Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 24 Mai 2021 | 2983 vizualizari

 

Cum îmi place leurda, în fiecare primăvară o folosesc în câteva feluri de mâncare, pentru a simți gustul ei deosebit. Așa că în urmă cu vreo două săptămâni am făcut și acești cartofi picanți, în care am folosit atât leurdă crudă, la servire, cât și la gătit, iar alături am avut lapte acru, care ”să taie” puțin iuțeala. Dar acești cartofi picanți se pot asocia și cu o porție de carne slabă, de preferință fiartă.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi roz
  • 1 legătură de leurdă
  • 2 linguri de pesmet
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură de muștar clasic
  • 1-2 linguri de pastă de tomate
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1/2 linguriță de zahăr tos
  • piper
  • oregano
  • condimente pentru cartofi
  • chilli
  • rozmarin
  • 2 linguri de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor:

Leurda se spală bine, sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se lasă în așteptare.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Se prepară o marinadă din: pastă de tomate, muștar, sare, zahăr, ulei de floarea soarelui, piper, chilli, condimente pentru cartofi și rozmarin. Se adaugă apoi cartofii în această marinadă, bine omogenizată și se presară o jumătate din cantitatea de leurdă.

Într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei se presară pesmet, după care se pun cartofii care au stat câteva minute în marinadă. Apoi se presară susanul, se acoperă vasul cu capac și se dă la cuptor, la foc mediu, pentru 20 minute. După acest interval de timp se ia capacul și se mai lasă cartofii în cuptor încă 15-20 minute, până ce se rumenesc ușor.

Atunci se scoate tava din cuptor și cartofii pot fi serviți imediat ca atare, cu leurdă proaspătă crudă și cu lapte acru (iaurt) alături sau ca garnitură la o bucată de carne rasol.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care nu se strivesc la fierbere, ci își păstrează forma.

2

Lăsați cartofii câteva minute în marinada bine omogenizată. Dacă mai rămâne marinadă, turnați-o în tavă, peste cartofi.

3

Cartofii trebuie preparați înăbușit la cuptor (cu capac, sau cu folie) timp de 20 minute, ca să se pătrundă. Apoi se mai lasă 15-20 minute ca să se rumenesacă ușor, fără să se usuce.

4

Puteți servi cartofii picanți cu lapte acru (iaurt) sau alături de o bucată de carne slabă, fiartă de preferință, nu prăjită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta savuroasa de cartofi scazuti ca la bunica