Risotto de Quinoa

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2013 | 3363 vizualizari

 

Pentru primul preparat gătit de mine cu quinoa, am ales un risotto cu boabe de fava care s-a dovedit a fi mult mai gustos decât m-am așteptat.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame quinoa
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 100 ml vin alb sec
  • 750 ml supă de legume
  • 100 grame boabe fava
  • 50 grame Parmezan ras
  • 1 lingură ierburi provencale
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto de Quinoa:

Quinoa se clătește de mai multe ori sub jet de apă rece. 

Într-o tigaie, se încălzește uleiul și se adaugă usturoiul și ceapa. Se gătesc 1-2 minute, se adaugă sare și piper, apoi se adaugă quinoa, se dă focul la mediu spre mare și se gătește 3 minute.

Se adaugă vinul și se lasă la fiert până când acesta este absorbit complet. 

Cu un polonic, se adaugă supa în tigaie, câte unul odată, amestecând după fiecare adăugire, până când lichidul este absorbit. Se continuă procesul până când quinoa devine cremoasă și germenii s-au spart. 

Înainte ca tot lichidul să fie absorbit, se adaugă boabele de fava și se mai gătesc până la absorbirea completă a lichidului.

În ultimele 2-3 minute de gătire, se adaugă parmezanul și ierburile. 

Poate fi consumat ca preparat principal sau ca garnitură.

TIPS-URI

1

Se pare că dacă qinooa nu este clătită foarte bine, aceasta va avea gust amar.

2

Boabele de fava pot fi gătite separat, la aburi pentru 5-7 minute și adăugate la final.

3

Boabele de fava pot fi înlocuite cu orice altă legumă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto de Quinoa" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci