Se hidrateaza ciupercile porcini in apa fierbinte.
Se incalzesc 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie si se adauga usturoiul pisat, chiliul, ciupercile proaspete, feliate, crengutele de cimbru, si porcini. Se prajesc cateva minute.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se prajesc alunele de padure intr-o tigaie fara ulei, pana prind putina culoare. Se scot pe o farfurie si sa sfarama usor.
Se aseaza spanacul intr-un bol si se adauga marul dat pe razatoare sau taiat julienne, branza albastra, rupta in bucati si se presara alunele de padure peste.
Cu ajutorul unui blender vertical, se transforma sosul de ciuperci in pasta. Se adauga 3 linguri din apa in care fierb pastele, se adauga uleiul de trufe, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic.
Se scurg pastele, pastrand putin din apa in care au fiert si se adauga peste sos. Se adauga din apa, daca este nevoie, pentru a obtine un sos cremos. Se adauga coaja de la 1 lamaie, patrunjelul tocat si branza Cottage.
Se amesteca cu grija.
Se stropeste salata cu sucul de la 1 lamaie si ulei de masline.