Peşte picant cu crustă de alune

de Satisfyyourcravings in Peste, 18 Noi 2012 | 4840 vizualizari

 

De la Gordon citire, vă propun astăzi un preparat picant, crocant şi delicios cu influenţe asiatice.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăţi peşte alb
  • 100 grame alune neprăjite decojite
  • 1 lingură coriandru/ pătrunjel
  • o linguriță fulgi de chilli
  • un ou
  • o linguriţă sos de peşte
  • 1/2 lime
Pentru sos:
  • 2 linguri sos de pește
  • 2 tije ceapă verde
  • un ardei iute
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriță oțet de orez
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lime
  • o lingură coriandru/ pătrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peşte picant cu crustă de alune:

Se începe cu sosul pentru că aromele se îmbină mai bine cu cât este lăsat mai mult.

Se taie ardeiul iute longitudinal, apoi în felii subțiri și se amestecă întru-un mojar, folosind pistilul, cu usturoiul tăiat fin, puțină sare și zahărul. După ce usturoiul și ardeiul au devenit piure, se adaugă 2 linguri de sos de pește, oțetul de orez, cele două linguri de ulei de măsline, sucul de la lime și ceapa și se amestecă cu o lingură. Se scoate sosul din mojar.

În mojarul curat, se pisează grosolan alunele, împreună cu sarea și cu chilli, apoi se adaugă coriandrul tocat. 

Într-un bol se bate oul, împreună cu sosul de pește.

Se usucă bucățile de pește, se dau prin ou, apoi prin mixul de alune și se prăjesc la foc mare câteva minute pe fiecare parte, începând cu partea cu piele. Se oprește focul și cât sunt încă în tigaie se acoperă fiecare bucată cu sucul de la jumătatea de lime. 

Se scot pe o farfurie și se servesc cu sosul.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu orez sau broccoli la aburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peşte picant cu crustă de alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

MonaMimi 1

19.11.2012, 09:25

Mihaela11_jo 1

19.11.2012, 10:55

Foarte apetisant

Sim0na 1

19.11.2012, 20:48

o prezentare tare frumoasa pentru un preparat delicios!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pește în crustă de parmezan - Rețeta simplă și aromată