Satisfyyourcravings

7

Bucataras
Top-Chef

@Utrecht

Bucataras din 29.10.2012

RETETE950
PRIETENI211
Retete / Bucatarasi celebri

Desert clatite sfasiate, cu ananas caramelizat, caju, lime si cardamom

In Jamie Oliver la 20 Aug 2018

Nucile se prajesc intr-o tigaie fara ulei cateva minute, pana devin aurii. In ultimele 30 de secunde se adauga si fulgii de cocos. Se transfera intr-un mojar si se sfarama usor.  Ananasul se taie in cuburi nu foarte mari si se adauga intr-o tigaie la foc mediu. Se gatesc 5-10 minute pana...

Salata de quinoa cu pepene si branza Feta

In Jamie Oliver la 10 Aug 2018

Se fierbe quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj.  Se taie partea verde a firelor de ceapa in felii si se adauga impreuna cu Tabasco, ardeii, painea, 1 lingura de ulei si sucul de portocala in vasul unui blender. Se transforma in sos. Se adauga sare si piper dupa gust, apoi se...

Paste la cuptor cu praz, fenicul si ton

In Jamie Oliver la 7 Iul 2018

Se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie si se toaca usturoiul fin.  Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare si se adauga maslinele si usturoiul. Se soteaza cateva minute.  Intre timp, se toaca prazul si feniculul, adaugandu-le treptat in tigaie. Se...

Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi

In Jamie Oliver la 29 Mai 2018

Gulia, cartofii si morcovii se curata de coaja si se taie in cuburi de 2cm. Se adauga gulia intr-o oala cu apa fierbinte si se fierbe 10 minute inainte de a adauga cartofii si morcovii. Se mai lasa 15 minute.  Intre timp, se fierbe mazarea cateva minute, apoi se scurge de apa.  Se...

Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi

In Bucatarasi celebri la 24 Mai 2018

Se amesteca laptele cu 2 cani de apa si cubul concentrat si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic, apoi se adauga malaiul. Se amesteca cu un tel pana cand mamaliga devine cremoasa, nu foarte densa. La final se adauga untul si sare daca este nevoie. Se toarna intr-un vas potrivit...

Tagliatelle cu pui in stil venetian

In Bucatarasi celebri la 23 Mar 2018

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se unge puiul cu ulei si se presara cu sare si piper, apoi se aseaza cu pieptul in jos, pe o tava si se coace 1 1/2 ore pana cand este gatit complet. Se intoarce cu pieptul in sus spre finalul gatirii.  Se lasa la odihnit. ...

Supa de dovleac cu paste si vin alb

In Bucatarasi celebri la 23 Mar 2018

Se caleste ceapa in ulei intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu. Se adauga apoi dovleacul si se gateste 2 minute. Se adauga vinul, se aduce la punctul de fierbere, apoi se adauga supa si foaia de dafin. Se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute. Se paseaza, cu ajutorul unui blender vertical 1...

Lasagna crocanta cu carne de rata

In Jamie Oliver la 23 Mar 2018

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Rata se presara cu sare si piper si se unge cu ulei de masline pentru gatit. Se aseaza intr-o tava si se coace in mijlocul cuptorului, 2 ore. Se lasa la racit, apoi se indeparteaza pielea si grasimea si se adauga in vasul unui robot de bucatarie,...

Macaroane cu sos de branza si Conopida

In Jamie Oliver la 4 Oct 2017

Se indeparteaza frunzele conopidei si se arunca. Se taie conopida in buchetele mici. Cotorul se taie in felii subtiri.  Se rade branza Gouda si Parmezanul, iar patrunjelul se toaca marunt.  Se fierb macaroanele si conopida in apa sarata, conform instructiunilor de pe...

Salata de legume la grill cu bulgur, branza Feta si Dukkah

In Jamie Oliver la 5 Sep 2017

Se prajesc condimentele pentru Dukkah intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu pana incep sa elibereze aromele. Se transfera intr-un mojar si se transforma intr-o pulbere nu foarte fina.  Se coc legumele intregi, intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mare (ceapa se decojeste), pana se...

Salata cu andive, Bresaola si portocala

In Jamie Oliver la 27 Aug 2017

Se indeparteaza coaja portocalei si se taie in felii. Se adauga intr-un bol impreuna cu sare, piper, otet si o lingura de ulei. Se taie ceapa julienne cu ajutorul unei mandoline si se toaca ciupercile si patrunjelul. Se adauga peste portocala si se amesteca. Se indeparteaza cotorul andivei...

Bircher Muesli cu miere, cocos si fistic

In Bucatarasi celebri la 3 Mai 2017

Se dau merele pe razatoare si se amesteca cu ovazul, scortisoara, laptele, mierea si cocosul si se lasa in frigider peste noapte.  Inainte de a fi servit, se adauga iaurtul, fisticul si fagurii de miere (optional).

Chiftele din cartofi dulci cu peste si salsa de ardei copti

In Jamie Oliver la 3 Mai 2017

Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb 15 minute, in apa sarata. Se scurg, se lasa la racit si se tranforma in piure.  Intre timp, se toaca ardeii copti si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline si sosul Tabasco.  Se taie bucatile de peste in cuburi de 1 cm si...

Salata de taitei cu dressing din fructul pasiunii si creveti

In Jamie Oliver la 21 Dec 2016

Se decongeleaza crevetii, daca este cazul si se indeparteaza carapacea, lasand capul si coada. Cu un cutit, se face o incizie pe spatele fiecarui crevete si se indeparteaza vena.  Se rehidrateaza taiteii in apa fierbinte.  Se taie fructul pasiunii in jumatati si cu o lingurita se...

Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie

In Bucatarasi celebri la 28 Noi 2016

Se amesteca supa si laptele intr-o  oala  si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga untul, branza Camembert si parmezanul si se amesteca. Se transfera intr-o...

Spaghete cu dressing de rosii si masline si pesmet aromatizat cu sardine

In Jamie Oliver la 25 Noi 2016

Se inteapa rosiile din loc in loc cu o furculita si se fierb in apa sarata, 30 de secunde.  Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie maslinele in sferturi si se adauga intr-un bol. Se decojesc rosiile si se taie in sferturi. Se indeparteaza semintele care se...

Dosa (clatite indiene umplute cu cartofi)

In Jamie Oliver la 3 Noi 2016

Cartofii se spala bine si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40-60 de minute, pana sunt gatitit complet. Se indeparteaa coaja, iar pulpa se paseaza usor intr-un bol. Se incalzeste putin ulei de masline, la foc mediu. Se adauga chiliul...

Spaghete in sos salsa

In Jamie Oliver la 28 Iul 2016

Se gatesc spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.  Intre timp, se toara rosiile pe un tocator. Pe acelasi tocator, se toaca frunzele de busuioc si usturoiul. Se amesteca toate ingredientele si se toaca impreuna, pana rezulta un sos grosier si omogen. Se adauga...

Pudra de granola cu seminte, nuci, ovaz si fructe

In Jamie Oliver la 19 Iun 2016

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se amesteca ovazul cu semintele, si nucile si se coc 15 minute. Se adauga fructele, pudra de cacao, cafeaua, si coaja de portocala rasa.  Se transforma in pudra cu ajutorul unui robot de bucatarie, in ture, daca este nevoie. ...

Dhal cu dovleac si oua prajite cu curry

In Jamie Oliver la 19 Iun 2016

Se taie cateii de usturoi si chili felii.  Se incalzesc 2 linguri ulei de rapita, intr-o tigaie mare, la foc mediu si se adauga semintele de mustar, cele de cumin si frunzele de curry. Se lasa 1 minut, apoi se adauga usturoiul si chili.  Se lasa pana devin aurii. Se scoate...

Omleta pufoasa cu spanac, rosii si Parmezan

In Jamie Oliver la 19 Iun 2016

Se prajeste felia de paine. Se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline si se incalzeste la foc mare. Se bat ouale cu o furculita. Se toarna in tigaie si se rade branza imediat deasupra. Se impacheteaza in 6 sau 8 sau se ruleaza cu ajutorul unui spatule.  Se aseaza...

Mozzarella in Carrozza (Sandvis pane umplut cu Mozzarella)

In Bucatarasi celebri la 12 Iun 2016

Se divide mozzarella intre 2 felii de paine si se aseaza cate 4 frunze de busuioc deasupra. Se inchid sandvisurile cu celelalte felii de paine.  Se amesteca faina cu parmezanul. Se bat ouale ca pentru omleta. Se aseaza faina intr-o farfurie cu margini largi, la fel ca si ouale si...

Spaghete Bolognese cu rosii uscate la soare

In Jamie Oliver la 15 Apr 2016

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si sa calesc baconul taiat bucati, ceapa si usturoiul tocate si frunzele de rozmarin, 5 minute, pana se inmoaie.  Se adauga carnea tocata, se rupe in bucati cu ajutorul unui spatule si se lasa...

Toast cu spanac, oua si parmezan

In Jamie Oliver la 13 Apr 2016

Se prajeste felia de paine.  Se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei si se incalzeste la foc mediu. Se toaca spanacul si se adauga in tigaie. Se bat ouale cu furculita ca pentru omleta si se adauga sare si piper. Se adauga in tigaie, se rad 5 grame de Parmezan deasupra si se amesteca...

Fusilli in sos de dovleac copt

In Jamie Oliver la 13 Apr 2016

Se adauga dovleacul, ceapa, fenicului si salvia in vasul unui bleder si se transforma in pasta. Se adauga intr-o tigaia impreuna cu supa, nautul si apa in care a fost conservat, se acopera si se lasa sa fiarba, amestecand frecvent. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. ...

Friptura de vita cu sos de ciuperci si legume de primavara

In Jamie Oliver la 13 Apr 2016

Se hidrateaza ciupercile porcini in apa fierbinte.  Se fierb cartofii si varza feliata in apa sarata.  Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se adauga ciupercile proaspete feliate, cateii de usturoi pisati, porcini, sare si piper. Se amesteca frecvent.  Se presara...

Fusilli in sos de ciuperci si salata de spanac cu mar, branza albastra si alune de padure

In Jamie Oliver la 13 Apr 2016

Se hidrateaza ciupercile porcini in apa fierbinte.  Se incalzesc 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie si se adauga usturoiul pisat, chiliul, ciupercile proaspete, feliate, crengutele de cimbru, si porcini. Se prajesc cateva minute.  Se fierb pastele conform instructiunilor de...

Pizza cu rozmarin si cartofi noi

In Jamie Oliver la 12 Apr 2016

Se amesteca faina, malaiul si sarea. Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat omogen. Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanata pana devine un aluat elastic si...

Salata vietnameza Pachetel de Primavara

In Bucatarasi celebri la 12 Apr 2016

Se amesteca toate ingredientele pentru dressing.  Se amesteca sosul de soia, uleiul de susan, zaharul brun, sucul de lime, curry si usturoiul pisat intr-un bol si se adauga bucatile de pui (proteina din soia). Se incalzeste un wok la foc mediu si se adauga proteina si sosul ramas. Se...

Friptura perfecta

In Jamie Oliver la 31 Mar 2016

Se aduce bucata de carne la temperatura camerei. Se unge carnea cu ulei si se presara generos cu sare si piper. Se incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mare si se adauga putin ulei.  Se adauga bucata de carne in tigaie. Se intoarce dupa un minut. Se unge cu usturoi pe partea expusa. Se...

Afisate 1 - 30 din 88 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]