M-am inspirat din reteta Patriciei de blat : http://www.bucataras.ro/retete/blat-perfect-pentru-tort-49205.html si m-am gandit sa il incerc . A iesit perfect asa cum spune ea si completat cu crema de lamaie a iesit un deliciu :) .
Prepararea blatului : Se separa albusurile de galbenusuri . Intr-un castron se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul adaguat treptat.Se bat bine pana se intaresc si compozitia nu curge.Peste,se adauga galbenusurile , apa si faina treptat.Se amesteca cu o paleta ,prin rasturnare de sus in jos . Se pune compozitia intr-o tava de copt ( eu am folosit tava pentru blat de tort cu diamentrul de 24 cm ) si se coace in cuptor la foc mic timp de 30-40 de min.
Prepararea cremei : Intr-o oala se pune laptele la foc mic. Ouale se amesteca cu zaharul,faina si praful de budinca.Cand laptele incepe sa fiarba,se adauga treptat compozitia si se amesteca in continuu pentru a nu se forma cocoloase, pana ce crema se ingroasa.Cand crema este rece se adauga zeama de lamaie si se amesteca.
Blatul rece se taie in doua parti .Pe partea de jos a blatului se pun 3/4 din crema de lamaie. Se pune cealalta parte de blat si peste,se adauga crema ramasa .Se decoreaza cu ornamente din zahar .
Pofta buna !