Ceapa se curăță, se spală, se mărunțește și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.
Se adaugă carnea tocată și se lasă la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecând ușor, din când în...
Carnea se fasonează, se spală, se zvântă și se taie în felii cu grosimea de 1,5 cm. Apoi se bate ușor cu ciocanul pe ambele fețe și se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce.
Cât timp se lasă carnea ca să absoarbă condimentele, se pregătește...
Se curăță bine și se spală copănelele. Apoi se condimentează pe toate fețele cu: sare, piper și boia de ardei dulce, iar după câteva minute se pun în cratiță și se prăjesc ușor pe toate fețele, în ulei de floarea soarelui și la foc mic.
Se curăță ceapa și...
Carnea se spală, se lasă să se zvânte și apoi se porționează în felii cu grosimea de 1,5 cm. Se bate ușor cu ciocanul de carne, pe ambele fețe, iar apoi se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei.
Se lasă feliile de carne cel puțin 15 minute, ca să se pătrundă...
Carnea se spală, se lasă să se scurgă bine de apă și să se usuce, după care se condimentează pe ambele fețe cu: sare, piper, boia de ardei dulce și pudră de usturoi. În cazul în care feliile de ceafă sunt prea groase, se vor bate puțin cu ciocanul de carne.
Se lasă...
Pieptul de pui se fasonează (se desprinde de pe os, dacă este cazul) se spală, se zvântă și apoi se porționează în felii cu grosimea de 1 cm.
Se curăță ciupercile de pielițe și de lamele, se spală și se feliază.
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie...
Cotletele se spală, se zvântă, se bat cu un ciocan pentru carne, se îndepărtează surplusul de grăsime (dacă se dorește asta) și se crestează din loc în loc, după care se condimentează pe ambele fețe cu: sare, piper, boia de ardei dulce, oregano și usturoi răzuit....
Se pune apă cu sare la fiert și se face o mămăliguță moale, pentru 3-4 persoane.
Între timp, se fasonează ficățeii, se spală și apoi se prăjesc rapid, la foc mediu, pe ambele fețe, în tigaia în care în prealabil s-a pus ulei de floarea soarelui. Se...
Pieptul de pui se fasonează, se spală și se șterge cu hârtie absorbantă. Se taie la orizontală fiecare jumătate de piept, în două straturi, dar nu până la capăt, după care se desface și se bate ușor cu ciocanul de carne. Se condimentează cu: sare, piper și boia de...
Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, la foc iute, cu 3-4 litri de apă rece. Când încep să fiarbă, se reduce focul și se adună/aruncă spuma care se formează.
Cât timp fierb copănelele, se curăță cartofii, ceapa,...
Pieptul de pui se desprinde de pe oase (dacă este cazul) se spală, se fasonează și se taie cubulețe.
Se prepară marinada din: ulei de măsline, miere de albine, zeamă de lămâie, sare, piper, boia de ardei dulce, chimen măcinat și chilli.
Se pun cubulețele din piept de pui...
Pieptul de pui se fasonează, se spală și apoi se toacă fin.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.
Se amestecă într-un bol: carnea tocată, ceapa călită și scursă de...
Carnea se spală, se scurge bine de apă, se fasonează, se taie bucățele și se toacă mărunt.
Se curăță ceapa, se spală și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie, după care se lasă puțin să se răcorească.
Usturoiul se...
Cartofii se spală, se fierb ”în coajă” pe jumătate și apoi se lasă să se răcorească.
Pentru chiftele, se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor în ulei suficient, la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.
Usturoiul...
Pieptul de pui se spală și se fasonează.
Se condimentează pieptul de pui, pe ambele fețe, cu: sare, piper și condimente pentru pui și se lasă 4-5 minute astfel, ca să se pătrundă.
Se adaugă uleiul de măsline în muștar și se omogenizează, după care se ung cu...
Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.
Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă.
În carnea tocată de porc se adaugă:...
Pulpele se spală, se curăță bine și se prăjesc ușor, pe ambele fețe, la foc mic, acoperit, în ulei de floarea soarelui.
Între timp se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele.
Se curăță cățeii de usturoi, se spală și se feliază subțire.
Se spală...
Pieptul de pui se spală, se scurge de apă și apoi se bate puțin, pentru aplatizare.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.
Cașcavalul se răzuiește fin.
Separat, se amestecă și se omogenizează într-un bol: crema de brânză,...
Mai întâi se face aluatul, ca acela de pâine, din: făină, sare, drojdie, zahăr tos, 1 ou și lapte cald. Laptele cald este adăugat puțin câte puțin, mai întâi până la dizolvarea zahărului și a drojdiei și apoi pentru încorporarea...
Carnea se spală bine, ca să nu mai rămână vreo așchie de os, după care se îndepărtează grăsimea, care se va lăsa în tavă, la cuptor, pentru a da un gust bun sosului.
Se crestează stratul fin de grăsime, sau pielița care înconjoară carnea slabă de cotlet,...
Pulpele se curăță bine de tuleie și de pielițele tari de la bază, se spală în câteva ape și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Se toarnă uleiul în tigaie și când se încălzește puțin, se pun pulpele. Se acoperă tigaia cu capac...
Pieptul de pui se spală, se fasonează și se subțiază puțin, pentru a avea șase bucăți de file.
Cașcavalul se răzuiește pe răzătoarea fină.
Într-o farfurie se amestecă bine: pesmetul, sarea, piperul și cașcavalul răzuit.
Se ia fiecare bucată de file, se dă prin...
Copănelele de pui se curăță, se spală și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Se curăță cepele și usturoiul, se spală și se mărunțesc.
Se prăjesc ușor copănelele, în ulei suficient și la foc mic, acoperit, până ce se rumenesc ușor....
Se curăță pieptul de pui, se spală și se lasă să se scurgă de apă, într-o strecurătoare.
Se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cubulețe ceva mai mari.
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se toarnă uleiul într-o...
Pulpele se curăță, se spală, se scurg bine de apă într-o strecurătoare și apoi se prăjesc la tigaie cu capacul pus, pe ambele fețe, până ce se rumenesc ușor și se pătrund.
Când sunt gata, se iau din tigaie, se depun pe o farfurie și se lasă în așteptare....
Ficățeii de pui se curăță, se spală bine și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Se spală roșiile, se feliază și se lasă în așteptare.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor la foc mic în ulei de floarea...
Pulpele se curăță de tuleie și de pielea galbenă, groasă de la bază. Se spală bine, în două-trei ape, apoi se pun la scurs, în strecurătoare.
Se spală usturoiul și roșia, după care se feliază.
Se pun ciocănelele în tavă, se condimentează cu: sare, piper,...
Cum se prepara Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa
Ficățeii se fasonează, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic.
Se spală...
Se curăță copănelele de pui, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare în 4-8 bucăți.
Se curăță ceapa și usturoiul și se spală.
Separat, se pisează usturoiul și se adaugă celelalte...
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor la foc mic, în ulei suficient.
Se curăță usturoiul, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică.
Se înmoaie o felie de pâine în lapte dulce și apoi se stoarce bine.
Se curăță...
Musaca de dovlecei și carne de porc
Ceapa se curăță, se spală, se mărunțește și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. Se adaugă carnea tocată și se lasă la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecând ușor, din când în...
Snitele din carne de porc, cu cartofi natur
Carnea se fasonează, se spală, se zvântă și se taie în felii cu grosimea de 1,5 cm. Apoi se bate ușor cu ciocanul pe ambele fețe și se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce. Cât timp se lasă carnea ca să absoarbă condimentele, se pregătește...
Copanele de pui, cu rosii si ardei grasi
Se curăță bine și se spală copănelele. Apoi se condimentează pe toate fețele cu: sare, piper și boia de ardei dulce, iar după câteva minute se pun în cratiță și se prăjesc ușor pe toate fețele, în ulei de floarea soarelui și la foc mic. Se curăță ceapa și...
Friptura din pulpa de porc, cu garnitura de ciupercute intregi in sos alb
Carnea se spală, se lasă să se zvânte și apoi se porționează în felii cu grosimea de 1,5 cm. Se bate ușor cu ciocanul de carne, pe ambele fețe, iar apoi se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei. Se lasă feliile de carne cel puțin 15 minute, ca să se pătrundă...
Ceafa de porc la gratar, cu piure de broccoli in cascaval
Carnea se spală, se lasă să se scurgă bine de apă și să se usuce, după care se condimentează pe ambele fețe cu: sare, piper, boia de ardei dulce și pudră de usturoi. În cazul în care feliile de ceafă sunt prea groase, se vor bate puțin cu ciocanul de carne. Se lasă...
Piept de pui cu ciuperci si smantana, la tigaie
Pieptul de pui se fasonează (se desprinde de pe os, dacă este cazul) se spală, se zvântă și apoi se porționează în felii cu grosimea de 1 cm. Se curăță ciupercile de pielițe și de lamele, se spală și se feliază. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie...
Cotlete de porc la tava, cu garnitura de cus-cus si rodie
Cotletele se spală, se zvântă, se bat cu un ciocan pentru carne, se îndepărtează surplusul de grăsime (dacă se dorește asta) și se crestează din loc în loc, după care se condimentează pe ambele fețe cu: sare, piper, boia de ardei dulce, oregano și usturoi răzuit....
Mamaliga in straturi, cu ficatei de pui si branzeturi
Se pune apă cu sare la fiert și se face o mămăliguță moale, pentru 3-4 persoane. Între timp, se fasonează ficățeii, se spală și apoi se prăjesc rapid, la foc mediu, pe ambele fețe, în tigaia în care în prealabil s-a pus ulei de floarea soarelui. Se...
Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus
Pieptul de pui se fasonează, se spală și se șterge cu hârtie absorbantă. Se taie la orizontală fiecare jumătate de piept, în două straturi, dar nu până la capăt, după care se desface și se bate ușor cu ciocanul de carne. Se condimentează cu: sare, piper și boia de...
Rasol de pui, cu legume natur si salata de sfecla rosie
Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, la foc iute, cu 3-4 litri de apă rece. Când încep să fiarbă, se reduce focul și se adună/aruncă spuma care se formează. Cât timp fierb copănelele, se curăță cartofii, ceapa,...
Frigarui din piept de pui la tigaie, cu cus-cus in unt si sos caramelizat
Pieptul de pui se desprinde de pe oase (dacă este cazul) se spală, se fasonează și se taie cubulețe. Se prepară marinada din: ulei de măsline, miere de albine, zeamă de lămâie, sare, piper, boia de ardei dulce, chimen măcinat și chilli. Se pun cubulețele din piept de pui...
Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez
Pieptul de pui se fasonează, se spală și apoi se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se amestecă într-un bol: carnea tocată, ceapa călită și scursă de...
Chiftele din carne de porc, la cuptor
Carnea se spală, se scurge bine de apă, se fasonează, se taie bucățele și se toacă mărunt. Se curăță ceapa, se spală și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie, după care se lasă puțin să se răcorească. Usturoiul se...
Chiftele din carne de porc, in fagure de cartofi
Cartofii se spală, se fierb ”în coajă” pe jumătate și apoi se lasă să se răcorească. Pentru chiftele, se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor în ulei suficient, la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. Usturoiul...
Piept de pui cu mustar si portocale, la punga
Pieptul de pui se spală și se fasonează. Se condimentează pieptul de pui, pe ambele fețe, cu: sare, piper și condimente pentru pui și se lasă 4-5 minute astfel, ca să se pătrundă. Se adaugă uleiul de măsline în muștar și se omogenizează, după care se ung cu...
Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur
Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă. În carnea tocată de porc se adaugă:...
Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana
Pulpele se spală, se curăță bine și se prăjesc ușor, pe ambele fețe, la foc mic, acoperit, în ulei de floarea soarelui. Între timp se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele. Se curăță cățeii de usturoi, se spală și se feliază subțire. Se spală...
Piept de pui cu branzeturi, la cuptor
Pieptul de pui se spală, se scurge de apă și apoi se bate puțin, pentru aplatizare. Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt. Cașcavalul se răzuiește fin. Separat, se amestecă și se omogenizează într-un bol: crema de brânză,...
Chiftelute in aluat, la cuptor
Mai întâi se face aluatul, ca acela de pâine, din: făină, sare, drojdie, zahăr tos, 1 ou și lapte cald. Laptele cald este adăugat puțin câte puțin, mai întâi până la dizolvarea zahărului și a drojdiei și apoi pentru încorporarea...
Cotlete de porc in sos tomat, la cuptor
Carnea se spală bine, ca să nu mai rămână vreo așchie de os, după care se îndepărtează grăsimea, care se va lăsa în tavă, la cuptor, pentru a da un gust bun sosului. Se crestează stratul fin de grăsime, sau pielița care înconjoară carnea slabă de cotlet,...
Pulpe de pui la tigaie, in sos alb, cu garnitura de cartofi natur
Pulpele se curăță bine de tuleie și de pielițele tari de la bază, se spală în câteva ape și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se toarnă uleiul în tigaie și când se încălzește puțin, se pun pulpele. Se acoperă tigaia cu capac...
Snitele din file de piept de pui la cuptor, cu cus-cus
Pieptul de pui se spală, se fasonează și se subțiază puțin, pentru a avea șase bucăți de file. Cașcavalul se răzuiește pe răzătoarea fină. Într-o farfurie se amestecă bine: pesmetul, sarea, piperul și cașcavalul răzuit. Se ia fiecare bucată de file, se dă prin...
Copanele de pui in sos tomat, cu mamaliguta
Copănelele de pui se curăță, se spală și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cepele și usturoiul, se spală și se mărunțesc. Se prăjesc ușor copănelele, în ulei suficient și la foc mic, acoperit, până ce se rumenesc ușor....
Piept de pui, cu cartofi noi, la cuptor
Se curăță pieptul de pui, se spală și se lasă să se scurgă de apă, într-o strecurătoare. Se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cubulețe ceva mai mari. Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Se toarnă uleiul într-o...
Pulpe de pui la tigaie, cu smantana si galuste
Pulpele se curăță, se spală, se scurg bine de apă într-o strecurătoare și apoi se prăjesc la tigaie cu capacul pus, pe ambele fețe, până ce se rumenesc ușor și se pătrund. Când sunt gata, se iau din tigaie, se depun pe o farfurie și se lasă în așteptare....
Ficatei de pui in sos de vin si rosii, la tigaie
Ficățeii de pui se curăță, se spală bine și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se spală roșiile, se feliază și se lasă în așteptare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor la foc mic în ulei de floarea...
Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor
Pulpele se curăță de tuleie și de pielea galbenă, groasă de la bază. Se spală bine, în două-trei ape, apoi se pun la scurs, în strecurătoare. Se spală usturoiul și roșia, după care se feliază. Se pun ciocănelele în tavă, se condimentează cu: sare, piper,...
Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa
Cum se prepara Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa Ficățeii se fasonează, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic. Se spală...
Copanele de pui cu cartofi in sos picant, la punga
Se curăță copănelele de pui, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare în 4-8 bucăți. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Separat, se pisează usturoiul și se adaugă celelalte...
Chiftelute de porc, cu piure de broccoli
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor la foc mic, în ulei suficient. Se curăță usturoiul, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică. Se înmoaie o felie de pâine în lapte dulce și apoi se stoarce bine. Se curăță...