Mamaliga in straturi, cu ficatei de pui si branzeturi

de RODIMUR in Ficat, 28 Ian 2021 | 3515 vizualizari

 

De obicei mâncăm ficățeii de pui cu mămăliguță caldă și de data aceasta m-am gândit să aduc o îmbunătățire meniului: am făcut mămăligă în straturi, între care am strecurat ficăței preparați simplu, la tigaie și telemea de vaci. Cu cașcaval răzuit deasupra și după 10-15 minute de preparare la cuptor, mâncarea noastră a ieșit o bunătate. Iar soțul meu, care nu este chiar așa fan mămăligă și ficăței, ca mine, a spus că au ieșit grozavi, mult mai buni decât de obicei, preparați simplu și separat.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de ficăței de pui
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • 150-200 grame de telemea de vaci, răzuită
  • 75-100 grame de cașcaval răzuit
  • unt, pentru uns caserola
  • mămăligă moale, pentru două persoane
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi, cu ficatei de pui si branzeturi:

Se pune apă cu sare la fiert și se face o mămăliguță moale, pentru 3-4 persoane.

Între timp, se fasonează ficățeii, se spală și apoi se prăjesc rapid, la foc mediu, pe ambele fețe, în tigaia în care în prealabil s-a pus ulei de floarea soarelui. Se condimentează ficățeii cu sare și piper și când sunt gata, se scot pe o farfurie.

Se unge cu unt vasul termorezistent în care se va face preparatul și apoi se pune un strat de mămăligă fierbinte (o jumătate din cantitatea pregătită).

Se presară telemeaua răzuită și apoi se pun deasupra ficățeii proaspăt prăjiți în ulei, la tigaie.

Se acoperă totul cu ultimul strat de mămăligă, se nivelează și apoi se presară deasupra cașcavalul răzuit.

Se dă preparatul la cuptor, 10-15 minute, până ce se topește cașcavalul și începe să se rumenească ușor. Atunci se scoate vasul din cuptor și preparatul se servește imediat.

Pentru servire, se mai poate presăra deasupra, cașcaval răzuit. 

TIPS-URI

1

Faceți o mămăliguță moale, nu deasă, pentru că preparatul va mai sta 10-15 minute la cuptor și se va mai ”lega”.

2

Ficățeii se prepară rapid, pe ambele fețe, la foc mediu, într-o tigaie cu ulei încins.

3

Nu țineți preparatul mai mult timp în cuptor, ca să se rumenească bine, pentru că astfel s-ar putea usca și nu ar mai fi la fel de bun.

4

Preparați această mâncare numai pentru o masă. Mămăliguța reîncălzită nu este la fel ca cea moale și proaspăt făcută.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi, cu ficatei de pui si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta