Este unul dintre preparatele cele mai gustoase pe care le-am încercat vreodată!
Pentru pește:
Pentru sos:
Pentru garnitură:
Frunzele de banan se clătesc pentru 1 minut cu apă fierbinte, pentru a le face ceva mai maleabile. Se rup în 2 bucăţi destul de mari cât să acopere complet bucăţile de peşte.
Centrul fiecărei frunze se unge un ulei de măsline. Se aşează bucăţile de peşte în centrul fiecăreia, se sărează şi se piperează, se așează roșiile și ceapa verde, iar deasupra, untul. Se aduc marginile frunzelor de banan peste pește astfel încât acesta să fie acoperit complet. Se sigilează capetele cu scobitori.
Se așează într-o tavă și se introduc în cuptorul preîncălzit la 215 grade Celsius pentru 10-15 minute.
Sosul se obține prin combinarea tuturor ingredientelor. Se sărează.
Pentru garnitură, se fierbe fasolea verde în apă cu sare pentru 3 minute. Se spală sub jet de apă rece 1 minut.
Într-o tigaie, se încălzeşte untul. Când nu mai face spumă, se adaugă usturoiul. Se infuzează uleiul 2-3 minute. Se adaugă fasolea și se sotează 3-4 minute. Se sărează și se piperează.
După ce se scoate peştele de la cuptor, se taie/ rup frunzele de banan pentru a expune carnea. Se toarnă deasupra sosul obținut anterior și se servește cu garnitura de fasole verde.