Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se toaca ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul in cuburi mici.
Cu ajutorul unui blender, se transforma in crema jumatate din cantitatea de spanac, impreuna cu crema de branza, apa in care a fost conservata lintea, cubul concentrat,...
Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.
Alunele, semintele, nucile se toaca, apoi se amesteca cu ovazul, vanilia si scortisoara. Se adauga uleiul si mierea si se amesteca usor.
Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un strat cat mai subtire.
Se...
Pastele se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj.
Dovlecelul se taie in cuburi mici, patrunjelul si busuiocul se toaca marunt.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare si se soteaza dovlecelul 6-8 minute, la foc mediu, apoi se adauga porumbul (scurs de apa),...
Orezul se fierbe in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. De preferat ca orezul sa fie gatit cu o zi in urma. Se raceste cat mai repede.
Ceapa se taie rondele. Ouale se prajesc in putin ulei, dupa preferinte.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie/ wok...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Intr-un bol, se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga uleiul si apa si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si usor lipicios.
Se presara suprafata de lucru cu putina faina si se intinde 1/2 din cantitatea de aluat,...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se desface conopida in buchetele si se adauga intr-un bol, impreuna cu sare, piper si maioneza. Se amesteca cu grija pana cand canopida este imbracata complet.
Intr-o farfurie, se amesteca pesmetul cu 1 lingurita de mix de condimente,...
Feliile de paine se ung cu unt si 2/3 din cantitatea de marmelada, apoi se taie in bucati de marime potrivita. Se aseaza intr-o tava/ cratita potrivita pentru cuptor, unsa cu unt, intr-un singur strat.
Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.
Intre timp, se amesteca...
Nautul se hidrateaza in apa rece peste noapte, apoi se fierbe 45 de minute in apa cu sare, pana devine fraged.
Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza si chorizo se taie felii.
Se incalzesc 2-3 linguri de ulei intr-o cratita/ caserola. Se caleste ceapa, impreuna cu usturoiul 5...
Dovleceii si vanata se taie in cuburi si se transfera intr-o strecuratoare mare impreuna cu 1 lingurita de sare. Se lasa la odihnit 1 ora.
Rosiile se taie in bucati mari, se amesteca cu putina sare si se coc la 170 de grade Celsius, 40 de minute.
Vanata si dovlecelul se usuca si...
Dovlecelul se taie cuburi, ceapa se toaca si usturoiul se taie felii. Rosiile se taie in bucati mari, ierburile se toaca fin, iar pestele se taie in bucati de marime potrivita.
Se incalzesc 2 linguri de ulei de masline intr-o- tigaie si se adauga ceapa. Se caleste la foc mic cateva...
Se dizolva cubul concentrat in 750 ml apa si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar ciupercile si ardeiul in felii de 1 cm.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se...
Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, impreuna cu jumatate din cantitatea de condimente chinezesti si sare.
Intre timp, se taie ardeiul si dovlecelul in cuburi mici, usturoiul se piseaza, morcovul se da pe razatoare si carnea se taie fasii.
Carnea se amesteca...
Ceapa se taie rondele, iar feniculul si morcovul in felii. Se calesc in 1 lingura de ulei, la foc mare, intr-o tigaie incapatoare, 4 minute. Se adauga rosiile, usturoiul feliat, chilliul, maslinele, fara samburi si se lasa 2 minute.
Intre timp, se cresteaza pestii din loc in loc, apoi se...
Somonul se stropeste cu sake si se presara cu sare pe toate partile. Se lasa minim 5 ore la frigider, ideal peste noapte.
Se usuca cu prosoape de hartie si se gateste pe un gratar fierbinte, 5 minute pe parte.
Se adauga ceaiul intr-un ceainic impreuna cu 720 ml apa fierbinte. Se...
Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Se incalzeste untul intr-o cratita cu fund dublu si se caleste ceapa 3 minute. Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se adauga orezul si se lasa 3 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile si se amesteca pana cand aproape tot lichidul s-a...
Rosiile se feliaza si se asaza pe un platou. Ardeiul si ceapa se taie rondele.
Se piseaza usturoiul si se amesteca cu putina sare. Se adauga apoi sumac, uleiul, otetul si sucul de lamaie.
Se toarna dressingul obtinut anterior peste rosii, apoi se adauga ardeiul, ceapa si frunzele de...
Orzo se fierbe confrom instructiunilor de pe ambalaj.
Mararul se toaca, usturoiul se piseaza.
Se indeparteaza invelisul carnatului si se taie felii care se prajesc 10 minute, in putin ulei, pana devin crocante. Se tranfera pe prosoape de hartie.
In uleiul ramas, se...
Se toaca ceapa si se amesteca cu carnea tocata, ouale, smantana, pesmetul, condimentele, sare si piper. Se modeleaza chiftele de marime potrivita care se prajesc in cateva linguri de ulei, la foc mediu, 10 minute, apoi se transfera pe prosoape de hartie.
In aceeasi tigaie, in grasimea...
Vanata, morcovii si telina si mozzarella se taie in cuburi. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza.
Cubul concentrat se dizolva in 400 ml apa fierbinte.
Rosiile se feliaza.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se incalzeste uleiul intr-o...
Baconul se taie fasii, daca este nevoie si se prajeste in putin ulei pana devine crocant, intr-o cratita mare.
Intre timp, se toaca ceapa, prazul si morcovul.
Baconul se transfera pe o farfurie. In grasimea ramasa in cratita, se adauga ceapa se soteaza 5 minute, apoi se adauga morcovul,...
Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata.
Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de minute.
Taiteii se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Intre timp,...
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb 5-8 minute, apoi se scurg de apa. Se lasa putin la racit.
Intre timp, se taie ceapa julienne, ardeii cuburi si carnatii felii. Baconul se taie fasii, daca este nevoie, iar tarhonul se toaca marunt.
Se incalzeste putin...
Fasolea se spala si se hidrateaza peste noapte, apoi se fierbe 1 ora, schimband apa de 3 ori, de fiecare data cand incepe sa fiarba.
Legumele se taie cuburi, iar patrunjelul si leusteanul se toaca marunt.
Se incalzeste putin ulei intr-o oala pentru supa cu baza dubla. Se caleste...
Se indeparteaza tulpinile de la cavolo nero si se taie frunzele in bucati mici. Rosiile se taie in jumatati, iar usturoiul se piseaza.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga cavolo...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se aseaza oasele si carnea pe o tava si se coc 40 de minute pana devin aurii si caramelizate.
Oasele se transfera intr-o oala mare, cu pereti inalti. Se scurge excesul de grasime din tava, apoi se incalzeste tava la foc mic si se adauga...
Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mici.
Se fierb in apa cu sare, 7 minute, se scurg si se lasa putin la racit.
Intre timp, se taie ceapa julienne, ardeii cuburi, iar carnatii felii nu foarte subtiri. Usturoiul se piseaza si patrunjelul se toaca marunt.
Se...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Morcovii se taie in bucati mari, ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza. Se indeparteaza cotoarele de la cavolo nero si se taie frunzele marunt.
Se incalzeste ulei de masline intr-o oala pentru supa cu fund dublu si se adauga...
Rosiile se toaca marunt si se amesteca cu restul ingredientelor. Se pastreaza in vas inchis etans.
Se poate folosi la chiftele, pentru a aromatiza untul sau la fripturi.
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa.
Intre timp, se toaca ceapa si usturoiului fin. Vanata si ardeiul se taie in cuburi de 1 cm.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Intre timp, se desface romanesco in buchetele, usturoiul se piseaza si rosiile se toaca marunt.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul, impreuna cu rosiile uscate la soare. Se lasa 1-2...
Shakshuka (tocanita nord-africana) cu spanac, linte si branza Feta
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se toaca ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul in cuburi mici. Cu ajutorul unui blender, se transforma in crema jumatate din cantitatea de spanac, impreuna cu crema de branza, apa in care a fost conservata lintea, cubul concentrat,...
Granola cu fructe uscate
Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Alunele, semintele, nucile se toaca, apoi se amesteca cu ovazul, vanilia si scortisoara. Se adauga uleiul si mierea si se amesteca usor. Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un strat cat mai subtire. Se...
Paste cu porumb, dovlecel si branza Feta
Pastele se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj. Dovlecelul se taie in cuburi mici, patrunjelul si busuiocul se toaca marunt. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare si se soteaza dovlecelul 6-8 minute, la foc mediu, apoi se adauga porumbul (scurs de apa),...
Orez cu naut si oua (ieftin)
Orezul se fierbe in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. De preferat ca orezul sa fie gatit cu o zi in urma. Se raceste cat mai repede. Ceapa se taie rondele. Ouale se prajesc in putin ulei, dupa preferinte. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie/ wok...
Biscuiti sarati (crackers) cu seminte
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intr-un bol, se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga uleiul si apa si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si usor lipicios. Se presara suprafata de lucru cu putina faina si se intinde 1/2 din cantitatea de aluat,...
Conopida cu tocanita de fasole si dovlecel
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se desface conopida in buchetele si se adauga intr-un bol, impreuna cu sare, piper si maioneza. Se amesteca cu grija pana cand canopida este imbracata complet. Intr-o farfurie, se amesteca pesmetul cu 1 lingurita de mix de condimente,...
Desert budinca de paine cu marmelada si whiskey
Feliile de paine se ung cu unt si 2/3 din cantitatea de marmelada, apoi se taie in bucati de marime potrivita. Se aseaza intr-o tava/ cratita potrivita pentru cuptor, unsa cu unt, intr-un singur strat. Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Intre timp, se amesteca...
Tocanita de naut cu chorizo si salvie
Nautul se hidrateaza in apa rece peste noapte, apoi se fierbe 45 de minute in apa cu sare, pana devine fraged. Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza si chorizo se taie felii. Se incalzesc 2-3 linguri de ulei intr-o cratita/ caserola. Se caleste ceapa, impreuna cu usturoiul 5...
Legume cu iaurt si sos picant
Dovleceii si vanata se taie in cuburi si se transfera intr-o strecuratoare mare impreuna cu 1 lingurita de sare. Se lasa la odihnit 1 ora. Rosiile se taie in bucati mari, se amesteca cu putina sare si se coc la 170 de grade Celsius, 40 de minute. Vanata si dovlecelul se usuca si...
Tocanita de fasole cu peste si dovlecel
Dovlecelul se taie cuburi, ceapa se toaca si usturoiul se taie felii. Rosiile se taie in bucati mari, ierburile se toaca fin, iar pestele se taie in bucati de marime potrivita. Se incalzesc 2 linguri de ulei de masline intr-o- tigaie si se adauga ceapa. Se caleste la foc mic cateva...
Risotto vegetarian cu ciuperci Portobello, za'atar si branza Feta
Se dizolva cubul concentrat in 750 ml apa si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar ciupercile si ardeiul in felii de 1 cm. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se...
Stir-fry cu carne de vita si dovlecel
Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, impreuna cu jumatate din cantitatea de condimente chinezesti si sare. Intre timp, se taie ardeiul si dovlecelul in cuburi mici, usturoiul se piseaza, morcovul se da pe razatoare si carnea se taie fasii. Carnea se amesteca...
Pastrav la tigaie cu legume si Vermout
Ceapa se taie rondele, iar feniculul si morcovul in felii. Se calesc in 1 lingura de ulei, la foc mare, intr-o tigaie incapatoare, 4 minute. Se adauga rosiile, usturoiul feliat, chilliul, maslinele, fara samburi si se lasa 2 minute. Intre timp, se cresteaza pestii din loc in loc, apoi se...
Ochazuke (Somon cu orez in supa de ceai verde)
Somonul se stropeste cu sake si se presara cu sare pe toate partile. Se lasa minim 5 ore la frigider, ideal peste noapte. Se usuca cu prosoape de hartie si se gateste pe un gratar fierbinte, 5 minute pe parte. Se adauga ceaiul intr-un ceainic impreuna cu 720 ml apa fierbinte. Se...
Risotto rosu cu chorizo, spanac si branza
Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se incalzeste untul intr-o cratita cu fund dublu si se caleste ceapa 3 minute. Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se adauga orezul si se lasa 3 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile si se amesteca pana cand aproape tot lichidul s-a...
Salatete Banadoura (salata siriana de rosii)
Rosiile se feliaza si se asaza pe un platou. Ardeiul si ceapa se taie rondele. Se piseaza usturoiul si se amesteca cu putina sare. Se adauga apoi sumac, uleiul, otetul si sucul de lamaie. Se toarna dressingul obtinut anterior peste rosii, apoi se adauga ardeiul, ceapa si frunzele de...
Orzo cu chorizo, naut si oua ochiuri
Orzo se fierbe confrom instructiunilor de pe ambalaj. Mararul se toaca, usturoiul se piseaza. Se indeparteaza invelisul carnatului si se taie felii care se prajesc 10 minute, in putin ulei, pana devin crocante. Se tranfera pe prosoape de hartie. In uleiul ramas, se...
Chiftele in stil suedez
Se toaca ceapa si se amesteca cu carnea tocata, ouale, smantana, pesmetul, condimentele, sare si piper. Se modeleaza chiftele de marime potrivita care se prajesc in cateva linguri de ulei, la foc mediu, 10 minute, apoi se transfera pe prosoape de hartie. In aceeasi tigaie, in grasimea...
Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete
Vanata, morcovii si telina si mozzarella se taie in cuburi. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza. Cubul concentrat se dizolva in 400 ml apa fierbinte. Rosiile se feliaza. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se incalzeste uleiul intr-o...
Linte in stil german cu Spatzle (taitei germani) si carnati
Baconul se taie fasii, daca este nevoie si se prajeste in putin ulei pana devine crocant, intr-o cratita mare. Intre timp, se toaca ceapa, prazul si morcovul. Baconul se transfera pe o farfurie. In grasimea ramasa in cratita, se adauga ceapa se soteaza 5 minute, apoi se adauga morcovul,...
Taitei cu creveti si varza de Bruxelles
Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata. Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de minute. Taiteii se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp,...
Cartofi la tigaie cu sos cremos de mustar si tarhon si carnati Frankfurt
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb 5-8 minute, apoi se scurg de apa. Se lasa putin la racit. Intre timp, se taie ceapa julienne, ardeii cuburi si carnatii felii. Baconul se taie fasii, daca este nevoie, iar tarhonul se toaca marunt. Se incalzeste putin...
Ciorba de fasole
Fasolea se spala si se hidrateaza peste noapte, apoi se fierbe 1 ora, schimband apa de 3 ori, de fiecare data cand incepe sa fiarba. Legumele se taie cuburi, iar patrunjelul si leusteanul se toaca marunt. Se incalzeste putin ulei intr-o oala pentru supa cu baza dubla. Se caleste...
Tortellini cu rosii cherry si cavolo nero
Se indeparteaza tulpinile de la cavolo nero si se taie frunzele in bucati mici. Rosiile se taie in jumatati, iar usturoiul se piseaza. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga cavolo...
Stock din oase de porc
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se aseaza oasele si carnea pe o tava si se coc 40 de minute pana devin aurii si caramelizate. Oasele se transfera intr-o oala mare, cu pereti inalti. Se scurge excesul de grasime din tava, apoi se incalzeste tava la foc mic si se adauga...
Carnati Thuringer cu legume la tigaie
Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mici. Se fierb in apa cu sare, 7 minute, se scurg si se lasa putin la racit. Intre timp, se taie ceapa julienne, ardeii cuburi, iar carnatii felii nu foarte subtiri. Usturoiul se piseaza si patrunjelul se toaca marunt. Se...
Supa italiana cu perisoare, orzo si cavolo nero
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Morcovii se taie in bucati mari, ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza. Se indeparteaza cotoarele de la cavolo nero si se taie frunzele marunt. Se incalzeste ulei de masline intr-o oala pentru supa cu fund dublu si se adauga...
Mix de condimente Toscan
Rosiile se toaca marunt si se amesteca cu restul ingredientelor. Se pastreaza in vas inchis etans. Se poate folosi la chiftele, pentru a aromatiza untul sau la fripturi.
Farfalle la cuptor cu vinete si sos de iaurt cu branza Feta
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa. Intre timp, se toaca ceapa si usturoiului fin. Vanata si ardeiul se taie in cuburi de 1 cm. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie...
Farfalle in sos pesto cu rosii uscate la soare, spanac si romanesco
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp, se desface romanesco in buchetele, usturoiul se piseaza si rosiile se toaca marunt. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul, impreuna cu rosiile uscate la soare. Se lasa 1-2...