Și iată că este duminică și zi de leneveală- pentru mine. Căci prietenul meu a fost ocupat gătind acest mic dejun savuros ce îmbină texturi variate și arome complete. Așadar, iar nu iau niciun credit pentru această rețetă, rolul meu fiind doar acela de a o prezenta.
Într-un wok/ tigaie se încălzește puțin ulei de măsline și se așează ramura de roșii și ciupercile. Se presară sare și piper și se lasă la gătit 4 minute pe parte.
Pâinea se prăjește până prinde o culoare aurie.
Într-o cratiță cu fund dublu se sparg ouăle și se adaugă untul. Se așează cratița pe foc mediu și se amestecă încontinuu până când untul s-a topit, iar ouăle încep să se gătească. Important este ca ouăle să nu se gătească complet, ci să aibă o textură cremoasă și ușor spumoasă.
La final, se adaugă creme fraiche, piper și chives și se amestecă pentru omogenizare.
Se așează ouăle pe felii de pâine prăjită și se servesc cu roșiile și ciupercile gătite.