RoXx

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 03.09.2012

RETETE99
PRIETENI200
Retete

Eclere cu crema de vanilie

In Dulciuri la 6 Noi 2013

Prepararea cojilor de eclere : Intr-o cratita la foc mic,se pune apa impreuna cu uleiul,zaharul si un praf de sare.Cand incepe sa fiarba,se adauga faina si se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana ce aluatul se desprinde de pe vas,apoi se inchide focul.Se lasa la racit pana ce ajunge la...

Sos de usturoi

In Sosuri la 5 Noi 2013

Usturoiul se curata si se piseaza foarte bine.Se adauga treptat uleiul peste,si se amesteca continuu pana ce se formeaza ca o maioneza.Se adauga intr-un castron peste iaurt , se asezoneaza dupa gust si se amesteca bine pana ce se incorporeaza toate aromele. Pofta buna !

Tocinei de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2013

Cartofii se curata,se spala si se dau pe razatoarea mica.Se scurg bine de lichidul lasat,si se amesteca cu ouale,pesmetul si praful de usturoi.Se asezoneaza dupa gust.Se formeaza ca niste chiftelute si se prajesc in ulei incins , pe fiecare parte pana se rumenesc.Se scot pe un prosop de hartie...

Prajitura cu crema de lamaie

In Prajituri la 1 Noi 2013

Prepararea blatului : Se separa albusurile de galbenusuri . Intr-un castron se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul adaguat treptat.Se bat bine pana se intaresc si compozitia nu curge.Peste,se adauga galbenusurile , apa si faina treptat.Se amesteca cu o paleta ,prin rasturnare de sus in...

Snitel vienez de pui

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2013

Pieptul de pui se spala si se taie fasii .Fiecare bucatica de carne se acopera cu folie alimentara si se bate cu ciocanul pentru snitele.Intr-un castron se bat ouale.Se asezoneaza,se adauga condimentele si se amesteca bine.Pesmetul se pune intr-o farfurie intinsa.Se ia fiecare bucata de piept si...

Cocktail fructe de mare cu sos soia

In Peste la 25 Oct 2013

Fructele de mare se spala bine ,se pun in apa fierbinte pe foc si se lasa sa fiarba 5-10 min. Se scot pe un servetel uscat pentru a se scurge bine .Intr-o tigaie incinsa se pune untul si fructele de mare.Se asezoneaza dupa gust.Se adauga zeama de la lamaie si usturoiul tocat felii subtiri.Se lasa...

Penne cu sos de rosii si avocado

In Penne la 24 Oct 2013

Pastele se pregatesc al dente , conform instructiunilor de pe ambalaj . Sunca se taie cubulete.Ciupercile se taie in bucati de marime medie.Intr-o tigaie incinsa se pune untul si ceapa tocata marunt.Dupa 2-3 minute se adauga sunca si ciupercile si se lasa la foc mic cca 5 minute.Avocado se...

Musaca de cartofi cu piept de pui

In Pui la 23 Oct 2013

Cartofii se spala si se fierb in coaja.Cand sunt gata,se lasa la racit apoi se curata de coaja si se taie felii de 1 cm . Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o catita incinsa in prealabil cu 2-3 linguri de ulei.Se lasa cateva minute ,apoi se adauga pieptul de pui tocat , apa si rosiile in...

Tarta americana cu dovleac ( American Pumpkin Pie )

In Dulciuri la 19 Oct 2013

Pepararea aluatului : Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza aluatul pentru tarta. Prepararea umpluturii : Dovleacul se curata de seminte si se taie in bucatele .Se pune intr-o tava cu coaja in jos si se da la cuptor pentru 30 - 40 de min pana este copt.Cand este gata,se curata de...

Friptura de caprioara la cuptor

In Mancaruri cu carne la 17 Oct 2013

Marinarea carnii : Carnea de caprioara curatata in prealabil de pielite si spalata bine,se pune intr-un caston.Ceapa se taie julienne si se adauga peste carne.Peste, se pune ienibaharul si vinul.Se asezoneaza si apoi se pune apa pana ce acopera carnea.Castronul se acopera bine cu folie de...

Bruschete cu somon afumat si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2013

Bagheta se taie felii cam 2 cm grosime.Se pun intr-o tava si se prajesc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc pe ambele parti.Cand sunt gata cateii de usturoi se freaca pe feliile coapte.Rosiile cherry se taie cubulete,se pun intr-un castron iar peste se adauga uleiul de masline si sucul de la...

Omleta RoXx

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2013

Branza se da pe razatoarea mica. Ardeiul se spala si se taie fasii subtiri. Salamul se taie fasii cam 1 cm grosime. Se scot samburii la masline si se feliaza sau se taie bucatele mici pe langa sambure. Ouale se bat bine intr-un castron ,se asezoneaza si de adauga oregano cam o jumatate de...

Creveti in sos curry

In Fructe de mare la 17 Aug 2013

Intr-un blender se pun cateii de usturoi,ghimbirul,ardeiul gras ,amestecul curry,sosul piri-piri,uleiul si se paseaza pana se formeaza o pasta. Intr-o tigaie incinsa se pune untul si crevetii,lasandu-i cateva minute pana se patrund apoi se adauga pasta curry si se mai lasa 4-5 minute la foc...

Shaorma de casa

In Pui la 1 Iul 2013

Pieptul de pui se spala , se taie fasii subtiri, se da pe ambele parti cu condimentul pt carne de pui si se pune pe grill. Cartofii se curata,se taie si se pun la prajit. Dupa ce e gata,carnea se taie cubulete. Dupa ce s-au prajit si cartofii, se incalzeste lipia 2-3 secunde , se pune o lingura...

Crema de branza cu smantana si ardei

In Aperitive / Garnituri la 1 Iul 2013

Branza se da pe razatoarea mica .Ardeiul se spala,se curata de seminte si se taie cubulete. Se amesteca branza,smantana si ardeiul , se asezoneaza cu sare si piper . Se condimenteaza cu oregano dupa gust . Pofta buna ! :)

Cosulete cu gem si bezea de nuca

In Prajituri la 1 Iul 2013

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si astfel coca formata se pune pe marginea formelor pentru briose . Cele 4 albusuri de la oua se bat spuma cu zaharul si nuca macinata pana se formeaza bezeaua. Peste aluatul din forme se pune o lingurita dulceata ( ce sortiment doriti ) si bezea...

Varza murata calita

In Mancaruri de post la 7 Apr 2013

Varza se taie fasii subtiri. Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul, apoi ceapa si se lasa 2-3 minute la foc mic pana se inmoaie. Apoi se adauga varza treptat si se pune apa pana aproape de nivelul verzei. Se asezoneaza cu sare si piper, se pun foile de dafin si se lasa...

Salata orientala

In Salate la 7 Apr 2013

Cartofii se pun la fiert. Castraveciorii se taie felii subtiri. Gogosarul se taie fasii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie julienne. Dupa ce au fiert cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Se pun intr-un castron, peste ei se adauga ceapa, maslinele, castraveciorii si...

Oua amestecate

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2013

Se bat ouale bine intr-un castron.Intr-o tigaie se pune uleiul si apoi ouale.Se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca cu o lingura de lemn cateva minute la foc mic pana este gata.Pofta buna !

Cod alb in sos tomat la cuptor

In Peste la 30 Mar 2013

Intr-o tava yena se pune uleiul si se intinde pe toate suprafata.Ceapa se taie julienne si se pune peste ulei.Pestii se spala, se asezoneaza cu sare si piper si se pun peste ceapa.Peste pesti se presara oregano,usturoi granulat si se pun 2 foi de dafin.Deasupra se pun rosiite cu sosul din cutie...

Supa cu galuste

In Supe la 29 Mar 2013

Se curata legumele si se da morcovul pe razatoarea mare. Ceapa se toca marunt, telina se taie cubulete. Intr-o oala se pune uleiul si se adauga ceapa si morcovul. Se lasa 2-3 minute la foc mic, apoi se pune apa si telina. Se asezoneaza cu sare si piper, se pune cimbru dupa gust si se lasa la foc...

Mancare de cartofi cu carnati afumati

In Mancaruri de legume la 27 Mar 2013

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Carnatii se taie rondele cam de 1 cm grosime. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mare. Intr-o cratita se pune uleiul si peste, carnatii. Se lasa pana se rumenesc putin, dupa care se adauga ceapa si...

Pui intreg la cuptor cu cartofi

In Pui la 22 Mar 2013

Puiul se spala si i se leaga pulpele cu o sfoara de bucatarie astfel incat sa fie lipite de pui.Cand este bine strans se da pe toata suprafata cu o lingura de ulei de masline , sarea,piperul si condimentul pentru pui.Intr-o tava yena se pune cealalta lingura de ulei de masline si 100 ml de apa.Se...

Penne cu ciuperci

In Penne la 20 Mar 2013

Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert pentru paste.Ceapa se curata si se toaca marunt.Ciupercile se taie pe jumatate apoi felii de maxim 1 cm grosime.Intr-o cratita se pune uleiul de masline si ceapa . Se lasa 1-2 minute apoi se adauga si ciupercile.Pasta de tomate se amesteca cu apa si se...

Bruschette cu sos picant

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2013

Bagheta se taie felii de 1 cm pe diagoala. Se pun feliile intr'o tava pe hartie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumenesc pe ambele parti.Intr'o tigaie/cratita se pune uleiul de masline, ardeiul taiat rondele subtiri si usturoiul tocat marunt . Se lasa la foc mic cca....

Prajitura cu mere

In Prajituri la 16 Mar 2013

Prima data se pregateste aluatul pentru foi. Intr'un vas se amesteca iaurtul,bicarbonatul,zaharul,uleiul,sarea si faina . Toate acestea se framanta bine astfel incat sa rezulte un aluat omogen si nu foarte tare. Aluatul obtinut se lasa 15 minute la rece.Intre timp merele se spala si se dau pe...

Amestec mexican cu broccoli

In Mancaruri de legume la 5 Mar 2013

Se curata ceapa, se toaca marunt. Broccoli se spala, se desprinde in buchetele si se opareste in apa cu sare. Se pune intr-o tigaie uleiul de masline si cand s-a incins se caleste ceapa. Peste ceapa se pun legumele din amestecul mexican si se lasa cam 2-3 minute, dupa care se adauga si pasta...

Ciorba radauteana

In Ciorbe la 1 Mar 2013

Se curata si se spala toate legumele . La ardei se scot semintele si se taie pe jumatate. Pieptul de pui se spala. Intr-o oala se adauga 2 l de apa, un praf de sare, pieptul de pui, legumele si se pun la fiert pentru 30-40 de minute la foc potrivit. Se curata usturoiul si se da pe razatoarea mica...

Bagheta cu usturoi

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2013

Bagheta se taie cu cutitul pe lungime odata pe mijloc si pe latime in fasii de 3-4 cm . Se pune ulei de masline pe toata suprafata ei . Cateii de usturoi se dau pe razatoarea mica, se amesteca cu oregano, patrunjel, sare si un strop de ulei de masline si se intinde pe toata suprafata baghetei. Se...

Chipsuri de casa

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2013

Cartofii se curata , se spala, si se feliaza subtire ( la feliator sau pe razatoare ) . Spalam feliile de cartofi si le punem pe un servetel sa absoarba apa.Punem ulei la incins intr'o cratita cam de 3 degete . Cand este uleiul bine incins incepem sa prajim chipsurile ( de preferat sa fie putine...

Afisate 31 - 60 din 99 retete    

Postari recente

publicat la 01.12.2015

Briose cu suc de portocale

publicat la 29.11.2015

Piept de pui cu legume la cuptor

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Viitorul tau depinde de visele tale. DECI - nu pierde timpul, du-te si te culca.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]