Foarte fragede si bune atat calde cat si a doua zi. Se rontaie simple, cu iaurt, lapte, cafeluta, ceai ... orice va place. Merg bine si cu o bere :)
Intr-un bol am pus faina cernuta. Am adaugat osanza si sarea. Am amestecat pana cand am obtinut un aluat nisipos.
Intr-un bol mai mic am pus laptele caldut si drojdia si am lasat cateva minute sa creasca putin.
Am adaugat in aluatul nisipos 2 oua, laptele cu drojdia si am framantat aluatul. Am adaugat si smantana si am framantat din nou pana tot aluatul este omogen si tare (ca la cornulete este consistenta aluatului).
Am acoperit bolul in care se afla aluatul cu un prosop si am pus vasul la cald 30 de minute.
Am impartit aluatul in 4 si am intins fiecare bucata cu un sucitor pe masa infainata. Foaia de aluat nu trebuie sa fie prea subtire, ci de grosime potrivita.
Am batut oul bine si l-am intins pe foaia de aluat cu o pensula. Un ou mi-a ajuns sa ung cele 4 foi de aluat.
Am pus deasupra oului susan, seminte de in, branza sau cascaval ras. Totul se face in functie de preferinta (putem pune si mac sau chimen).
Am taiat apoi cu un cutit zimtat saratelele si le-am pus in tava pe hartie de copt.
Le-am lasat 20 de minute la cuptor la foc mediu.