Pentru cojile de eclere :
Pentru crema de vanilie :
Pentru glazura :
Prepararea cojilor de eclere : Intr-o cratita la foc mic,se pune apa impreuna cu uleiul,zaharul si un praf de sare.Cand incepe sa fiarba,se adauga faina si se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana ce aluatul se desprinde de pe vas,apoi se inchide focul.Se lasa la racit pana ce ajunge la temperatura camerei,apoi se adauga ouale pe rand si se amesteca bine.Intr-o tava se pune hartie de copt si cu ajutorul posului (sau o punga taiata la un colt) se formeaza cojile de eclere . Se introduce tava la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pentru aproximativ 30 min.Cand sunt gata,se scot din tava si se lasa la racit.
Prepararea cremei de vanilie : Intr-o cratita se pune laptele la fiert.Ouale se amesteca cu zaharul si faina pana se omogenizeaza.Cand laptele fierbe,se adauga compozitia formata si se amesteca continuu pana se ingroasa crema.Cand este gata,se inchide focul , se adauga esenta de vanilie ,se amesteca bine si se lasa la racit.
Prepararea glazurii de ciocolata : Ciocolata se rupe in bucati mici si se pune cu uleiul intr-un vas la bain-marie . Se amesteca bine pana se topeste. (glazura se prepara cand eclerele deja sunt formate)
Cojile reci de eclere se taie la mijloc si se umplu cu crema de vanilie.Deasupra se pune glazura de ciocolata.
Pofta buna !
1
nu se deschide cuptorul pana ce nu a trecut timpul de 30 de min