Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 31 Mar 2021 | 3826 vizualizari

 

Îmi place cus-cusul și de data aceasta l-am combinat cu broccoli, legumă benefică organismului. În plus, am folosit un condiment aromat, specific acestui gen de preparate. Foarte repede, mâncarea a fost gata și a avut un gust specific, aparte.

 

INGREDIENTE

  • 1 broccoli mic
  • 250 grame de cus-cus
  • 1-2 lingurițe de ras-el-hanout
  • 100 grame de unt
  • 1 ceapă roșie
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout:

Căpățâna de broccoli se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se opărește rapid, în apă cu sare, timp de maxim 5 minute. După 5 minute, se strecoară și se lasă în așteptare.

Ceapa se curăță, se spală, se taie și se înmoaie timp de 2-3 minute, în ulei de măsline și la foc mic.

Între timp, cus-cusul se fierbe conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare.

Se răstoarnă cus-cusul strecurat bine de apă în tigaia cu ceapa roșie călită și se rumenește ușor, amestecând cu grjă, după care se pune într-un bol de servire și se adaugă untul feliat. Ss amestecă ușor, ca să se topească untul și să se impregneze cus-cusul.

Se condimentează amestecul de cus-cus și ceapă cu: sare. piper, boia de ardei dulce, ras-el-hanout și se adaugă buchețelele de broccoli fierte și strecurate. Se amestecă ușor și servește imediat, cât încă este cald.

 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți ceapa, ci înmuiați-o doar puțin, la foc mic.

2

Nu fierbeți buchețelele de broccoli decât 5 minute, ca să-și păstreze forma și să nu se strivească.

3

Nu adăugați mai multe condimente, pentru că ras-el-hanout are un gust foarte puternic.

4

Feliați untul, ca să se topească mai ușor, iar preparatul să poată fi servit cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta