publicat la 31.01.2019
publicat la 29.01.2019
publicat la 18.12.2018
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Pasca fara aluat ~reteta 200~
Intr-un bol am amestecat branza dulce cu zaharul, galbenusurile, uleiul, vanilia si praful de sare. Am folosit o furculita pentru a omogeniza amestecul. Am pus apoi faina, praful de copt, 1 lingura de pesmet si stafidele. Separat am batut albusurile spuma. Le-am adaugat in...
Pastrav cu ciuperci la cuptor
Pastravii i-am curatat bine in interior, i-am spalat si i-am uscat cu un servet. I-am asezat intr-o tava unsa cu putin ulei. Am pus in ei si pe langa ei felii de ciuperci si rondele de ardei kapia. Am condimentat, am adaugat vinul, suc si felii de lamaie si am pus la...
Sarmale de post cu orez si ciuperci
Am pus orezul intr-un bol cu apa si l-am lasat cam 2 ore. Apoi l-am scurs si l-am spalat bine. Am tocat marunt (cu robotul) ceapa, morcovul, ardeiul. Le-am pus la calit in putin ulei si cand s-au inmuiat am adaugat ciupercile taiate in bucati mici. Cand legumele au devenit moi, am...
Salata de rucola cu rosii
Intr-un bol am pus mixul de salate (spalate bine inainte). Am spalat si legumele si le-am taiat in felii si bucati relativ mari. Le-am pus in bol peste salata. Am adaugat putin ulei de masline, suc de lamaie si sare. Am amestecat si am servit langa un pui cu ciuperci si curry.
Mucenici
Eu am cumparat mucenici fiindca nu am avut forma sa-i tai si nici timp sa impletesc la ei. Daca aveti forma (sau rabdare) aluatul pt mucenicii fierti este urmatorul: 250 grame faina, 120 ml apa calda si sare. Se omogenizeaza ingredientele pana se obtine un aluat tare. Se intinde aluatul...
Orez indian
Orezul l-am fiert in apa cu sare. Nu l-am fiert complet ca pentru pilaf ci doar pana s-a umflat putin. L-am pus apoi in sita si l-am trecut de 2-3 ori prin jet de apa rece. In ulei de masline am calit ceapa si ardeii taiate julien. Am adaugat 2-3 linguri de apa, sare si am lasat pana...
Napolitane cu crema caramel
Am batut cele 4 oua impreuna cu 250 gr de zahar. Intr-o cratita am caramelizat restul de zahar (50 gr), cand s-a topit am luat cratita de pe foc si am adaugat ouale batute cu zaharul, margarina, esenta si nuca. Am amestecat bine pana s-au omogenizat ingredientele, apoi am lasat crema...
Panna cotta cu banane si capsuni
Am pus intr-un vas laptele si l-am incalzit (doar cald nu fiert). Am pus zaharul si am amestecat pana s-a topit. Am adaugat si banana pasata in blender. Am dat vasul deoparte si am adaugat frisca lichida, gelatina hidratata, esenta si zaharul vanilat. Am pus pe foc din nou, am omogenizat...
Hamburger
Carnea tocata am amestecat-o cu toate condimentele de mai sus si am format cu mana umezita in apa 6 chiftele mai late (ele se mai strang pe grill deci sa fie cat mai late). Le-am pus pe grill si le-am rumenit pe ambele parti. Tot pe grill am pregatit si ciupercile taiate felii rotunde....
Aripioare de pui marinate
Am pregatit sosul intr-un bol incapator. Am pus toate ingredientele (usturoiul doar taiat pe jumatate) si am omogenizat bine cu o lingura. Aripioarele bine spalate (si cu varfurile acelea osoase taiate) le-am pus in sos si le-am lasat acolo cam 1 ora. Am prajit aripioarele (trecute...
Salata de pui cu ciuperci, fasole si castraveciori
Pieptul de pui l-am pus la fiert. La fel am procedat si cu ciupercile, dar pe ele le-am pus la fiert in apa cu sare si 2 linguri de otet. Intre timp am facut maioneza, iar la final am amestecat-o cu smantana. Ciupercile le-am scurs bine de apa si le-am tocat marunt. Am tocat apoi...
Saratele fragede
Intr-un bol am pus faina cernuta. Am adaugat osanza si sarea. Am amestecat pana cand am obtinut un aluat nisipos. Intr-un bol mai mic am pus laptele caldut si drojdia si am lasat cateva minute sa creasca putin. Am adaugat in aluatul nisipos 2 oua, laptele cu drojdia si am framantat aluatul....
Salata de pui cu mango
Pieptul de pui l-am cumparat taiat fasii lungi asa ca doar l-am presarat cu piper alb si sare si l-am pus in tigaie fara ulei (daca nu aveti o tigaie antiaderenta, folositi un strop de ulei sau mai bine grill-ul). Am lasat la foc mediu si l-am rumenit bine pe ambele parti. Salata am spalat-o...
Cranberry vodka
In pahar punem vodka, adaugam suc de merisoare, gheata si lime. Va invit la un pahar! Noroc!
Pilaf cu aripioare de pui si ciuperci
Intr-o oala cu 2 l de apa am pus la fiert aripioarele de pui spalate bine inainte. Le-am lasat sa dea un clocot apoi le-am schimbat apa. Le-am pus din nou la fiert si am adaugat 1 morcov curatat, taiat in 2-3 bucati si ceapa taiata asemenea. Intr-o tigaie am calit ciupercile taiate felii...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de gutui
Reteta de preparare a papanasilor Faina am pus-o intr-un bol si am facut in mijloc o adancitura. Am adaugat drojdia dizolvata impreuna cu zaharul in laptele caldut. Am pus esenta si zaharul Bourbon. Am adaugat si branza dulce. Am framantat pana am obtinut un aluat omogen, exact...
Stroganoff de vita
Carnea de vitel am portionat-o ca pe cea din magazin, adica in suvite lungi si subtiri (ma rog, atat cat am putut). Am incins uleiul de masline si am pus in el carnea. Am prajit-o pe ambele parti, apoi am adaugat condimente si apa. Cand a scazut apa si carnea a devenit mai moale, am adaugat...
Tartine cu icre rosii
Fiecare serveste icrele asa cum ii plac, cu ce fel de paine doreste, cu sau fara unt si castravete, cu sampanie, etc. Eu azi va prezint cum le-am mancat noi, fiindca noua asa ne-au placut :) Am taiat painea cu o forma de biscuiti inimioara. Am uns-o cu unt si am asezat peste ea icrele si...
Cornuri pufoase cu ciocolata
Am pus faina in bol si am facut o adancitura in mijloc. In adancitura am pus osanza, coaja de lamaie si portocala si le- am amestecat bine cu faina. Intr-un alt bol am pus apa calduta in care am dizolvat drojdia, zaharul, esentele si zaharul vanilat. Am lasat 10 minute amestecul, apoi...
Bomboane Raffaello
Untul (la temperatura camerei) l-am frecat bine cu zaharul pudra. Am adaugat esenta de lamaie si am omogenizat. Apoi am adaugat laptele praf, foaia de napolitana maruntita in robot si 2 linguri de cocos. Am jonglat cu cantitatile astfel incat sa obtin un aluat omogen, dar destul de...
Cocktail vodka & piersici
Combinam vodka si nectarul de piersici, amestecam putin apoi adaugam gheata si felii de lime. Hai noroc!! :))
Peste cu sos de smantana si legume natur
File-ul l-am spalat bine, l-am condimentat si l-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei. Am pus pe langa el cateva ciuperci taiate bucati si l-am stropit cu suc de lime. Am pus tava la cuptor la foc potrivit. Intre timp am facut sosul. Am calit o ceapa, am stins-o cu vin si am lasat pe...
Salata de hering afumat
Am taiat cartofii in cuburi, ceapa julien si pestele bucati mici (mai alegem oasele daca are). Le-am asezat intr-un bol, am adaugat maslinele, ulei, otet, sare si marar tocat fin. Am amestecat si am servit!
Trifle
Pentru trifle folosim forme individuale, de preferat transparente (cupe, pahare, cesti, etc). Eu mi-am achizitionat 2 canite si le-am folosit pe acestea :) Primul strat a fost unul de frisca, apoi fructe si piscoturi taiate marunt. Repetam operatiunea pana se umple cana, paharul, etc....
Appletini cocktail
Combinam vodka, suc de mere, felii de lime si gheata, apoi obtinem un cocktail mega buun :) Gheata am folosit-o cuburi dar merge sa fie si maruntita.
Ficatei de pui cu sos de rosii
Ficateii foarte bine spalati se sterg cu un servet si se pun intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei. Se intorc pe ambele parti pana se rumenesc putin, apoi se adauga vinul, putina sare si piper. Separat intr-un vas punem 1 lingura ulei de masline si calim ceapa tocata julien. Adaugam...
Salata de cartofi cu telina
Am fiert cartofii, apoi i-am taiat cuburi si i-am pus in bol. Am adaugat peste ei telina rasa pe razatoarea mica, ceapa tocata marunt, pastrama taiata cubulete, maslinele. Am pus maioneza, sare, piper, sucul de lamaie si verdeata si am amestecat foarte bine salata. Am servit cu...
Tort 'Pisica'
Blatul de tort taiat in 3 felii de orizontala l-am insiropat si l-am umplut pe 2 straturi cu frisca si felii de mandarina. Deasupra l-am imbracat in frisca, cu ajutorul sablonului am pudrat cacao si am realizat pisica. I-am facut ochii din frisca si colorant albastru. Mustatile cu zahar...
Milkshake de banane
Am pus bananele intr-un vas si le-am pasat cu blenderul. Am adaugat laptele rece de la frigider, mierea si am mixat pana la omogenizare. L-am servit cu putina scortisoara deasupra.
Oua umplute cu maioneza si pui
Am pus la fiert 7 oua. Le-am lasat aproximativ 15 minute sa fie cat mai tari. Le-am pus apoi la racit. Am fiert in apa cu putina sare pieptul de pui. Cand ouale s-au racit, le-am spart pe jumatate, pe verticala cu un cutit lat. Direct prin coaja sectionam fiecare ou! Am obtinut 2...