Alba, galbena, roza, albastra rosie sau verde, argila este folosita inca din antichitate pentru tratarea diverselor probleme ale organismului. Cu timpul, argila si-a capatat statutul de panaceu universal, putand fi si astazi intrebuintata in diverse probleme de uz extern sau intern. Folosita pentru uz intern, argila reuseste sa elimina resturile de mancare si toxinele din organism, curatand astfel sangele si repunand organismul pe picioare. Pe de alta parte, argila este un excelent ingredient in mai multe masti home made si nu numai.
In functie de zona de provenienta, argila are diverse culori tocmai datorita structurii chimice. Este o sursa de oligoelemente benefice pentru ten. Toate acestea vin sa intareasca epiderma, sa o fereasca de radicalii liberi, sa absoarba sebumul (pentru tenul mixt sau gras), sa cicatrizeze ranile, sa misoreze cicatricele ramase de la acnee, sa micsoreze porii, sa previna semnele imbatranirii premature, sa reduca senzatia de puruit, de iritatie si nu numai. Argila mai are si rol antibactericid, degresant, tonifiant, vitalizantsi dezinfectant. In plus, odata aplicata masca pe ten, pielea va asbsorbi 60% din substantele active. Si se pare ca stia Nefertiti stia ce stia atunci cand isi facea ritualul de infrumusetare.
Cum se foloseste?
Argila este disponibila sub forma de pulbere si granule. Este recomandata folosirea argilei pudre, intrucat este fina si mult mai usor de folosit. Nu importanta este nuanta, ci alegerea in sine de a ingriji tenul cu un produs natural, laudat de multi specialisti.
Argila pulbere este disponibila sub forma de pliculete la cutie, acestea fiind de 200 de grame. Masca o puteti pregati in cateva minute fiind astfel o adevarata placere de a va rasfata piele cu un produs natural, care vine sa ii ofere un complex de vitamine si minerale. Astfel, folosind apa plata, fara impuritati, turnati peste pudra de argila pana ce obtineti o pasta. In functie de preferinte, puteti obtine o pasta un pic cremoasa, deci cu mai multa argila pudra, ori usor lichida, adica cu mai putina argila si mai multa apa. Ajustati ingredientele pana ce ajungeti la consistenta dorita.
Aplicati masca ten dupa ce ati folosit in prealabil un produs de curatare si un exfoliant, care pregateste tenul, deblocheaza porii, ii deschide si permite mastii sa absoarda toate impuritatile.
Puteti curata tenul aplicand un prosop cald pe fata. Caldura permite poriilor sa se deschisa, maximizand efectul mastii, dar acelasi rezultat il puteti obtine daca aplicati masca dupa dus sau baie.
Odata preparata masca, folositi degetele sau o pensula, aceasta va va ajuta sa distribuiti corect masca pe toata fata. Puteti aplica si pe gat, dar si pe decolteu. Atentie insa! Nu aplicati masca in zona ochilor sau a buzelor! Acestea doua sunt zone extrem de sensibile. Se lasa sa se actioneze intre 10 si 15 minute, dupa care se indeparteaza cu apa.
Pe langa apa, mai puteti folosi suc de lamaie, suc de castraveti proaspeti. Astfel, dati o bucata de castravete pe razatoare, obtinand astfel sucul necesar.Aceta este bogat in minerale si apa, asa cum si sucul de lamaie este bogat in vitamina C, un antioxidant puternic, care ofera pielii stralucire si intareste capilarele, impiedicand o rupere a acestora.
O astfel de masca se foloseste de cel putin o data pe saptamana si constituie un tratament natural de combatere a acneei. Pe de alta parte, puteti aplica pe zona afectata de acnee cataplasme, acestea au consistenta de pasta si se lasa sa actioneze cateva minute, dupa care se vor aplica din 2 in doua ore, altele, pana ce cosul se diminueaza vizibil.
Rezultatele nu vor intarzia sa apara, motiv pentru care argila incepe, usor-usor, sa fie folosita de cat mai multe femei.
poza:http://estilat.eu
sursa: Sanatate acasa http://sanatate-acasa.net