Tocanita de pui cu ciuperci

de RuxyRux in Pui, 18 Sep 2012 | 30438 vizualizari

 

...si mamaliguta desigur...o mancare usoara, simpla si foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 piepti de pui( mai mici)
  • 700 sau 800 gr ciuperci champinion proaspete
  • o ceapa foarte mare( sau trei mai mici)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cutie de rosii tocate in bulion( Cirio)
  • 1/2 lingurita de boia dulce
  • 2 linguri ulei( vegetal)
  • mamaliguta pentru servit
  • marar si patrunjel tocat pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu ciuperci:

Se spala si se toaca legumele, se curata ciupercile , cele mai mari le vom  taia in bucati cele mai mici le vom pastra intregi. Se toaca verdeata.

Pieptul de pui se taie cubulete( bucati mai mici).

Punem ulei intr-o cratita ( 4 l), adaugam o lingura doua de apa, si adaugam ceapa tocata si frecata cu un praf de sare, apoi usturoiul zdrobit.

Dupa doua trei minute , punem ciupercutele si restul legumelor, ardeii taiati marunt si morcovul dat pe razatoare.

Lasam pe foc mic trei patru minute si adaugam carnea de pui. Amestecam din cand in cand pana se albeste carnea. Punem apa sa acopere legumele si pieptul de pui si fierbem mancarea la foc potrivit . La jumatatea fierberii punem verdeata si rosiile si tinem mancarea pe foc pana carnea este fiarta. Gustam tocanita, potrivim de sare, boia si piper. Mai punem verdeata, stingem focul si acoperim cu un capac.

Servim mancarea cu mamaliguta si ardei iute.

In acelasi mod am preparat si tocanita de ciuperci simpla si delicioasa( ultima fotografie)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu tacamuri de gaina