Cand vine vorba de fructe, nu ma pot hotara foarte usor care imi place mai mult. As alege zmeura pentru delicatete, izul fresh si modul spectaculos in care da culoare sosurilor, as inclina si pentru ananas, care este atat de zemos si sanatos. Nu as spune nu nici merele care iti astampara setea, nu mi-as permite sa trec absente nici smochinele cu dulceata lor si modului spectaculos in care te ajuta sa slabesti. Sau sa uit de portocalele a caror aroma se imprastie in toata camera. Dar poate cel mai mult nu mi-as dori sa uit de capsuni. Capsunile sunt printre preferatele mele. ma inspira in multe deserturi si bauturi. Sunt poate cele mai iubite fructe, pentru ca a lor forma este una sugestiva, de inima, ramanand pentru multi fructele indragostilor. Nu de mirare combinatia de frisca, capsuni si sampanie este una senzationala. Dar astazi vreau sa schimb un pic ingredientele din reteta clasica de capsuni, sampanie si frisca, astazi vreau sa aduc in discutie ciocolata.
Ingredientele pentru ciocolata se freaca, astfel incat sa se obtina dulcea ciocolata. Se pune vasul intr-un altul cu apa fiarta, ca sa se inmoaie. Se prinde cate o capsuna de codita si se scufunda in ciocolata, apoi se ridica imediat. Se procedeaza asa cu toate capsunile, apoi se pun pe un platou rece si se introduc in frigider, unde vor sta mai mult timp.
Pofta buna!