Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa
O altă idee de preparare a conopidei, pentru cine apreciază această legumă, frumoasă și gustoasă. Mie mi-a plăcut acest sufleu și nici n-a fost greu de preparat...
Cum se prepara Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa
Conopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute (să rămână ca pastele, ”al dente”). Apoi se strecoară și se lasă la răcit.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă, se presară pesmet și apoi se pun buchețelele răcite de conopidă.
Untul se pune la încălzit la foc mic, într-o tigaie antiaderentă, se adaugă amidonul alimentar, se omogenizează și apoi se subțiază cu laptele. Se amestecă întruna, la foc mic, până ce compoziția se îngroașă.
Atunci se ia tigaia de pe foc și se adaugă: usturoiul mărunțit, sarea, nucșoara și piperul alb (cel negru s-ar vedea contrastant în compoziție).
Se răzuie cașcavalul, se amestecă în acel sos îngroșat și se omogenizează. Se adaugă apoi gălbenușurile și la urmă se încorporează albușurile bătute spumă. Se amestecă ușor, ca să rămână pufoasă compoziția, să nu se lase, iar apoi se toarnă în tava termorezistentă, peste buchețelele fierte de conopidă.
Se pot presăra deasupra 1-2 linguri de pesmet și apoi se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce sufleul se rumenește frumos.
Se servește cald, ”ornat” cu verdeață, sau cu alte condimente preferate.
Serviti alaturi de paine de casa si o salata . Recomandam si conopida saseasca la cuptor
1
Nu fierbeți mult buchețelele de conopidă (să rămână ”al dente”) pentru că ele se vor mai da și la cuptor și s-ar putea terciui.
2
Lăsați-le să se răcească înainte de a le pune în tava termorezistentă unsă cu unt și presărată cu pesmet.
3
Faceți sosul la foc mic, amestecând întruna, ca să nu se formeze cocoloașe.
4
Prin tratarea termică la cuptor, usturoiul va pierde iuțeala (asta pentru cei care nu-l suportă) dar va da un gust bun sufleului.
5
Lăsați sufleul în cuptor, la foc mediu, până ce se rumenește frumos.
6
Serviți sufleul cald, ”oranat” cu verdeață, sau presărat cu alte condimente.