Cum se prepara Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa
Se face un aluat de post din: făină, drojdie, sare, zahăr tos, apă caldă și la urmă, ulei, pentru ca să se desprindă de mâini și să se lege bine. Totodată, uleiul va da aluatului un gust mai bun.
Se...
Iata cat de usor se prepara Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita
Se îndepărtează piciorușele ciupercilor, care se curăță de filamente și se spală în câteva ape.
Se unge o tavă cu două linguri de ulei de floarea soarelui și se pun în ea ciupercile...
Iata cum se prepara Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon
Ouăle se fierb timp de 3 minute în apă care fierbe și în care se adaugă un praf de sare.
Cât timp ouăle fierb, se spală roșiile, câteva fire de salată, iar măslinele se desărează,...
Pentru gofre, se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se adaugă ouăle, se amestecă și apoi se încorportează treptat laptele. Se mixează bine compoziția (care trebuie să fie puțin mai consistentă decât aceea pentru...
Spanacul se alege, se spală și se opărește timp de 5-7 minute în apă clocotită cu sare. Apoi se strecoară foarte bine de apă și se taie grosier, sau se mixează fin (la alegere).
Separat se amestecă bine ingredientele solide (făina, sarea, zahărul, praful de copt) după care...
Ardeiul gras se spală, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie mărunt.
Se curăță cepele verzi, se spală, se zvântă și se păstrează pentru pastă doar codițele, care se taie rondele.
Brânza de burduf se mixează timp de 2-3 minute, ca să devină mai...
Ceapa se curăță, se spală, se zvântă și se taie foarte fin.
Se mixează brânza (bine scursă) cu smântâna și untul (solid, sau topit și răcorit).
Se adaugă ceapa tăiată fin în amestecul de brânză cu unt și smântână și se...
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe (mici) și apoi se prăjesc în ulei, la foc mic și înăbușit. Spre sfârșitul preparării, se îndepărtează capacul, astfel încât cubulețele de cartofi să se rumenească ușor. Când sunt gata, se...
Ouăle se pun la fiert, la foc mediu, în apă cu sare. Când sunt gata, se răcesc și se decojesc.
Se spală roșiile cherry și ardeiul capia, iar feliile de pâine (cine vrea, le poate prăji în prealabil) se înjumătățesc.
Pentru tartinele Moș Crăciun se...
Ouăle (de preferință, mai mici) se pun cu apă sărată, la fiert, până ce devin tari.
Între timp se înjumătățesc feliile de pâine. Cine dorește, poate să le prăjească, în prealabil.
Se ung jumătățile de felii cu unt, sau cu cremă de...
Ouăle se pun la fiert și între timp se pregătesc celelalte ingrediente.
Feliile de pâine se înjumătățesc (iar cine dorește, le poate prăji în prealabil).
Se ung feliile de pâine cu unt și deasupra se pune câte o jumătate de felie de cașcaval....
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu apă sărată.
Cât timp fierb cartofii, se răzuiește cașcavalul și se pregătește pătrunjelul tocat.
Când cartofii sunt fierți, se strecoară de apă și se pasează. Se adaugă: cașcavalul...
Cartofii se curăță, se spală și se dau prin răzătoarea mare.
Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Cașcavalul se răzuiește, de asemenea.
Se amestecă într-un bol: cartofii răzuiți, ceapa tăiată, cașcavalul răzuit, cele două ouă și amidonul...
Cartofii se spală și se fierb pe jumătate ”în coajă”, ca să rămână puțin mai fermi, pentru răzuire.
Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea mare, se spală și se taie codițele de ceapă și se răzuiește fin cașcavalul.
Cartofii aproape fierți...
Pieptul de pui se fasonează, se spală și se pune la fiert, la foc mediu, în 1,5-2 litri de apă rece.
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”, se strecoară de apa în care au fiert și apoi se lasă la răcorit.
Se face o maioneză bine legată dintr-un...
Buchețelele de broccoli se spală sub jet și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă.
Se răzuiește fin cașcavalul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea mare.
Se sparg ouăle și se mixează cu foarte puțină sare (pentru că telemeaua este suficient de...
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Omleta cu spanac si mozzarella, perfecta pentru un mic dejun copios:
Spanacul se spală bine, sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Se toarnă uleiul în tigaie și apoi se adaugă untul feliat....
Pentru aluat, se pune făina, amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, zahărul tos și oul.
Se amestecă mai întâi ingredientele din mijlocul vasului și se adaugă...
Mai întâi se taie mărunt șunca și se lasă în așteptare.
Se spală roșiile cherry și se zvântă.
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când albușurile iau volum, se adaugă zahărul (opțional) și gălbenușurile,...
Ardeii copți se scot de cu seară din congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine de lichid și să se zvânte.
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. În 3/4 din...
Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devine transparentă.
Carnea tocată de porc se pune într-un bol și se...
Mai întâi se face aluatul pentru tartă, amestecând untul rece cu oul, sarea și făina. Când aluatul este legat și nelipicios, se pune într-o folie alimentară (sau într-o pungă de unică folosință) și se dă la frigider, pentru cel puțin 30 de minute....
Mai întâi se face aluatul pentru tartă. Se amestecă făina albă cu sarea și apoi se frământă repede și se încorporează oul și untul rece.Când aluatul este legat, bine format și elastic, se aplatizează, se pune într-o pungă de unică folosință și...
Chiflele se taie la orizontală și se prăjesc frumos.
Feliile de mușchi, bacon, sau șuncă se prăjesc ușor, în ulei puțin și la foc mic, numai cât să prindă un gust plăcut și nu să se usuce și să se întărească.
Se pun pe farfurii chiflele rumenite și se...
Cașcavalul se porționează în felii de cel puțin 1 cm grosime.
Ouăle se pun într-o farfurie și se mixează ușor, cu puțină sare.
Separat, se amestecă pesmetul cu piper.
Se trece o felie de cașcaval prin ou, apoi prin pesmet și se mai repetă această...
Ouăle (de preferință albe, dar eu n-am avut) se spală de impurități și se pun la fiert cu apă rece și sare. Se fierb la foc mic, 10 minute, după care se lasă în apa fierbinte, să se răcorească puțin, pentru a putea fi decorate.
Cât timp fierb ouăle, se mixează...
Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Pentru umplutură, telemeaua se dă pe răzătoarea mică și se mixează cu: crema de brânză,...
Dacă nu aveți gata preparat aluatul fraged, va trebui să faceți. Acestea sunt ingredientele pentru o cantitate dublă de tartelete (8): 250 grame de făină albă, 100 grame de unt rece, 1 ou, 1 praf de sare, 1 linguriță de zahăr tos. Ingredientele se mixează până ce se dizolvă...
Cartofii se decojesc, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când se formează spumă deasupra, se culege și se aruncă.
Cât timp fierb cartofii (20-25 de minute) se pregătește tava cu hârtie de copt, se răzuiește fin telemeaua, se...
Spanacul se spală în două-trei ape și apoi se opărește timp de 4 minute în apa care fierbe și în care s-au pus: 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de bicarbonat.
După acest interval de timp, se strecoară spanacul, se lasă să se răcorească și apoi se...
Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa
Cum se prepara Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa Se face un aluat de post din: făină, drojdie, sare, zahăr tos, apă caldă și la urmă, ulei, pentru ca să se desprindă de mâini și să se lege bine. Totodată, uleiul va da aluatului un gust mai bun. Se...
Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita
Iata cat de usor se prepara Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita Se îndepărtează piciorușele ciupercilor, care se curăță de filamente și se spală în câteva ape. Se unge o tavă cu două linguri de ulei de floarea soarelui și se pun în ea ciupercile...
Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon
Iata cum se prepara Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon Ouăle se fierb timp de 3 minute în apă care fierbe și în care se adaugă un praf de sare. Cât timp ouăle fierb, se spală roșiile, câteva fire de salată, iar măslinele se desărează,...
Aperitiv gofre Croque Monsieur
Pentru gofre, se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se adaugă ouăle, se amestecă și apoi se încorportează treptat laptele. Se mixează bine compoziția (care trebuie să fie puțin mai consistentă decât aceea pentru...
Gofre sarate, cu spanac
Spanacul se alege, se spală și se opărește timp de 5-7 minute în apă clocotită cu sare. Apoi se strecoară foarte bine de apă și se taie grosier, sau se mixează fin (la alegere). Separat se amestecă bine ingredientele solide (făina, sarea, zahărul, praful de copt) după care...
Aperitiv pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras
Ardeiul gras se spală, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie mărunt. Se curăță cepele verzi, se spală, se zvântă și se păstrează pentru pastă doar codițele, care se taie rondele. Brânza de burduf se mixează timp de 2-3 minute, ca să devină mai...
Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen
Ceapa se curăță, se spală, se zvântă și se taie foarte fin. Se mixează brânza (bine scursă) cu smântâna și untul (solid, sau topit și răcorit). Se adaugă ceapa tăiată fin în amestecul de brânză cu unt și smântână și se...
Omleta bogata
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe (mici) și apoi se prăjesc în ulei, la foc mic și înăbușit. Spre sfârșitul preparării, se îndepărtează capacul, astfel încât cubulețele de cartofi să se rumenească ușor. Când sunt gata, se...
Platou de aperitive festive (de revelion in pandemie)
Ouăle se pun la fiert, la foc mediu, în apă cu sare. Când sunt gata, se răcesc și se decojesc. Se spală roșiile cherry și ardeiul capia, iar feliile de pâine (cine vrea, le poate prăji în prealabil) se înjumătățesc. Pentru tartinele Moș Crăciun se...
Aperitiv tartine Papion
Ouăle (de preferință, mai mici) se pun cu apă sărată, la fiert, până ce devin tari. Între timp se înjumătățesc feliile de pâine. Cine dorește, poate să le prăjească, în prealabil. Se ung jumătățile de felii cu unt, sau cu cremă de...
Aperitive tartine Mos Craciun
Ouăle se pun la fiert și între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Feliile de pâine se înjumătățesc (iar cine dorește, le poate prăji în prealabil). Se ung feliile de pâine cu unt și deasupra se pune câte o jumătate de felie de cașcaval....
Aperitiv batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu apă sărată. Cât timp fierb cartofii, se răzuiește cașcavalul și se pregătește pătrunjelul tocat. Când cartofii sunt fierți, se strecoară de apă și se pasează. Se adaugă: cașcavalul...
Aperitiv rulada de cartofi, cu sunca si cascaval
Cartofii se curăță, se spală și se dau prin răzătoarea mare. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Cașcavalul se răzuiește, de asemenea. Se amestecă într-un bol: cartofii răzuiți, ceapa tăiată, cașcavalul răzuit, cele două ouă și amidonul...
Ochiuri la cuptor, in cuiburi de cartofi si branzeturi
Cartofii se spală și se fierb pe jumătate ”în coajă”, ca să rămână puțin mai fermi, pentru răzuire. Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea mare, se spală și se taie codițele de ceapă și se răzuiește fin cașcavalul. Cartofii aproape fierți...
Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi
Pieptul de pui se fasonează, se spală și se pune la fiert, la foc mediu, în 1,5-2 litri de apă rece. Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”, se strecoară de apa în care au fiert și apoi se lasă la răcorit. Se face o maioneză bine legată dintr-un...
Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor
Buchețelele de broccoli se spală sub jet și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă. Se răzuiește fin cașcavalul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea mare. Se sparg ouăle și se mixează cu foarte puțină sare (pentru că telemeaua este suficient de...
Reteta simpla si gustoasa de Omleta cu spanac si mozzarella, perfecta pentru un mic dejun copios
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Omleta cu spanac si mozzarella, perfecta pentru un mic dejun copios: Spanacul se spală bine, sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se toarnă uleiul în tigaie și apoi se adaugă untul feliat....
Aperitiv placinta cu branza sarata si marar
Pentru aluat, se pune făina, amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, zahărul tos și oul. Se amestecă mai întâi ingredientele din mijlocul vasului și se adaugă...
Aperitiv briose, cu sunca si rosii cherry
Mai întâi se taie mărunt șunca și se lasă în așteptare. Se spală roșiile cherry și se zvântă. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când albușurile iau volum, se adaugă zahărul (opțional) și gălbenușurile,...
Aperitiv budinca sarata, cu ardei copti, telemea si rosii cherry
Ardeii copți se scot de cu seară din congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine de lichid și să se zvânte. Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. În 3/4 din...
Mini rulada aperitiv, din carne tocata de porc
Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă mărunt. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devine transparentă. Carnea tocată de porc se pune într-un bol și se...
Aperitiv tarta sarata, cu ciuperci si branzeturi
Mai întâi se face aluatul pentru tartă, amestecând untul rece cu oul, sarea și făina. Când aluatul este legat și nelipicios, se pune într-o folie alimentară (sau într-o pungă de unică folosință) și se dă la frigider, pentru cel puțin 30 de minute....
Tarta aperitiv, cu legume si branzeturi
Mai întâi se face aluatul pentru tartă. Se amestecă făina albă cu sarea și apoi se frământă repede și se încorporează oul și untul rece.Când aluatul este legat, bine format și elastic, se aplatizează, se pune într-o pungă de unică folosință și...
Aperitiv oua Benedict
Chiflele se taie la orizontală și se prăjesc frumos. Feliile de mușchi, bacon, sau șuncă se prăjesc ușor, în ulei puțin și la foc mic, numai cât să prindă un gust plăcut și nu să se usuce și să se întărească. Se pun pe farfurii chiflele rumenite și se...
Cascaval pane la cuptor, cu cartofi natur
Cașcavalul se porționează în felii de cel puțin 1 cm grosime. Ouăle se pun într-o farfurie și se mixează ușor, cu puțină sare. Separat, se amestecă pesmetul cu piper. Se trece o felie de cașcaval prin ou, apoi prin pesmet și se mai repetă această...
Oua decorate cu servetele
Ouăle (de preferință albe, dar eu n-am avut) se spală de impurități și se pun la fiert cu apă rece și sare. Se fierb la foc mic, 10 minute, după care se lasă în apa fierbinte, să se răcorească puțin, pentru a putea fi decorate. Cât timp fierb ouăle, se mixează...
Trigoane cu branza si marar
Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Pentru umplutură, telemeaua se dă pe răzătoarea mică și se mixează cu: crema de brânză,...
Mini tarte cu branza sarata si marar
Dacă nu aveți gata preparat aluatul fraged, va trebui să faceți. Acestea sunt ingredientele pentru o cantitate dublă de tartelete (8): 250 grame de făină albă, 100 grame de unt rece, 1 ou, 1 praf de sare, 1 linguriță de zahăr tos. Ingredientele se mixează până ce se dizolvă...
Cartofi Duchesse, cu branza sarata
Cartofii se decojesc, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când se formează spumă deasupra, se culege și se aruncă. Cât timp fierb cartofii (20-25 de minute) se pregătește tava cu hârtie de copt, se răzuiește fin telemeaua, se...
Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza
Spanacul se spală în două-trei ape și apoi se opărește timp de 4 minute în apa care fierbe și în care s-au pus: 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de bicarbonat. După acest interval de timp, se strecoară spanacul, se lasă să se răcorească și apoi se...