Foietaj, crema de vanilie delicioasa si fructe din belsug...o prajitura irezistibila!
Aluatul de foietaj se introduce in tava la cuptor pentru 20 de minute la 220 de grade.
Crema de vanilie:
Laptele se pune pe foc intr-un vas mare se adauga vanilia...se lasa sa se infierbante.
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, se adauga zaharul, apoi amidonul si o cana de lapte caldut din cantitatea totala. Se toarna totul in fir subtire in oala mare. Mixam cu un tel de mana si lasam pe foc sa se ingroase zece minute amestecand continuu. Se lasa la racit.
Fructele se taie bucati mari, mici cum doriti. Daca le veti taia mari veti taia mai greu cremsnitul insa daca nu va deranjeaza nu e problema.
Foaia de cremsint stiti deja eu o faramitez si o asez asa in tava.
Punem crema( avem din belsug), apoi punem fructele si din nou foaia de foietaj faramitata.
Pudram cu zahar si dam la rece peste noapte sau cateva ore bune. Prajitura e minunata rece.
Pofta buna!