Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde

de Satisfyyourcravings in Somon, 27 Feb 2013 | 5875 vizualizari

 

Un preparat sofisticat, dar foarte rapid şi uşor de făcut. Tăițeii completează perfect aroma peștelui, iar culorile din farfurie sunt o adevărată simfonie. Eu am tăiat una dintre bucățile de pește în două pentru că mi se părea prea mare. De aceea în imagini par a fi 3 bucăți.

 

INGREDIENTE

  • Pentru somon:
  • 2 bucăţi de somon proaspăt cu piele
  • 1 1/2 linguri de pastă miso light (pastă de soia cu orez)
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriță ulei de susan
  • puțin ulei de floarea soarelui
  • Pentru tăiței:
  • 150 grame tăiţei cu ceai verde
  • sucul de la 1/2 lime
  • sare
  • 20 grame alune caju
  • 1 fir de ceapă verde tăiată rondele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde:

Se amestecă miso cu mierea și uleiul de susan.

Într-un wok se încălzește uleiul de floarea soarelui. Se adaugă bucățile de somon, cu pielea în jos și se apasă ușor pe toată lungimea pentru a-și păstra forma. Se prăjesc pe ambele părți maxim un minut, până devin roz. 

Se așează bucățile într-o tavă. Se unge partea fără piele a fiecărei bucăți de pește cu mixul de miso, astfel încât să fie acoperite complet. 

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, unde vor sta 5 minute. 

Între timp, se fierb tăițeii în apă cu sare pentru 6 minute. Se scurg și se amestecă cu sucul de lime, alunele caju și o partea din ceapa verde, păstrând restul pentru decor. 

Se așează tăițeii pe o farfurie, iar deasupra bucata de pește. Se ornează cu ceapă verde și se servește fierbinte.

TIPS-URI

1

Tăițeii se mai pot amesteca și cu ghimbir murat și sake

2

Se folosește numai un ulei care are o aromă neutră. Uleiul de măsline nu este recomandat

3

Pasta miso se poate amesteca și cu sos de soia, dar eu am renunțat la el pentru că miso este deja foarte sărată

4

Ceapa verde se poate înlocui cu ceapă roșie sau eșalotă

5

Caju se pot prăjit câteva minute în tigaie la foc mediu, pentru intensificarea aromei

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de coacaze