Satisfyyourcravings

7

Bucataras
Top-Chef

@Utrecht

Bucataras din 29.10.2012

RETETE950
PRIETENI223
Retete / Aperitive / Garnituri

Telina cu cimbru

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2016

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga frunzulitele de cimbru. Se lasa pana incep sa elibereze aroma, cateva secunde. Se adauga cuburile de telina, ceva mai multa sare, putina apa, se acopera cu un capac si se lasa la foc mediu timp de 20-25 de minute, pana se inmoaie,...

Omleta dietetica cu branza si busuioc

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2016

Se bate oul impreuna cu albusul de ou si apa intr-un vas.  Se topeste untul intr-o tigaie, se rastoana ouale batute, se inclina tigaia in toate directiile pana cand toata baza tigaii este acperita de ou si se lasa cateva minute pana incep ouale sa se gateasca.  Intre timp, se rup...

Aperitiv festiv- Mini cheeseburger

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2015

Se amesteca toate ingredientele pentru burger. Se imparte carnea in 8 bile, se aplatizeaza usor si se prajesc pe un gratar fierbinte cateva minute. Se intorc, se aseaza branza deasupra si se lasa pana aceasta incepe sa se topeasca.  Se taie mini chiflele longitudinal in jumatate, se unge...

Aperitiv festiv- Carnacior invelit in bacon cu branza Cheddar si Chutney picant de mango

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2015

Se invelesc carnaciorii in fasii de bacon si se prajesc intr-o tigaie fara ulei, 5-6 minute.  Se scot pe o farfurie. Se aseaza deasupra branza Cheddar, 1 castravete murat, se infige o scobitoare in ei si se servesc pe pat de chutney picant de mango.

Linte crocanta cu oua si salsa de ardei copti

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2015

Se toaca ceapa, usturoiul, tulpinile de coriandru, Jalapeno si rosiile. Se soteaza ceapa, tulpinile de coriandru si Jalapeno in putin ulei de masline, 10 minute, pana se inmoaie, dar nu prind culoare.  Se adauga semintele de coriandru, se mai prajesc cateva minute, apoi se adauga...

Aperitiv festiv- Mini sandvis Shawarma deluxe cu salata mentolata si sos de iaurt cu Tahini

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2015

Pieptul de pui se marineaza 3-4 ore sau peste noapte, in ulei de masline amestecat cu sucul si coaja de lamaie, catelul de usturoi zdrobit, cuminul, paprika, turmeric, sare, piper, putina nucsoara, scortisoara si piperul Cayenne.  Se taie fasii de 2 cm grosime care se frig intr-o tigaie...

Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2015

Se hidrateaza stafidele in apa fierbinte. Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc migdalele, pesmetul, branza si putin ulei de masline.  Se umplu ardeii cu cate o lingura din amestec si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se presara restul de umplutura pe deasupra...

Piure de linte rosie by Adi Hadean

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2015

Se calesc ceapa, usturoiul si morcovii in putin ulei, impreuna cu susanul negru, anasonul, foaia de dafin, sare si piper pana se inmoaie. Se adauga lintea si supa. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert 20 de minute.  Cu ajutorul unui blander se tranforma totul in piure si se...

Pot stickers cu vita

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2015

Se hidrateaza urechile de lemn in apa fierbinte, cateva minute, daca sunt uscate si se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele pentru pot stickers intr-un bol. Umplutura se poate si gati inainte de a umple pot stickers-urile cu aceasta.  Se aseaza cate o lingura de umplutura in...

Pachetele de vara vietnameze cu creveti si sos Nước chấm

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2015

Se amesteca toate ingredientele pentru sos mai putin usturoiul si chili si se lasa la frigider cel putin 30 de minute.  Se gatesc taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj.  Se inmoaie foile de orez in apa calda pana devin maleabile. Lucrand cu cate una odata, se intind pe o...

Mozzarella pane la cuptor cu salata calda de linte cu ceapa caramelizata

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2015

Mozzarella se taie felii, care se tavalesc prin faina, apoi albus de ou, pesmet si din nou albus de ou si pesmet.  Se aseaza intr-o tava care se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru 10-15 minute, introcandu-le pe cealalta parte pe la jumatatea timpului. ...

Tirokafteri - crema picanta din branza Feta

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2015

Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei de masline si se adauga fulgii de chili. Se prajesc la foc mediu spre mic pana elibereaza aroma. Se transfera uleiul astfel infuzat, impreuna cu fulgii de chili intr-un bol cu pereti inalti.  Se adauga branza Feta si iaurtul in bol si cu ajutorul...

Hoevos Rancheros

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2015

Se prajeste oul in putin ulei, in functie de preferinte.  Se incalzesc tortilla pe un gratar si sosul de rosii intr-o cratita mica.  Se aseaza tortilla pe o farfurie, se unge cu sosul de rosii, apoi se aseaza fasolea si la final oul prajit si branza de capra faramitata. ...

Smørrebrød cu oua

In Aperitive / Garnituri la 20 Oct 2014

Se ung feliile de paine cu maioneza, apoi se aseaza felii de ou fiert tare pe fiecare dintre cele doua felii de paine si se presara cu fire de creson.

Cilbir (Ou posat in iaurt)

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2014

In doua ramekinuri se aseaza bucati mari de folie din plastic unse cu ulei. Se presara sare si piper si se sparge cate un ou in fiecare.  Se leaga strans astfel incat oul sa nu se scurga.  Se aseaza ouale in apa fierbinte, dar nu pe foc, se acopera si se lasa 5-6 minute. Se taie...

Rosti cu oua

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2014

Se amesteca untul cu ceapa, cartofii, branza, sare si piper. Se aseaza mixul intr-o tava unsa cu unt si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius si se gateste pentru 30 de minute. Se scoate si cu ajutorul unei linguri se formeaza 4 mici adancituri la distanta intre ele. In...

Mic dejun dietetic

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2014

Albusurile si galbenusurile se amesteca cu piper si parmezan si se bat ca pentru omleta.  Se aseaza intr-o tigaie fierbinte cu foarte putin ulei si se amesteca usor pana se obtin fasii mari de omleta.  Se scot pe o farfurie, se presara frunzele taiate de busuioc si se servesc cu...

Cartofi cu Blue Stilton si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2014

Cartofii se fierb in coaja 15 minute. Se lasa putin la racit, apoi se taie in jumatati, longitudinal. Se presara sare, se aseaza feliute subtiri de branza, apoi se presara rondele de ceapa si pieper. Se consuma imediat.

Mamaliga cu oua ochiuri, branza feta, ciuperci caramelizate si marinara

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2014

Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga parmezanul si se amesteca. Se pastreaza la cald pana in momentul servirii. ...

Mozzarella în gremolata picantă

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2014

Se amestecă toate ingredientele, mai puțin mozzarella. Aceasta se adaugă la sfârșit.  Se păstrează la frigider până în momentul servirii. 

Cartofi indieni

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2014

Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când s-au răcit puțin se apasă usor,pe fiecare, cu o furculiță. Se presară sare, piper, turmenic, paprika și pudră de usturoi.  Într-o tigaie, se încălzește uleiul, se adaugă cuminul și dupa 30-40 de secunde,...

Aperitiv din tortilla

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2014

Tortilla se unge pe toată suprafața cu crema de brânză, apoi se așează foile de salată și pieptul de pui, iar la final, castravetele tăiat bețigașe. Se rulează tortilla și se înfășoară strâns īn folie de aluminiu. Se ține la frigider minim 30 de minute, se taie...

Poutine

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2014

Cartofii se fierb în apă cu sare 10 minute.  Se scurg și se acoperă cu boia, curcuma, sare, piper și ulei de măsline.  Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade și se lasă 30-35 de minute, amestecând din cand în cand.  Pentru...

Brânza din iaurt

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2014

Iaurtul se amestecă cu sarea și se toarnă într-o sită acoperită cu tifon.  Se așează sita deasupra unui bol și se strânge tifonul bine în jurul iaurtului. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider 2 zile sau până nu mai curge apă din...

Degețele de pui în stil american

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2014

Pieptul de pui se taie fâșii.  Se amestecă faina cu celelate condimente într-un bol încăpator. Se pun câteva fâșii de piept de pui în bolul cu fâină și se amestecă până sunt acoperite complet.  Cu ajutorul unei spumiere, se...

Biluțe din brânză cu nuci pecan și chives

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2013

Iaurtul se amestecă cu sarea și se toarnă într-o sită acoperită cu tifon. Se așează sita deasupra unui bol și se strânge bine tifonul în jurul iaurtului. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider 2 zile sau până nu mai curge apa din iaurt. ...

Brioşe aperitiv cu roşii uscate la soare şi Prosciutto di Parma

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2013

Făina de grâu se amestecă cu cea de porumb şi cu praful de copt şi se cerne.  Oul se amestecă cu uleiul, laptele, sare şi piper. Se toarnă peste mixul de făină, se adaugă chives, busuiocul, roşiile şi Prosciutto şi se amestecă doar până devine omogen. ...

Risotto de Quinoa

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2013

Quinoa se clătește de mai multe ori sub jet de apă rece.  Într-o tigaie, se încălzește uleiul și se adaugă usturoiul și ceapa. Se gătesc 1-2 minute, se adaugă sare și piper, apoi se adaugă quinoa, se dă focul la mediu spre mare și se gătește 3 minute. Se...

Ceșcuțe de castravete cu brânză Cottage

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2013

Cu un peeler, se cojesc bucățile de castravete din loc în loc. Se scobesc cu ajutorul unei lingurițe , astfel încât unul dintre capete să rămână intact.  Se amestecă brânza cu prazul, mărarul, sare și piper și se umplu bucățile de castravete cu...

Mic dejun by Gordon Ramsay

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2013

Într-un wok/ tigaie se încălzește puțin ulei de măsline și se așează ramura de roșii și ciupercile. Se presară sare și piper și se lasă la gătit 4 minute pe parte.  Pâinea se prăjește până prinde o culoare aurie.  Într-o cratiță cu...

Afisate 31 - 60 din 75 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]