Nu stiu cum o sa vi se para voua ca arata poza asta cu crema delicioasa scurgandu-se in valuri valuri, dar pe cuvant de bucataras ca e cel mai si cel mai bun tiramisu pe care l-am mancat vreodata....nu i-am spus tiramisu :) ca sa nu mi se spuna ca nu e reteta originala :) ..insa eu va garantez ca e mult mai minunat!
Se prepara crema de vanilie:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina si se subtiaza cu lapte din cantitate.
Restul de lapte se pune pe foc cu vanilia si se da un clocot. Se toarna din compozitia de ou in fir subtire si se amesteca pe foc pana se ingroasa. Se lasa pe foc in jur de 5 sau 6 minute si se trage vasul deoparte. Se lasa la racit.
Intr-o craticioara se pun galbenusurile si zaharul apoi se adauga romul si se lasa pe foc sa dea cateva clocote si sa se ingroase usor. Se trage vasul de pe foc si se lasa la racit.
O vom amesteca cu mascarpone cand este rece .
Se bate frisca si se amesteca cu crema cu mascarpone. Apoi se va amesteca impreuna cu crema de vanilie.
Nessul se pune intr-o cana si se freaca cu doua lingurite de zahar pana se umfla apoi se adauga peste crema.
Crema se mai pune putin la rece.
Se prepara cafeaua si se amesteca cu zaharul, vanilia, romul si esenta de rom.
Vom aseza ca la tiramisu un strat de piscoturi, un strat de crema, apoi din nou stratul de piscoturi si din nou crema, se pudreaza cu cacao si se da la rece daca putem toata noaptea...la mine a stat putin( ce vedeti in foto) am taiat dupa nici o ora si jumatate...pofta deh! Restul maine...la cafea...