Ieri am facut napolitane cu crema caramel impreuna cu sora mea. Nu au iesit ele exact cum ne doream noi (la aspect ma refer), insa au disparut rapid din farfurii fiindca au fost delicioase!!
Am batut cele 4 oua impreuna cu 250 gr de zahar.
Intr-o cratita am caramelizat restul de zahar (50 gr), cand s-a topit am luat cratita de pe foc si am adaugat ouale batute cu zaharul, margarina, esenta si nuca.
Am amestecat bine pana s-au omogenizat ingredientele, apoi am lasat crema la loc racoros 30 de minute.
Am pus apoi biscuitii macinati, am omogenizat din nou si am umplut foile.
Pe fiecare foaie de napolitana am pus un strat generos de crema, ultima foaie o lasam fara crema.
Am acoperit cu o folie de celofan si am pus peste napolitana un tocator de lemn...sau orice alta greutate aveti la indemana.
Am lasat 20 de minute asa, apoi am taiat napolitana in patratele si am servit.
Eu nu am fost multumita fiindca nu mi s-a taiat prea frumos...poate din cauza calitatii foilor.
Dar sunt sigura ca voi o sa aveti mai mult noroc (poate nimeriti foi de o calitate mai buna).
Pofta buna si spor! Garantez ca e super delicioasa!