Cum se prepara Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa
Conopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute (să rămână ca pastele, ”al dente”). Apoi se strecoară și se...
Conopida se spală bine sub jet de apă, se scurge și apoi se taie în patru bucăți.
Se dau pe răzătoarea mică bucățile de conopidă (doar inflorescențele) după care se adaugă: 2 ouă, frunzele de pătrunjel spălate și tocate, sarea, piperul și făina. Se amestecă...
Se curăță ciupercile întregi, de filamente și de pielițe și până se termină toate de curățat se pun într-un vas cu apă rece. Apoi se clătesc în câteva ape, se scurg bine și apoi se taie transversal, pălărioare și piciorușe, pentru ca ciupercile să...
Se îndepărtează capetele păstăilor, se rup în 2-3 bucăți, dacă sunt prea mari și apoi se spală bine în câteva ape, după care se pun la fiert, la foc iute, pentru 10-15 minute.
Între timp se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc...
Se curăță cepele, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se înmoaie, la foc mic și în ulei suficient.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjeii) se spală, se taie și se călesc de asemenea în tigaie, la foc mic, peste...
Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor, până ce devine transparentă, în ulei suficient și la foc mic.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii și păstârnacul) se spală, se taie rondele și se adaugă în tigaia cu ceapa călită, unde se...
Se scurge bine telemeaua și se taie cubulețe.
Cașcavalul se dă prin răzătoarea mare.
Cartofii noi se curăță, se spală și se taie sub formă de cubulețe mai mari.
Se amestecă oul cu smântâna, până la omogenizare.
Se unge cu ulei o tavă termorezistentă,...
Preparare Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor
Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic.
Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se mărunțesc și se călesc și ei ușor, în aceeași...
Mai întâi se pregătește umplutura: șunca se taie, dar nu foarte mărunt, iar cașcavalul se răzuiește.
Se îndepărtează piciorușele ciupercilor și apoi se curăță pe uscat de pielițe și de lamele, având grijă să nu se rupă. Apoi se spală rapid ciupercile...
Leurda se spală bine, sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se lasă în așteptare.
Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.
Se prepară o marinadă din: pastă de tomate, muștar, sare, zahăr, ulei de floarea soarelui, piper, chilli, condimente pentru...
Urzicile se curăță, se spală bine în 4-5 ape, după care se opăresc 3-4 minute cu apă clocotită, sărată. Se strecoară apoi și se lasă în așteptare.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește în unt, la foc mic, într-o tigaie în...
Ciupercuțele se clătesc bine sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Se curăță cepele și usturoiul, se mărunțesc și se călesc ușor, la foc mic, în ulei suficient.
Se adaugă ciupercuțele clătite și strecurate de apă și se rumenesc...
Căpățâna de broccoli se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se opărește rapid, în apă cu sare, timp de maxim 5 minute. După 5 minute, se strecoară și se lasă în așteptare.
Ceapa se curăță, se spală, se taie și se înmoaie timp...
Se desface căpățâna de broccoli în buchețele, care se spală sub jet de apă, după care se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă. Apoi se pun buchețelele de broccoli pe hârtie absorbantă, ca să nu mai rămână apă printre inflorescențe....
Mai întâi se face aluatul din: făină, sare, un ou și untul rece. Se amestecă și se frământă rapid ingredientele, ca să nu se înmoaie untul și când făina s-a încorporat bine, iar aluatul este elastic și nelipicios, se pune într-o folie de unică...
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Când sunt gata, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, după care se decojesc și se taie sub formă de rondele, cu o grosime de cel mult 1 cm.
Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare și separat...
Dacă sunt prefierte, păstăile trebuie să mai fiarbă în apă cu sare încă 4-5 minute, după care se strecoară și se pun în bolul de servire.
Dacă păstăile sunt crude, se fierb în apă cu sare, până ce se pătrund (dar să nu se strivească) după care...
Se scoate mazărea din conservă, se clătește în mai multe ape și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Cine folosește mazăre congelată, va trebui să o fiarbă, în prealabil.
Se curăță cepele verzi, se spală, se taie rondele și se călesc ușor în...
Se prepară sosul basquaise, după rețeta:
https://www.bucataras.ro/retete/sos-basquaise-94055.html
Când sosul este gata, se toarnă într-un vas termorezistent (sau de ceramică) după care se dă la cuptor, pentru 10-15 minute, ca să mai scadă puțin.
Între...
Vinetele se spală bine, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se taie sub formă de rondele groase de 1 cm. Capetele vinetelor se îndepărtează și se aruncă.
Se presară cu sare rondelele de vinete, pe ambele fețe și se pun într-un bol, până ce lasă...
Legumele se curăță, se spală și se taie, în bucăți mai mari.
Se pun legumele tăiate într-un bol, se condimentează și se stropesc cu uleiul de măsline.
Se lasă legumele condimentate 10 minute, ca să se pătrundă, după care se pun în pungă.
Se sigilează...
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”.
Cât timp fierb cartofii, se spală roșiile cherry, se șterg și se înjumătățesc.
Se taie frunzele de busuioc și separat cele de pătrunjel, după ce au fost spălate sub jet slab de apă.
Se curăță...
Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural.
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, în conformitate cu recomandările de pe ambalaj. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc în câteva ape și apoi se lasă în...
Mai întâi se face o maioneză bine legată, dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, un gălbenuș crud, 1 linguriță rasă de muștar clasic, 30-40 ml de ulei de floarea soarelui și opțional, câteva picături de zeamă de lămâie.
Se curăță usturoiul, se spală și...
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie grosier și se călesc, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin ca sticla.
Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie rondele și se înmoaie în crăticioară, cu ceapa și...
Mai întâi se prepară sosul din iaurt (smântână) cu usturoi și mărar, pentru că trebuie ținut câteva ore la frigider, înainte de servire. Pentru aceasta se va consulta rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-din-iaurt-cu-usturoi-93431.html...
Zucchinii se spală, li se îndepărtează capetele și apoi se taie sub formă de rondele, late de 1 cm.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul uniform, pe toată suprafața și pe pereții vasului.
Se aranjează rondelele de zucchini în tavă, se...
Se pregătește pieptul de porc. Se clătește puțin cu apă caldă, se feliază și se prăjește ușor în uleiul încins, turnat în cratița în care se va prepara mâncărica.
Se curăță ceapa, se spală, se taie grosier și se adaugă în crăticioara cu...
Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie grosier și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.
Ardeii se spală, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie rondele.
Se adaugă rondelele de ardei în...
Ardeii capia copți se scot de la congelator cu câteva ore înainte de preparare,i se lasă să se decongeleze natural, într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichidul pe care-l lasă.
Când ardeii copți s-au decongelat total și s-au scurs de lichid, se taie...
Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa
Cum se prepara Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa Conopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute (să rămână ca pastele, ”al dente”). Apoi se strecoară și se...
Mancare de conopida, la tigaie
Conopida se spală bine sub jet de apă, se scurge și apoi se taie în patru bucăți. Se dau pe răzătoarea mică bucățile de conopidă (doar inflorescențele) după care se adaugă: 2 ouă, frunzele de pătrunjel spălate și tocate, sarea, piperul și făina. Se amestecă...
Mancare de ciuperci cu rosii
Se curăță ciupercile întregi, de filamente și de pielițe și până se termină toate de curățat se pun într-un vas cu apă rece. Apoi se clătesc în câteva ape, se scurg bine și apoi se taie transversal, pălărioare și piciorușe, pentru ca ciupercile să...
Pastai galbene, cu smantana si usturoi
Se îndepărtează capetele păstăilor, se rup în 2-3 bucăți, dacă sunt prea mari și apoi se spală bine în câteva ape, după care se pun la fiert, la foc iute, pentru 10-15 minute. Între timp se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc...
Mancare de mazare, cu cascaval pane
Se curăță cepele, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se înmoaie, la foc mic și în ulei suficient. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjeii) se spală, se taie și se călesc de asemenea în tigaie, la foc mic, peste...
Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur
Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor, până ce devine transparentă, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și păstârnacul) se spală, se taie rondele și se adaugă în tigaia cu ceapa călită, unde se...
Cartofi noi cu branzeturi, la cuptor
Se scurge bine telemeaua și se taie cubulețe. Cașcavalul se dă prin răzătoarea mare. Cartofii noi se curăță, se spală și se taie sub formă de cubulețe mai mari. Se amestecă oul cu smântâna, până la omogenizare. Se unge cu ulei o tavă termorezistentă,...
Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor
Preparare Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se mărunțesc și se călesc și ei ușor, în aceeași...
Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill
Mai întâi se pregătește umplutura: șunca se taie, dar nu foarte mărunt, iar cașcavalul se răzuiește. Se îndepărtează piciorușele ciupercilor și apoi se curăță pe uscat de pielițe și de lamele, având grijă să nu se rupă. Apoi se spală rapid ciupercile...
Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor
Leurda se spală bine, sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se lasă în așteptare. Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe. Se prepară o marinadă din: pastă de tomate, muștar, sare, zahăr, ulei de floarea soarelui, piper, chilli, condimente pentru...
Cus-cus cu urzici
Urzicile se curăță, se spală bine în 4-5 ape, după care se opăresc 3-4 minute cu apă clocotită, sărată. Se strecoară apoi și se lasă în așteptare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește în unt, la foc mic, într-o tigaie în...
Garnitura de ciupercute intregi, cu sos alb
Ciupercuțele se clătesc bine sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se curăță cepele și usturoiul, se mărunțesc și se călesc ușor, la foc mic, în ulei suficient. Se adaugă ciupercuțele clătite și strecurate de apă și se rumenesc...
Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout
Căpățâna de broccoli se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se opărește rapid, în apă cu sare, timp de maxim 5 minute. După 5 minute, se strecoară și se lasă în așteptare. Ceapa se curăță, se spală, se taie și se înmoaie timp...
Broccoli pane, cu piure de cartofi
Se desface căpățâna de broccoli în buchețele, care se spală sub jet de apă, după care se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă. Apoi se pun buchețelele de broccoli pe hârtie absorbantă, ca să nu mai rămână apă printre inflorescențe....
Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi
Mai întâi se face aluatul din: făină, sare, un ou și untul rece. Se amestecă și se frământă rapid ingredientele, ca să nu se înmoaie untul și când făina s-a încorporat bine, iar aluatul este elastic și nelipicios, se pune într-o folie de unică...
Cartofi cu branzeturi si smantana, la cuptor
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Când sunt gata, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, după care se decojesc și se taie sub formă de rondele, cu o grosime de cel mult 1 cm. Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare și separat...
Mancare de pastai galbene, cu sos alb
Dacă sunt prefierte, păstăile trebuie să mai fiarbă în apă cu sare încă 4-5 minute, după care se strecoară și se pun în bolul de servire. Dacă păstăile sunt crude, se fierb în apă cu sare, până ce se pătrund (dar să nu se strivească) după care...
Mancare rapida cu mazare, kaiser si ardei grasi
Se scoate mazărea din conservă, se clătește în mai multe ape și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Cine folosește mazăre congelată, va trebui să o fiarbă, în prealabil. Se curăță cepele verzi, se spală, se taie rondele și se călesc ușor în...
Oua in sos basquaise
Se prepară sosul basquaise, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-basquaise-94055.html Când sosul este gata, se toarnă într-un vas termorezistent (sau de ceramică) după care se dă la cuptor, pentru 10-15 minute, ca să mai scadă puțin. Între...
Vinete aperitiv
Vinetele se spală bine, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se taie sub formă de rondele groase de 1 cm. Capetele vinetelor se îndepărtează și se aruncă. Se presară cu sare rondelele de vinete, pe ambele fețe și se pun într-un bol, până ce lasă...
Garnitura de legume la punga, cu sos de usturoi
Legumele se curăță, se spală și se taie, în bucăți mai mari. Se pun legumele tăiate într-un bol, se condimentează și se stropesc cu uleiul de măsline. Se lasă legumele condimentate 10 minute, ca să se pătrundă, după care se pun în pungă. Se sigilează...
Salata picanta de rosii cherry, cu garnitura de cartofi
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Cât timp fierb cartofii, se spală roșiile cherry, se șterg și se înjumătățesc. Se taie frunzele de busuioc și separat cele de pătrunjel, după ce au fost spălate sub jet slab de apă. Se curăță...
Mancare de ardei copti, cu paste, rosii cherry si smantana
Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, în conformitate cu recomandările de pe ambalaj. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc în câteva ape și apoi se lasă în...
Limba soacrei - aperitiv rusesc din vinete
Mai întâi se face o maioneză bine legată, dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, un gălbenuș crud, 1 linguriță rasă de muștar clasic, 30-40 ml de ulei de floarea soarelui și opțional, câteva picături de zeamă de lămâie. Se curăță usturoiul, se spală și...
Mancare de dovlecei, cu mamaliguta
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie grosier și se călesc, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin ca sticla. Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie rondele și se înmoaie în crăticioară, cu ceapa și...
Zucchini la grill, cu ochiuri si sos din iaurt si usturoi
Mai întâi se prepară sosul din iaurt (smântână) cu usturoi și mărar, pentru că trebuie ținut câteva ore la frigider, înainte de servire. Pentru aceasta se va consulta rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-din-iaurt-cu-usturoi-93431.html...
Gratin de zucchini
Zucchinii se spală, li se îndepărtează capetele și apoi se taie sub formă de rondele, late de 1 cm. Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul uniform, pe toată suprafața și pe pereții vasului. Se aranjează rondelele de zucchini în tavă, se...
Mancarica de cartofi, cu piept afumat de porc
Se pregătește pieptul de porc. Se clătește puțin cu apă caldă, se feliază și se prăjește ușor în uleiul încins, turnat în cratița în care se va prepara mâncărica. Se curăță ceapa, se spală, se taie grosier și se adaugă în crăticioara cu...
Mancarica de dovlecei, cu ardei si rosii
Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie grosier și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic. Ardeii se spală, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie rondele. Se adaugă rondelele de ardei în...
Cartofi cu ardei capia copti, la cuptor
Ardeii capia copți se scot de la congelator cu câteva ore înainte de preparare,i se lasă să se decongeleze natural, într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichidul pe care-l lasă. Când ardeii copți s-au decongelat total și s-au scurs de lichid, se taie...