Se pregateste sosul pentru marinat: se amesteca uleiul cu sarea, piperul, zeama de lamaie, zeama de portocala, usturoiul zdrobit, plantele aromatice maruntite.
Se spala si se taie fileurile, ies in jur de opt bucati, se bat usor, si se pun pe rand in sosul pregatit, se lasa la marinat in jur...
Pieptul de pui se spala, se zvanta intr-un servet,apoi se stropeste cu lamaie, se condimenteaza cu sare, piper, busuioc, usturoi, se unge cu miere si mustar.
Intr-o tigaie, punem putin ulei de masline si tragem la tigaie carnea, pe ambele parti, pana se rumeneste, se scoate pe un platou...
Se spala carnea, se zvanta, se bate ca pentru snitel, se sareaza usor.
Se amesteca galbenusurile cu zeama de lamaie, praful de busuioc si putina sare.
Se pregatesc doua platouri unul cu faina si unul cu pesmet amestecat cu parmezan.
Se trece fiecare bucata de piept prin faina, apoi prin...
Pieptul de pui se spala si se taie cubulete.
Se prepara marinata din iaurt, ketchup si restul ingredientelor sau se adauga pur si simplu pe rand, toate ingredientele peste bucatile de pui, se amesteca si se lasa la marinat o ora.
Se tin betisoarele de frigarui in ulei de susan, cat timp sta...
Pieptul de pui (spalat) se taie in fasii si se toaca cu usturoiul, menta si busuiocul.
Se adauga condimentele, oregano, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, uleiul de masline si se amesteca.
Se unge tigaia cu ulei de masline, cu mainile ude, se formeaza bucatile de gyros si se rumenesc...
Cartofii se spala, se curata si se feliaza, apoi se prajesc pe rand, in ulei, deasupra pe aragaz cam la jumatate, acest lucru ia ceva timp , este bine sa ii aveti gata curatati, sa aveti si un platou pregatit sa ii scoateti, eu primul rand l-am pus direct in tava.
Carnea se toaca impreuna cu...
Pieptul de pui se spala, se taie in doua, apoi fiecare bucata se feliaza si se deschide un buzunar. Eu am avut piepti mari de pui, astfel ca am reusit sa scot 5 bucati.
Untul moale se freaca cu 5 catei zdrobiti de usturoi.
Baconul se prajeste cateva secunde pe ambele parti.
In buzunarul...
Spanacul se prepara usor, se pune usturoiul tocat in tigaia adanca si se trage in 3 linguri de ulei de masline, timp de 30 de secunde. Se adauga spanacul congelat, se pune capacul si se lasa la foc mic timp de 6 sau 7 minute.
Se adauga laptele si se lasa sa scada inca 7 minute, se pune untul,...
Pieptul de pui se spala, se feliaza in fasii care se scurg putin de apa.
Se pune ulei in tigaie, apoi fasiile de pui si se trag la tigaie pana se albesc, se pun condimentele, busuiocul, zeama de lamaie, mustarul si se amesteca, se pune capacul si se lasa pana ce pieptul este moale si fraged....
Feliile de curcan se spala, se zvanta intr-un prosop de hartie absorbant, se bat cu ciocanul de snitele usor sa nu se rupa, se sareaza usor.
Se pregatesc trei vase, unul cu pesmet, unul cu faina si unul cu ouale batute cu sare si lapte.
Se pune pe fiecare felie de piept, cate o felie de...
1. Ficateii se spala, se scurg, se curata de pielite, se trag la tigaie in ulei pana sunt pe trei sferturi facuti, se intorc intre timp de cateva ori.
2. Se pune ceapa tocata alaturi de ficatei, se inabusa 1 minut, se adauga laptele si se lasa pana se patrund ficateii, inca cateva...
Carnea se toaca impreuna cu ceapa, ceapa verde, usturoiul, painea si apoi se amesteca cu restul ingredientelor, se framanta compozitia, se formeaza chiftelele, se trec prin faina si se prajesc in ulei pe ambele parti.
Chiftelele se scot pe servet absorbant si se mananca cu pofta!
Pieptul de pui se feliaza si se marineaza minim o ora in ulei de masline, condimente si sare. Carnaciorii se taie in bucati, la fel si ardeiul.
Se prepara frigaruile, se infig pe rand carnea, ardeiul si carnaciorii si se pun pe gratar. Se intorc pe toate partile pana cand sunt gata.
Se...
Spalam bucatile de piept de curcan, le uscam intr-un servet, le batem cu batatorul de snitele. Saram pe ambele parti fileurile.
Pregatim 3 vase, pentru oua, pesmet si faina.
Batem ouale cu sarea si praful de turmeric.
Trecem fiecare bucata de file prin faina, apoi prin amestecul de ou si...
Se prepara sosul pentru marinat carnea:
Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie, usturoiul, turmericul, busuioc, sare si piper, apoi boia afumata( un praf), carnea se feliaza subtire, se tavaleste bine prin sos si se tine o ora in frigider.
Pe o foaie de copt asezata pe tava cuptorului,...
Se curata pulpele, se spala, se pun in tava cu ulei, impreuna cu ceapa taiata in doua, cu usturoiul spalat cu tot cu coaja si taiat in jumatate si se calesc usor, se adauga condimentele, marul, apa, si se pune tava la foc mic pe aragaz timp de 15 minute, avand grija sa intoarcem pulpele de...
Se fierb cartofii ca pentru piure.
Intr-o tigaie se caleste usor ceapa presarata cu foarte putina sare, se pune si afumatura taiata dupa dorinta, eu am taiat si fasii si cuburi si se lasa in jur de 5 minute la foc mic, pana se rumeneste usor afumatura si ceapa de inmoaie bine, eu am pus...
Puiul l-am spalat l-am taiat fasii si l-am sarat foarte usor.
Am mixat cu un tel ouale, impreuna cu sosul de soia, apoi cu marar, mustar, sare, piper si amidon.
Intr-o farfurie am pus amidonul, in alta am pus susanul, apoi am tavalit prin el fiecare bucata de carne, am dat-o prin amestecul...
Se spala carnea, se taie apoi fiecare bucata in doua, si pentru ca pieptul pe care l-am avut era foarte gros, am mai taiat inca o data fiecare bucata obtinuta in doua.
Se amesteca untul cu uleiul de masline, cu usturoiul zdrobit cu sarea, piperul, turmericul, zeama si coaja de la o...
Din aceasta cantitate mie mi-au iesit 12 hamburgeri, acum desigur depinde si de cum sunt modelati.
Am tocat carnea, cu ceapa, ceapa verde, usturoiul, am adaugat restul ingredientelor: oul, pudra de usturoi, mustarul, pesmetul, ketchupul, uleiul, sare, piper, bicarbonatul, apa minerala. Am...
Carnea se spala, se taie si se toaca prin masina, impreuna cu ceapa si usturoiul.
Se adauga, oul, apa, uleiul, laptele, pesmetul, sare si piper dupa gust. Se formeaza chiftelutele.
Se unge tava cu ulei( cele 3 linguri) si se pun chiftelutele. Se coc pana la jumatate la cuptor apoi se pune...
Se toaca carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata, se adauga oul si galbenusul, uleiul, apa, sarea, piperul, faina, apoi se amesteca bine.
Cu mana uda se formeaza chiftelele si se asaza in tava de cuptor unsa cu ulei.
Se coc la cuptorul incins pana se rumenesc frumos.
La jumatatea...
Numar de portii...multe! :)))) Daca nu doriti friptura cu pui, puteti inlocui cu carne de curcan sau porc.
Intr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza ceapa rosie tocata cu usturoiul tocat si cimbrul uscat iar la final praful de turmeric.( 3 sau 4 minute)
Se toaca carnea la...
Se spala pieptul de pui si se taie in bucati mai mici.
Orezul se spala intr-o sita si se lasa deoparte la scurs. Ceapa se toaca marunt si se freaca cu putina sare. Ciupercile se spala si se taie in bucati. Morcovul se taie in bucati sau se da pe razatoare.
In cratita la foc foarte mic se...
Este o reteta tare tare buna, ies multe in jur de 10 bucati dar voi puteti reduce cantitatile :)
Carnea se spala si se toaca. se amesteca cu ouale batute cu lapte, condimentele si restul de ingrediente. Se framanta bine carnea sa se omogenizeze. Se fac burgerii , cu mana unsa cu ulei se da...
Puiul se unge cu ulei de palmier si condimente( fara rozmarin) si se lasa o ora la marinat la rece.
Cartofii curatati de coaja si taiati in bucati se pun la fiert.
Se pun 3 sau 4 linguri de ulei de palmier in tava si se pune puiul, in care am asezat o ceapa rosie. Se tine pe foc...
Carnea se toaca impreuna cu o ceapa, se amesteca cu doua linguri de ulei si un ou si se framanta, se mai adauga si doua linguri de apa si se amesteca bine. se pune sare dupa gust( sau din ochi).
Ceapa ramasa se taie marunt, se freaca cu putina sare si se pune la calit( inabusit), intr-un vas...
Sunt sarmalute facute de mama :)
Se toaca carnea impreuna cu afumatura si ceapa. Se framanta impreuna cu condimentele, sarea dupa gust si 3/4 din borcanul de bulion, pana rezulta o compozitie omogena. Umplem foile de varza si rulam sarmalele.
La baza oalei asezam varza tocata si...
Se spala carnea si se toaca, impreuna cu ceapa( sau prazul).
Cartofii se macina cruzi la robot( sau se dau prin masina de tocat).
Ouale se bat 3 minute pana se umfla.
Se amesteca carnea cu ceapa si cartofii, apoi cu ouale si condimentele, sarea, piperul, turmericul, rozmarinul....
Cartofii spalati si curatati se taie in felii si se pun la fiert pana sunt aproape facuti.
Pieptul de pui se toaca la masina.( putem face asta si inainte sa-l avem gata pregatit)
Cascavalul se razuie pe razatoarea mare.
Smantana se amesteca cu galbenusurile.
Incingem uleiul de masline...
File de pui la gratar in stil grecesc
Se pregateste sosul pentru marinat: se amesteca uleiul cu sarea, piperul, zeama de lamaie, zeama de portocala, usturoiul zdrobit, plantele aromatice maruntite. Se spala si se taie fileurile, ies in jur de opt bucati, se bat usor, si se pun pe rand in sosul pregatit, se lasa la marinat in jur...
Pui cu lamaie, mustar si miere
Pieptul de pui se spala, se zvanta intr-un servet,apoi se stropeste cu lamaie, se condimenteaza cu sare, piper, busuioc, usturoi, se unge cu miere si mustar. Intr-o tigaie, punem putin ulei de masline si tragem la tigaie carnea, pe ambele parti, pana se rumeneste, se scoate pe un platou...
Pui cu lamaie si parmezan
Se spala carnea, se zvanta, se bate ca pentru snitel, se sareaza usor. Se amesteca galbenusurile cu zeama de lamaie, praful de busuioc si putina sare. Se pregatesc doua platouri unul cu faina si unul cu pesmet amestecat cu parmezan. Se trece fiecare bucata de piept prin faina, apoi prin...
Kebab libanez de pui
Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Se prepara marinata din iaurt, ketchup si restul ingredientelor sau se adauga pur si simplu pe rand, toate ingredientele peste bucatile de pui, se amesteca si se lasa la marinat o ora. Se tin betisoarele de frigarui in ulei de susan, cat timp sta...
Gyros de pui
Pieptul de pui (spalat) se taie in fasii si se toaca cu usturoiul, menta si busuiocul. Se adauga condimentele, oregano, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, uleiul de masline si se amesteca. Se unge tigaia cu ulei de masline, cu mainile ude, se formeaza bucatile de gyros si se rumenesc...
Musaca de cartofi si pui
Cartofii se spala, se curata si se feliaza, apoi se prajesc pe rand, in ulei, deasupra pe aragaz cam la jumatate, acest lucru ia ceva timp , este bine sa ii aveti gata curatati, sa aveti si un platou pregatit sa ii scoateti, eu primul rand l-am pus direct in tava. Carnea se toaca impreuna cu...
Pui Kiev
Pieptul de pui se spala, se taie in doua, apoi fiecare bucata se feliaza si se deschide un buzunar. Eu am avut piepti mari de pui, astfel ca am reusit sa scot 5 bucati. Untul moale se freaca cu 5 catei zdrobiti de usturoi. Baconul se prajeste cateva secunde pe ambele parti. In buzunarul...
Pui grenoblez cu garnitura de spanac cu usturoi
Spanacul se prepara usor, se pune usturoiul tocat in tigaia adanca si se trage in 3 linguri de ulei de masline, timp de 30 de secunde. Se adauga spanacul congelat, se pune capacul si se lasa la foc mic timp de 6 sau 7 minute. Se adauga laptele si se lasa sa scada inca 7 minute, se pune untul,...
Piept de pui la tigaie
Pieptul de pui se spala, se feliaza in fasii care se scurg putin de apa. Se pune ulei in tigaie, apoi fasiile de pui si se trag la tigaie pana se albesc, se pun condimentele, busuiocul, zeama de lamaie, mustarul si se amesteca, se pune capacul si se lasa pana ce pieptul este moale si fraged....
Rulouri de curcan pane
Feliile de curcan se spala, se zvanta intr-un prosop de hartie absorbant, se bat cu ciocanul de snitele usor sa nu se rupa, se sareaza usor. Se pregatesc trei vase, unul cu pesmet, unul cu faina si unul cu ouale batute cu sare si lapte. Se pune pe fiecare felie de piept, cate o felie de...
Terina rapida de ficat de pui
1. Ficateii se spala, se scurg, se curata de pielite, se trag la tigaie in ulei pana sunt pe trei sferturi facuti, se intorc intre timp de cateva ori. 2. Se pune ceapa tocata alaturi de ficatei, se inabusa 1 minut, se adauga laptele si se lasa pana se patrund ficateii, inca cateva...
Chiftele de pui ca la mama acasa
Carnea se toaca impreuna cu ceapa, ceapa verde, usturoiul, painea si apoi se amesteca cu restul ingredientelor, se framanta compozitia, se formeaza chiftelele, se trec prin faina si se prajesc in ulei pe ambele parti. Chiftelele se scot pe servet absorbant si se mananca cu pofta!
Frigarui de pui cu carnaciori afumati
Pieptul de pui se feliaza si se marineaza minim o ora in ulei de masline, condimente si sare. Carnaciorii se taie in bucati, la fel si ardeiul. Se prepara frigaruile, se infig pe rand carnea, ardeiul si carnaciorii si se pun pe gratar. Se intorc pe toate partile pana cand sunt gata. Se...
Snitel vienez de curcan
Spalam bucatile de piept de curcan, le uscam intr-un servet, le batem cu batatorul de snitele. Saram pe ambele parti fileurile. Pregatim 3 vase, pentru oua, pesmet si faina. Batem ouale cu sarea si praful de turmeric. Trecem fiecare bucata de file prin faina, apoi prin amestecul de ou si...
Friptura frageda de pui cu lamaie si usturoi in pergament
Se prepara sosul pentru marinat carnea: Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie, usturoiul, turmericul, busuioc, sare si piper, apoi boia afumata( un praf), carnea se feliaza subtire, se tavaleste bine prin sos si se tine o ora in frigider. Pe o foaie de copt asezata pe tava cuptorului,...
Pulpe de pui la tava
Se curata pulpele, se spala, se pun in tava cu ulei, impreuna cu ceapa taiata in doua, cu usturoiul spalat cu tot cu coaja si taiat in jumatate si se calesc usor, se adauga condimentele, marul, apa, si se pune tava la foc mic pe aragaz timp de 15 minute, avand grija sa intoarcem pulpele de...
Piure taranesc in vasul roman cu pui si usturoi
Se fierb cartofii ca pentru piure. Intr-o tigaie se caleste usor ceapa presarata cu foarte putina sare, se pune si afumatura taiata dupa dorinta, eu am taiat si fasii si cuburi si se lasa in jur de 5 minute la foc mic, pana se rumeneste usor afumatura si ceapa de inmoaie bine, eu am pus...
Pui Shanghai
Puiul l-am spalat l-am taiat fasii si l-am sarat foarte usor. Am mixat cu un tel ouale, impreuna cu sosul de soia, apoi cu marar, mustar, sare, piper si amidon. Intr-o farfurie am pus amidonul, in alta am pus susanul, apoi am tavalit prin el fiecare bucata de carne, am dat-o prin amestecul...
Pui in sos de vin, usturoi si lamaie
Se spala carnea, se taie apoi fiecare bucata in doua, si pentru ca pieptul pe care l-am avut era foarte gros, am mai taiat inca o data fiecare bucata obtinuta in doua. Se amesteca untul cu uleiul de masline, cu usturoiul zdrobit cu sarea, piperul, turmericul, zeama si coaja de la o...
Hamburger de pui
Din aceasta cantitate mie mi-au iesit 12 hamburgeri, acum desigur depinde si de cum sunt modelati. Am tocat carnea, cu ceapa, ceapa verde, usturoiul, am adaugat restul ingredientelor: oul, pudra de usturoi, mustarul, pesmetul, ketchupul, uleiul, sare, piper, bicarbonatul, apa minerala. Am...
Chiftelute de pui cu sos de rosii si busuioc
Carnea se spala, se taie si se toaca prin masina, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga, oul, apa, uleiul, laptele, pesmetul, sare si piper dupa gust. Se formeaza chiftelutele. Se unge tava cu ulei( cele 3 linguri) si se pun chiftelutele. Se coc pana la jumatate la cuptor apoi se pune...
Chiftele de pui la cuptor
Se toaca carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata, se adauga oul si galbenusul, uleiul, apa, sarea, piperul, faina, apoi se amesteca bine. Cu mana uda se formeaza chiftelele si se asaza in tava de cuptor unsa cu ulei. Se coc la cuptorul incins pana se rumenesc frumos. La jumatatea...
Friptura de carne tocata la tava
Numar de portii...multe! :)))) Daca nu doriti friptura cu pui, puteti inlocui cu carne de curcan sau porc. Intr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza ceapa rosie tocata cu usturoiul tocat si cimbrul uscat iar la final praful de turmeric.( 3 sau 4 minute) Se toaca carnea la...
Orez cu pui si ciuperci
Se spala pieptul de pui si se taie in bucati mai mici. Orezul se spala intr-o sita si se lasa deoparte la scurs. Ceapa se toaca marunt si se freaca cu putina sare. Ciupercile se spala si se taie in bucati. Morcovul se taie in bucati sau se da pe razatoare. In cratita la foc foarte mic se...
Hamburger de casa
Este o reteta tare tare buna, ies multe in jur de 10 bucati dar voi puteti reduce cantitatile :) Carnea se spala si se toaca. se amesteca cu ouale batute cu lapte, condimentele si restul de ingrediente. Se framanta bine carnea sa se omogenizeze. Se fac burgerii , cu mana unsa cu ulei se da...
Pui cu mujdei de usturoi la cuptor
Puiul se unge cu ulei de palmier si condimente( fara rozmarin) si se lasa o ora la marinat la rece. Cartofii curatati de coaja si taiati in bucati se pun la fiert. Se pun 3 sau 4 linguri de ulei de palmier in tava si se pune puiul, in care am asezat o ceapa rosie. Se tine pe foc...
Mancare rustica de cartofi cu chiftelute si afumatura
Carnea se toaca impreuna cu o ceapa, se amesteca cu doua linguri de ulei si un ou si se framanta, se mai adauga si doua linguri de apa si se amesteca bine. se pune sare dupa gust( sau din ochi). Ceapa ramasa se taie marunt, se freaca cu putina sare si se pune la calit( inabusit), intr-un vas...
Sarmale
Sunt sarmalute facute de mama :) Se toaca carnea impreuna cu afumatura si ceapa. Se framanta impreuna cu condimentele, sarea dupa gust si 3/4 din borcanul de bulion, pana rezulta o compozitie omogena. Umplem foile de varza si rulam sarmalele. La baza oalei asezam varza tocata si...
Meatloaf
Se spala carnea si se toaca, impreuna cu ceapa( sau prazul). Cartofii se macina cruzi la robot( sau se dau prin masina de tocat). Ouale se bat 3 minute pana se umfla. Se amesteca carnea cu ceapa si cartofii, apoi cu ouale si condimentele, sarea, piperul, turmericul, rozmarinul....
Musaca de cartofi
Cartofii spalati si curatati se taie in felii si se pun la fiert pana sunt aproape facuti. Pieptul de pui se toaca la masina.( putem face asta si inainte sa-l avem gata pregatit) Cascavalul se razuie pe razatoarea mare. Smantana se amesteca cu galbenusurile. Incingem uleiul de masline...