Se amesteca faina, malaiul si sarea.
Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat omogen.
Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanata pana devine un aluat elastic si catifelat.
Se transfera intr-un vas curat, se acopera cu folie alimentara si prosoape si se lasa sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul.
Se amesteca toate ingredientele pentru sos folosind un blender.
Se taie cartofii in felii de 1 cm si se amesteca cu sare, piper, ulei de masline, rozmarin, cimbru si putin suc de lamaie.
Se imparte aluatul in 2 si se formeaza doua pizza. Se ung cu sosul de rosii si se aseaza cartofii pe cele doua pizza, apoi mozzarella.
Se transfera pe piatra pentru pizza, incalzita in prealabil sau pe folie de aluminiu si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius, direct pe gratarul cuptorului, pe raftul din mijloc, sau cel imediat urmator de jos. Se gatesc pe rand cate 12 minute.