Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi

de Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri, 24 Mai 2018 | 3939 vizualizari

 

O reteta adaptata dupa Donna Hay

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte
  • 1 cub concentrat (eu am folosit cu usturoi si ierburi)
  • 1 cub de unt
  • 1 cana malai
  • ulei
  • sare
  • cateva frunze proaspete de busuioc
  • 1 Chorizo
  • 20 grame masline verzi
  • 50 grame branza Feta
  • mozzarella sau cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi:

Se amesteca laptele cu 2 cani de apa si cubul concentrat si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic, apoi se adauga malaiul. Se amesteca cu un tel pana cand mamaliga devine cremoasa, nu foarte densa. La final se adauga untul si sare daca este nevoie. Se toarna intr-un vas potrivit pentru cuptor, uns cu ulei.

Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, se taie Chorizo in felii, se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie si se taie in jumatati.

Se adauga Chorizo, busuiocul rupt bucati, maslinele, branza Feta si mozzarella/ cascavalul peste mamaliga, apoi se coace la cuptor 8-10 minute, pana cand branza s-a topit si a devenit aurie. 

Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta alla puttanesca