publicat la 08.06.2012
publicat la 08.06.2012
publicat la 08.06.2012
Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de conopida
Mod de preparare pentru reteta de salata de conopida Conopida se spala si se lasa pret de cateva minute in apa clocotita, cu putina sare. Dupa ce s-a inmuiat foarte putin, se trece prin jetul de apa rece sau se tine intr-un vas cu gheata, dupa care se da deoparte.Se curata ceapa, se spala si...
Lamai umplute cu ton
Se scurge un pic tonul de sos, dar o mica parte se pastreaza. Se spala lamaile, se taie pe din doua, iar la codite se taie de asa maniera incat sa stea pe farfurie. Se inlatura miezul folosindu-se o lingura. Se spala ceapa verde si se toaca marunt partea verde. Se spala rosiile, se taie...
Capsuni trase in ciocolata
Ingredientele pentru ciocolata se freaca, astfel incat sa se obtina dulcea ciocolata. Se pune vasul intr-un altul cu apa fiarta, ca sa se inmoaie. Se prinde cate o capsuna de codita si se scufunda in ciocolata, apoi se ridica imediat. Se procedeaza asa cu toate capsunile, apoi se pun pe un platou...
Inghetata de capsuni
Mod de preparare Se incepe prin a se spala fructele de padure, dar cu multa atentie. Se pun intr-un bol incapator, se adauga zaharul si apa si se amesteca folindu-se blenderul.Se adauga si iaurtul fara grasimi. Se amesteca bine de tot, astfel incat sa se obtina o mixtura cremoasa. Se introduce...
Pastrav pe gratar, in sos de lamaie si usturoi
Pestele se curata de solzi. I se inlatura intestinele, branhile. Se spala bine cu apa rece, mai ales burta. Intre timp, se pregateste sosul din: 2 lingurite de ulei, sucul de la o lamaie, sare, piper macinat si 2 catei de usturoi zdrobiti. Se amesteca bine ingredientele. Se stropeste pestele....
Cookies cu stafide
Se amesteca fructoza cu margarina si untul. Se adauga cacaua. Se adauga stafidele si putin praf de biscuiti (biscuitii se rup in bucati fine sau se piseaza cu un ciocanel de bucatarie). Se modeleaza cu mana mingiute. Se modeleaza pana ce se capata forma dorita, adaugati daca vreti mai multi...
Frigarui de creveti
Intr-un bol, se amesteca sucul de la lime (se trece printr-o strecuratoare), sarea, piperul, boiaua, uleiul de masline si coriandrul. Cu sosul obtinut se stropesc crevetii si dovleceii (dovlecelul se spala si se taie rondele). Se lasa sa isi ia sos, se lasa asa 30 de minute, la loc racoros, la...
Barcute de dovlecei
Dovlecelul se spala, se taie pe din doua. Se scobeste miezul cu o lingura, apoi se scoate miezul si se taie in bucati. Ciupercile se spala si se taie in bucati. Se umple barcutele cu dovlecel taiat marunt si ciuperci. Se unge o tava termorezistenta cu putin ulei si se da deoparte. Se presara...
Bruschete cu ton
Frunzele de rucola se spala cu apa rece si se toaca marunt. Patrunjelul se spala si el si se toaca marunt, la fel si ca oregano. Usturoiul si arpagicul trebuie taiate marunt. Se combina intr-un bol uleiul de masline cu sarea, piperul, arpagicul, oregano, patrunjelul, maslinele si rucola....
Budinca de casa cu esenta de vanilie
Se amesteca zaharul cu amidonul sau faina, se adauga esenta de vanilie, se amesteca bine, astfel incat sa nu se creeze cocoloase. Se adauga laptele. Se amesteca bine, dupa care se pune pe foc (focul trebuie sa fie mic). Se amesteca si se tine pe foc pana ce se leaga. Cand capata textura...
Pasta din ficat de pui si verdeata
Mod de preparare Ficatul de pui se fierbe. Dupa ce s-a racit putin, se paseaza cu o furculita si se scot pielitele si veenele separatoare. Se paseaza cu unt bio. Trebuie sa capate o textura cremoase, sa fie usor de intins pe paine. Se adauga verdeata(usturoiul tocat marunt si patrunjelul),...
Friptura de pui la cuptor
Mod de preparare Pulpele se spala, se inaltura grasimea vizibila. Se ung cu putin ulei, sare, piper si boia iute. Se asaza intr-o tava termorezistenta, se adauga pasta dizolvata in apa si inca putina apa, adica atat cat sa stea friptura in apa. Se preincalzeste cuptorul si se baga tava in...
Friptura de miel la cuptor
Mod de preparare Carnea de miel se spala, se dezoseaza si se taie in bucati cat pentru o persoana. Se pune intr-o tava termorezistenta, se presara sare si piper boabe, se adauga pasta de rosii dizolvata in apa, se adauga usturoiul tocat marunt si apa cat sa stea carnea. Se...
Salata de spanac cu ou
S panacul se spala cu apa rece, frunza cu frunza. Se inlatura coditele si radacinile, daca il cumparati din piata. Se spala ridichile si se taie in sferturi. Rosiile se spala, se taie pe jumatate. Oul fiert se taie in sferturi. Intr-un bol se amesteca uleiul de masline, otetul balsamic,...
Salata de spanac
Spanacul se spala frunza cu frunza, se indeparteaza coditele si se da deoparte. Se curata portocala, se indeparteaza si pielitele albe. Se taie in felii subtiri. Marul se spala, se taie felii, se stropeste cu suc de lamaie proaspat, ca sa nu se oxideze. Spanacul se pune o farfurie, se asaza...
Miel la gratar
Se spala bine carnea, se usuca cu un prosop uscat. Se rade ghimbirul(o bucatica de circa jumatate de deget). Se sareaza carnea, se presara ghimbir. Intre timp se incinge gratarul. Se adauga carnea pe gratar, se intoarce din cand in cand, pe o parte si cealalta. Friptura de miel se poate...
Miel la cuptor
Carnea se spala, se inlatura grasimea vizibila, se portioneaza, se sareaza si se pune intr-un vas termorezistent. Se adauga sucul de rosii, apa, usturoi, in prealabil spalat si tocat marunt(parte verde plus parte alba). Se baga in cuptorul incins, unde va sta 30 de minute, focul sa fie mediu.
Ciorba de stevie
Legumele se spala, se curata si se toaca marunt (morcovul, ceapa, radacina si ardeiul gras). Legumele se dau deoparte si se pune apa intr-o oala. Se poate adauga putina sare, ulei si bulion. Cand fierbe, se adauga legumele si se lasa cateva minute. Aproape de final, se adauga orezul, borsul si...
Orez cu ciuperci
Se lasa uleiul sa se incinga, abia apoi se adauga ceapa (spalata, tocata marunt). Se adauga bulionul (dizolvat in putina apa). Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga apoi ciupercile (spalate si feliate marunt). Se lasa la foc mediu. Se adauga si orezul. Se mai amesteca din cand in cand....
Salata de pui
Puiul se spala. Se presara rozmarin, sare si piper. Se poate stropi si cu putin ulei de masline. Se incinge gratarul si abia apoi se lasa puiul. Se intoarce si pe o parte si pe cealalta. Cand este gata se taie in fasii, pe latime, se acopera cu capac si se da deoparte. Salata de pui...
Salata de urzici
Se pun manusile si se curata urzicile. Se inaltura coditele si se spala cu apa rece. Se oparesc rapid. Se scurg apoi de apa si se toaca marunt. Se amesteca cu sare, piper negru proaspat macinat, 1-2 linguri cu otet balsamic, cu 1-2 lingurite cu ulei de masline si cu miejii. Se serveste imediat.
Salata de gulie cu marar
Se spala leguma, se curata gulia de coaja, cat mai putin. Se da pe razatoarea mare. Se spala mararul, se toaca marunt si se amesteca cu gulia rasa. Se presara piper, sare, otet si ulei, apoi se amesteca si se poate servi. Pofta buna sa aveti!
Cocktail de creveti
Se pune putin ulei intr-o tigaie, se lasa se incinga, abia apoi se adauga cozile de creveti (decongelati si uscati cu un servet curat). Se lasa pe foc cateva secunde, apoi se iau cu o paleta si se strecoara foarte bine. Se taie castravetii pe lungime, pe jumatate, apoi pe latime, in cubulete....
Salata de mango, rosie si castravete
Fructul se spala. Se taie in cubulete mici, nu se decojeste. Rosia se taie pe jumatate, apoi se curata de seminte si se taie in fasii, dupa care in cuburi mici. Castravetele se spala, se taie pe din doua, jumatatile se taie in alte doua parti si apoi in cuburi mici. Legumele se combina cu...
Andive cu branza, seminte si nuci
Se intinde branza pe frunzele de andive, se presara semintele si nuca. Se poate servi ca aperitiv, inaintea felului principal. Andive cu branza dulce si nuca. Puteti inlocui semintele si nuca cu seminte de marar, cimbru sau patrunjel proaspat, tocat marunt. Pofta buna!
Salata de ton cu andive
Se spala rosiile, se taie pe din doua, apoi in felii subtiri. Se scot semintele si se dau rosiile deoparte. Se taie ceapa marunt, se amesteca cu rosiile. Se adauga tonul (cu foarte putin suc ramas, restul se scurge). Se amesteca, se stropeste cu suc de lamaie, se adauga maslinele si se decoreaza,...
Salata de avocado cu telina, morcovi si andive
Se curata de coaja avocado, se inlatura miezul si se taie in bucati mici, cubulete. Se stropeste cu jumatate de suc de la o lamaie si se da deoparte. Telina si morcovul se curata si se se toaca in cubulete. Se spala o andiva si se inaltura, cu grija, cateva frunze-3/4. Se combina intr-un...
Salata greceasca
Se spala legume. Se taie castravetele pe lungime, apoi in cubulete. Rosia se taie in felii subtiri. Se adauga legumele intr-un bol, se presara sare, otetul balsamic, uleiul de masline. se amesteca usor, folosindu-va de doua spatule. Se adauga si ceapa tocata marunt, iar se amesteca. La final, se...
Paine de casa
Se paseaza cubul de drojdie si se adauga putina sare. Se amesteca pana ce se obtine un lichid omogen. Se adauga apoi apa si, putin cate putin, se varsa faina. Faina nu se adauga toata odata, ci treptat, si se amesteca. Se framanta bine aluatul. Aluatul trebuie sa fie foarte bine framanatat....
Mancare de bame
Se pune apa la fiert, cu putin otet. Se lasa apa sa clocoteasca, apoi se adauga bamele. Bamele se vor fierbe cateva minute. In tot acest timp se pregateste sucul de rosii si se curata usturoiul, care se va toca marunt. Se scot bamele, se scurg si se dau deoparte. In alta oala, se adauga sucul...