Pentru ziua lui David, am incercat un tort- personaj indragit de el, Garfield. Nu a iesit intocmai cum mi-as fi dorit, dar David a fost incantat de el, lucru care a meritat tot din plin.
Desi pozele nu sunt reusite, sper sa va placa.
Acest tort contine doua blaturi, unul de vanilie si unul cu cacao.
Incepem sa pregatim primul blat. Separam 6 albusuri de galbenusuri, le batem spuma cu 6 lg apa. Adaugam pe rand cele 6 lg zahar si batem pana obtinem o bezea. Adaugam galbenusurile, mixam bine si adauga faina si vanilia si incorporam. Turnam compozitia in forma de copt si dam la cuptor pentru vreo 40 min. Procedam la fel si cu cel de-al doilea blat, cu mentiunea ca adaugam si cacaoa. Coacem si al doilea blat in aceeasi forma (ca sa pastram proportia).
Intre timp, topim ciocolata alba si cea neagra in vase separate.
Pregatim si siropul, punand la fiert intr-un vas apa cu zaharul brut si putina vanilie. Lasa sa fiarba si apoi lasam la racit.
Smantana se bate pana incepe sa se intareasca, adaugam cele 4 lg zahar pudra si batem sa se incorporeze si zaharul. Nu bateti prea mult frisca pt ca se poate transforma in unt.
Crema 1
Intr-un castron, adaugati crema de branza, jumatate din cantitatea de frisca, si ciocolata alba, putina vanilie si amestecati bine.
Crema 2
In alt castron, adaugati branza cu nuci, restul de frisca si ciocolata neagra si amestecati.
Dupa ce s-au racit toate, procedam la asamblarea tortului.
Taiem cele doua blaturi in cate doua straturi. Incepem cu un strat de blat alb insiropat, un strat subtire de crema neagra, asezam cateva bastonase albe cu vanilie, mai punem un strat de crema neagra cat sa acoperim bastonasele si continuam cu un strat de blat negru insiropat, un strat de crema alba, bastonase negre cu cacao, iar crema alb; urmeaza un alt strat de blat alb insiropat, iar crema neagra, bastonase albe, si tot asa pana incheiem cu ultimul strat de blat insiropat.
Untul moale il frecam bine cu putin zahar pudra si vanilie si imbracam tortul in crema de unt.
Dam la frigider sa se intareasca glazura. Imbracam tortul in fondant portocaliu, ornam dupa cum dorim si dam din nou la frigider.
A iesit un tort pe cinste, facut cu oua de tara care au dat si culoare frumoasa blatului alb.