Pot stickers cu vita

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2015 | 2841 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru pot stickers:

  • 300 grame carne de vita tocata bio, cu maxim 10% grasime
  • 4 frunze bok choy tocate marunt
  • 5 ciuperci urechi de lemn
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura faina
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 2 linguri sos teryaki
  • 1 lingura ghimbir proaspat dat pe razatoare
  • 2 lingurite ulei de susan
  • putina apa
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita zahar
  • piper/sare
  • 30 bucăţi rotunde de aluat pentru gyoza

Pentru sos:

  • o lingurita ulei de susan
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura Sriracha (sos picant)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pot stickers cu vita:

Se hidrateaza urechile de lemn in apa fierbinte, cateva minute, daca sunt uscate si se toaca marunt.

Se amesteca toate ingredientele pentru pot stickers intr-un bol. Umplutura se poate si gati inainte de a umple pot stickers-urile cu aceasta. 

Se aseaza cate o lingura de umplutura in centrul fiecarei bucati de aluat. Se umezesc marginile cu putina apa, apoi se aduce una dintre parti peste cealalta. Se impacheteaza partea superioara, pornind de la unul dintre capete astfel incat sa formeze mici volanase. Se verifica pentru ca marginile sa fie bine lipite.

Se aseaza intr-o tigaie fierbinte cu putin ulei sub forma circulara si destul de aproape unul de celalalt. Se prajesc pana cand baza devine aurie. Se toarna 80 de ml de apa, se acopera si se lasa pana cand toata apa s-a evaporat. 

Se aseaza pe un platou.

Se amesteca toate ingredientele pentru sos si se toarna peste pot stickers. Se orneaza cu fruze de ceapa verde si se consuma imediat.

TIPS-URI

1

Se pot congela, inainte de prajire, pentru 3 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pot stickers cu vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf