Frigarui de creveti

de SanatateAcasa in Fructe de mare, 24 Apr 2012 | 4997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 portii: 
  • 1 dovlecel mic, alb,
  • 16 creveti congelati ( usor fierti inainte),
  • 1/2 de lingurita de piper negru macinat,
  • 1/2 de lingurita de sare,
  • sucul de la o jumatate de lamaie verde,
  • 1 sau 2 lingurite cu coriandru proaspat tocat marunt,
  • 2 lingurite cu ulei de masline,
  • 1 lingurita de boia iute
  • 4 bete de frigarui.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de creveti:

Intr-un bol, se amesteca sucul de la lime (se trece printr-o strecuratoare), sarea, piperul, boiaua, uleiul de masline si coriandrul. Cu sosul obtinut se stropesc crevetii si dovleceii (dovlecelul se spala si se taie rondele). Se lasa sa isi ia sos, se lasa asa 30 de minute, la loc racoros, la frigider. Si, inainte de a va apuca de reteta, daca luati creveti congelati, lasati-le timp sa se decongeleze, sau lasati-i intr-un vas cu apa rece, mai mult timp.

Dupa cele 30 de minute, dati drumul la gratar (puteti face frigaruile la disc), lasati-i timp sa se incinga, si pregatiti frigaruile. Puneti alternativ rondele de dovlecel, apoi crevetii etc. Pune cele 4 frigarui pe gratarul sau discul incins si intorceti-le din cand in cand. Nu trebuie sa stea mai mult de 2 minute pe o parte. Crevetii trebuie sa fie moi, iar dovleceii la fel. Puteti servi si o salata de cruditati, fara dressing din comert.

Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de creveti