RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE974
PRIETENI143
Retete / Mancaruri de legume

Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa

In Mancaruri de legume la 4 Apr 2022

Cum se prepara Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa Conopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute (să rămână ca pastele, ”al dente”). Apoi se strecoară și se...

Mancare de conopida, la tigaie

In Mancaruri de legume la 12 Dec 2021

Conopida se spală bine sub jet de apă, se scurge și apoi se taie în patru bucăți.  Se dau pe răzătoarea mică bucățile de conopidă (doar inflorescențele) după care se adaugă: 2 ouă, frunzele de pătrunjel spălate și tocate, sarea, piperul și făina. Se amestecă...

Mancare de ciuperci cu rosii

In Mancaruri de legume la 21 Noi 2021

Se curăță ciupercile întregi, de filamente și de pielițe și până se termină toate de curățat se pun într-un vas cu apă rece. Apoi se clătesc în câteva ape, se scurg bine și apoi se taie transversal, pălărioare și piciorușe, pentru ca ciupercile să...

Pastai galbene, cu smantana si usturoi

In Mancaruri de legume la 19 Sep 2021

Se îndepărtează capetele păstăilor, se rup în 2-3 bucăți, dacă sunt prea mari și apoi se spală bine în câteva ape, după care se pun la fiert, la foc iute, pentru 10-15 minute. Între timp se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc...

Mancare de mazare, cu cascaval pane

In Mancaruri de legume la 12 Sep 2021

Se curăță cepele, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se înmoaie, la foc mic și în ulei suficient. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjeii) se spală, se taie și se călesc de asemenea  în tigaie, la foc mic, peste...

Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur

In Mancaruri de legume la 29 Aug 2021

Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor, până ce devine transparentă, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și păstârnacul) se spală, se taie rondele și se adaugă în tigaia cu ceapa călită, unde se...

Cartofi noi cu branzeturi, la cuptor

In Mancaruri de legume la 27 Iun 2021

Se scurge bine telemeaua și se taie cubulețe. Cașcavalul se dă prin răzătoarea mare. Cartofii noi se curăță, se spală și se taie sub formă de cubulețe mai mari. Se amestecă oul cu smântâna, până la omogenizare. Se unge cu ulei o tavă termorezistentă,...

Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor

In Mancaruri de legume la 7 Iun 2021

Preparare Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se mărunțesc și se călesc și ei ușor, în aceeași...

Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill

In Mancaruri de legume la 25 Mai 2021

Mai întâi se pregătește umplutura: șunca se taie, dar nu foarte mărunt, iar cașcavalul se răzuiește. Se îndepărtează piciorușele ciupercilor și apoi se curăță pe uscat de pielițe și de lamele, având grijă să nu se rupă. Apoi se spală rapid ciupercile...

Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor

In Mancaruri de legume la 24 Mai 2021

Leurda se spală bine, sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se lasă în așteptare. Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe. Se prepară o marinadă din: pastă de tomate, muștar, sare, zahăr, ulei de floarea soarelui, piper, chilli, condimente pentru...

Cus-cus cu urzici

In Mancaruri de legume la 26 Apr 2021

Urzicile se curăță, se spală bine în 4-5 ape, după care se opăresc 3-4 minute cu apă clocotită, sărată. Se strecoară apoi și se lasă în așteptare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește în unt, la foc mic, într-o tigaie în...

Garnitura de ciupercute intregi, cu sos alb

In Mancaruri de legume la 3 Apr 2021

Ciupercuțele se clătesc bine sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se curăță cepele și usturoiul, se mărunțesc și se călesc ușor, la foc mic, în ulei suficient. Se adaugă ciupercuțele clătite și strecurate de apă și se rumenesc...

Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout

In Mancaruri de legume la 31 Mar 2021

Căpățâna de broccoli se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se opărește rapid, în apă cu sare, timp de maxim 5 minute. După 5 minute, se strecoară și se lasă în așteptare. Ceapa se curăță, se spală, se taie și se înmoaie timp...

Broccoli pane, cu piure de cartofi

In Mancaruri de legume la 20 Mar 2021

Se desface căpățâna de broccoli în buchețele, care se spală sub jet de apă, după care se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă. Apoi se pun buchețelele de broccoli pe hârtie absorbantă, ca să nu mai rămână apă printre inflorescențe....

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

In Mancaruri de legume la 1 Mar 2021

Mai întâi se face aluatul din: făină, sare, un ou și untul rece. Se amestecă și se frământă rapid ingredientele, ca să nu se înmoaie untul și când făina s-a încorporat bine, iar aluatul este elastic și nelipicios, se pune într-o folie de unică...

Cartofi cu branzeturi si smantana, la cuptor

In Mancaruri de legume la 4 Feb 2021

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Când sunt gata, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, după care se decojesc și se taie sub formă de rondele, cu o grosime de cel mult 1 cm. Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare și separat...

Mancare de pastai galbene, cu sos alb

In Mancaruri de legume la 18 Ian 2021

Dacă sunt prefierte, păstăile trebuie să mai fiarbă în apă cu sare încă 4-5 minute, după care se strecoară și se pun în bolul de servire. Dacă păstăile sunt crude, se fierb în apă cu sare, până ce se pătrund (dar să nu se strivească) după care...

Mancare rapida cu mazare, kaiser si ardei grasi

In Mancaruri de legume la 11 Noi 2020

Se scoate mazărea din conservă, se clătește în mai multe ape și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Cine folosește mazăre congelată, va trebui să o fiarbă, în prealabil. Se curăță cepele verzi, se spală, se taie rondele și se călesc ușor în...

Oua in sos basquaise

In Mancaruri de legume la 24 Oct 2020

Se prepară sosul basquaise, după rețeta:  https://www.bucataras.ro/retete/sos-basquaise-94055.html Când sosul este gata, se toarnă într-un vas termorezistent (sau de ceramică) după care se dă la cuptor, pentru 10-15 minute, ca să mai scadă puțin. Între...

Vinete aperitiv

In Mancaruri de legume la 20 Oct 2020

Vinetele se spală bine, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se taie sub formă de rondele groase de 1 cm. Capetele vinetelor se îndepărtează și se aruncă. Se presară cu sare rondelele de vinete, pe ambele fețe și se pun într-un bol, până ce lasă...

Garnitura de legume la punga, cu sos de usturoi

In Mancaruri de legume la 29 Sep 2020

Legumele se curăță, se spală și se taie, în bucăți mai mari. Se pun legumele tăiate într-un bol, se condimentează și se stropesc cu uleiul de măsline. Se lasă legumele condimentate 10 minute, ca să se pătrundă, după care se pun în pungă. Se sigilează...

Salata picanta de rosii cherry, cu garnitura de cartofi

In Mancaruri de legume la 7 Sep 2020

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Cât timp fierb cartofii, se spală roșiile cherry, se șterg și se înjumătățesc. Se taie frunzele de busuioc și separat cele de pătrunjel, după ce au fost spălate sub jet slab de apă. Se curăță...

Mancare de ardei copti, cu paste, rosii cherry si smantana

In Mancaruri de legume la 26 Aug 2020

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, în conformitate cu recomandările de pe ambalaj. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc în câteva ape și apoi se lasă în...

Limba soacrei - aperitiv rusesc din vinete

In Mancaruri de legume la 4 Iul 2020

Mai întâi se face o maioneză bine legată, dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, un gălbenuș crud, 1 linguriță rasă de muștar clasic, 30-40 ml de ulei de floarea soarelui și opțional, câteva picături de zeamă de lămâie. Se curăță usturoiul, se spală și...

Mancare de dovlecei, cu mamaliguta

In Mancaruri de legume la 2 Iul 2020

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie grosier și se călesc, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin ca sticla. Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie rondele și se înmoaie în crăticioară, cu ceapa și...

Zucchini la grill, cu ochiuri si sos din iaurt si usturoi

In Mancaruri de legume la 20 Iun 2020

Mai întâi se prepară sosul din iaurt (smântână) cu usturoi și mărar, pentru că trebuie ținut câteva ore la frigider, înainte de servire. Pentru aceasta se va consulta rețeta:   https://www.bucataras.ro/retete/sos-din-iaurt-cu-usturoi-93431.html...

Gratin de zucchini

In Mancaruri de legume la 14 Iun 2020

Zucchinii se spală, li se îndepărtează capetele și apoi se taie sub formă de rondele, late de 1 cm. Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul uniform, pe toată suprafața și pe pereții vasului. Se aranjează rondelele de zucchini în tavă, se...

Mancarica de cartofi, cu piept afumat de porc

In Mancaruri de legume la 11 Iun 2020

Se pregătește pieptul de porc. Se clătește puțin cu apă caldă, se feliază și se prăjește ușor în uleiul încins, turnat în cratița în care se va prepara mâncărica. Se curăță ceapa, se spală, se taie grosier și se adaugă în crăticioara cu...

Mancarica de dovlecei, cu ardei si rosii

In Mancaruri de legume la 7 Iun 2020

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie grosier și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic. Ardeii se spală, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie rondele. Se adaugă rondelele de ardei în...

Cartofi cu ardei capia copti, la cuptor

In Mancaruri de legume la 17 Apr 2020

Ardeii capia copți se scot de la congelator cu câteva ore înainte de preparare,i se lasă să se decongeleze natural, într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichidul pe care-l lasă. Când ardeii copți s-au decongelat total și s-au scurs de lichid, se taie...

Afisate 1 - 30 din 80 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

O zi oarecare, liniştită şi fără evenimente speciale. Înveţi să acorzi mai multă atenţie semnelor pe care scrie “Atenţie, cad pietre!”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]