O reteta pe care imi doream de mult sa o incerc este cea de vita Stroganoff. Am vazut de multe ori in magazine carne portionata special pentru acest fel de mancare si ma tot intrebam daca e bun, oare? :)
Apoi am cercetat bine net-ul si m-am convins din poze, dar si din retetele incercate de altii ca-i bun:)
Si m-am apucat de treaba!
Carnea de vitel am portionat-o ca pe cea din magazin, adica in suvite lungi si subtiri (ma rog, atat cat am putut).
Am incins uleiul de masline si am pus in el carnea. Am prajit-o pe ambele parti, apoi am adaugat condimente si apa.
Cand a scazut apa si carnea a devenit mai moale, am adaugat ceapa taiata, ardeiul si usturoiul. Tot atunci am pus si vinul.
Am lasat pe foc mediu, amestecand din cand in cand.
Ciupercile din conserva (scurse de apa) le-am adaugat cand ceapa, ardeiul si carnea au fost aproape gata.
Am mai lasat 10 minute pe foc, apoi am pus smantana (subtiata cu putina apa). Am omogenizat bine si am lasat inca 10 minute.
La final am pus patrunjel tocat.
Am servit cu piure de cartofi. Garnitura o alege fiecare in functie de preferinta.
Pofta buna va doresc!!
1
Daca alegem o carne buna de vitel, aceasta devine foarte frageda in timpul prepararii (daca este carne de vaca e posibil sa necesite mai mult timp de fierbere/innabusire).