lăsat mai mult.
Se taie ardeiul iute longitudinal, apoi în felii subțiri și se amestecă întru-un mojar, folosind pistilul, cu usturoiul tăiat fin, puțină sare și zahărul. După ce usturoiul și ardeiul au devenit piure, se adaugă 2 linguri de sos de pește, oțetul de orez, cele două linguri de ulei de măsline, sucul de la lime și ceapa și se amestecă cu o lingură. Se scoate sosul din mojar.
În mojarul curat, se pisează grosolan alunele, împreună cu sarea și cu chilli, apoi se adaugă coriandrul tocat.
Într-un bol se bate oul, împreună cu sosul de pește.
Se usucă bucățile de pește, se dau prin ou, apoi prin mixul de alune și se prăjesc la foc mare câteva minute pe fiecare parte, începând cu partea cu piele. Se oprește focul și cât sunt încă în tigaie se acoperă fiecare bucată cu sucul de la jumătatea de lime.
Se scot pe o farfurie și se servesc cu sosul.
1
Se poate servi cu orez sau broccoli la aburi.