RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE974
PRIETENI143
Retete

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

In Prajituri la 10 Dec 2018

Pentru foi , se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide (uleiul și apa). Se încorporează puțin câte puțin, făina și la urmă se adaugă și...

Supa de rosii cu legume

In Supe la 9 Dec 2018

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert în oală, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, numai...

Placinte cu cartofi, la tigaie

In Mancaruri de post la 9 Dec 2018

Mai întâi se face aluatul. Se pune făina amestecată cu sare în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă, puțin câte puțin apa caldă, până ce se...

Dovlecei cu sos tomat

In Mancaruri de post la 6 Dec 2018

Dovleceii se spală foarte bine (căci se vor prepara cu tot cu coajă), se feliază în rondele cu grosimea de maxim 1 cm și se sotează la foc mediu pe ambele fețe, în ulei suficient, până ce se înmoaie și se rumenesc ușor, după care se scot cu o paletă pe un...

Salata din icre de crap, cu gris

In Salate la 4 Dec 2018

Icrele se curăță de pielițe, se pun într-o sită cu un tifon curat și se spală de sânge, la un jet slab de apă. Se lasă icrele în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă. Separat se pune la fiert apa și când fierbe, se diminuează focul de la aragaz și...

Ciorba de legume, cu ciuperci champignon

In Ciorbe la 3 Dec 2018

Ciupercile se curăță de pielițe și de filamente, se spală în mai multe ape și se feliază. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie mărunt și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se adună spumă deasupra, se culege și...

Desert salam de biscuiti, de post

In Dulciuri la 2 Dec 2018

Biscuiții se sfărâmă în bucățele mici, iar rahatul se taie în cubulețe cu laturile de 1 cm. Se amestecă bine zahărul cu cacaua, se adaugă apa și se fierbe compoziția  1-2 minute, până ce dă în clocot și se leagă. Se adaugă margarina și se...

Pilaf cu masline

In Mancaruri de post la 2 Dec 2018

Se spală orezul foarte bine și se pune la fiert cu apă suficientă și o frunză de dafin, la foc mic, timp de 15-20 de minute. Atenție să nu se prindă de fundul cratiței, când scade apa. Când orezul e fiert, se acoperă cratița cu un capac și se lasă puțin, să se...

Pizza de casa - Reteta gustoasa de post

In Pizza la 30 Noi 2018

Cum se prepara Pizza de casa - Reteta gustoasa de post Pentru aluat, se pune făina albă amestecată cu sarea în vasul de frământat. Se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pune drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă puțin câte puțin apa...

Foccacia cu masline si oregano

In Piine la 29 Noi 2018

Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia fărâmițată și zahărul tos. Se adaugă, puțin câte puțin apa caldă, ca să se dizolve, mai întâi, drojdia și...

Pilaf cu morcovi si ceapa

In Mancaruri de post la 26 Noi 2018

Orezul se alege, se spală bine în 3-4 ape și se pune la fiert, la foc mediu. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se pătrund și devin transparente. Se curăță morcovii, se spală, se...

Salata de cartofi, cu file de macrou in sos tomat

In Salate la 25 Noi 2018

Se spală bine cartofii și se pun la fiert în coajă. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele. Se curăță usturoiul, se spală și se taie foarte fin. Se taie rondele o jumătate de lămâie, iar cealaltă jumătate se storce pentru a obține zeama. Când...

Desert clatite de post, cu dulceata de gutui

In Dulciuri la 23 Noi 2018

Mai întâi se amestecă bine ingredientele uscate (făina cu: sarea, bicarbonatul, vanilia și zahărul.) Se adaugă apa de flori de portocal, uleiul și apoi apa minerală, puțin câte puțin, până ce se încorporează toată făina. Se mixează până ce...

Dovlecei sotati, cu pesmet si usturoi

In Mancaruri de post la 22 Noi 2018

Dovleceii se spală foarte bine și se taie rondele, cu tot cu coajă, după care fiecare felie se taie în câte patru bucăți. Se curăță usturoiul se spală și se taie foarte fin, sau se pisează. Se toarnă uleiul în cratiță și când este încins se pun...

Turtite picante, la tigaia grill

In Piine la 21 Noi 2018

Făina albă cernută se pune în vasul pentru frământat și în ea se adaugă: sare. piper, boia, oregano, ierburi de grădină și chimen măcinat. După ce s-au amestecat bine aceste ingrediente uscate, se face o adâncitură în mijloc și se pune drojdia...

Desert prajitura cu crema de vanilie si blat cu cacao

In Prajituri la 19 Noi 2018

Mai întâi se face crema, pentru a-i lăsa răgazul necesar întăririi, la frigider. Se amestecă zahărul cu amidonul, se adaugă cele patru gălbenușuri și apoi laptele dulce, puțin câte puțin. Se adaugă batonul de vanilie (tăiat în două, de-a lungul) și...

Ciorba de fasole cu leustean

In Ciorbe la 18 Noi 2018

Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat cu apă rece, cu o seară înainte de preparare. Dacă ați ratat acest moment, atunci după ce ați ales și spălat fasolea, turnați peste ea apă clocotită și acoperiți vasul cu un capac, pentru 3 ore. După acest interval de...

Gratin de piept de pui

In Pui la 17 Noi 2018

Se spală pieptul de pui, se desprinde de pe os și se lasă puțin să se zvânte. Se taie pieptul de pui în bucăți mai mari (câte două bucăți/porție, cam de 1,5 cm grosime) și se rumenește ușor, la foc mic, într-o tigaie în care s-a turnat uleiul și s-a...

Aperitiv briose cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2018

Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică. Se rețin separat 4 linguri încărcate de cașcaval răzuit pentru a decora brioșele. Se amestecă bine restul de cașcaval răzuit cu: ouăle, sarea, zahărul, smântâna și uleiul. (Inițial am vrut să folosesc doar două...

Desert fursecuri cu gem

In Dulciuri la 12 Noi 2018

Se mixează untul cu: zahărul, oul, sarea și aromele, iar la urmă se încorporează treptat și făina. Când aluatul este bine legat și omogen, se pune într-o folie de plastic și se dă la rece, la frigider, pentru cel puțin două ore. După ce aluatul s-a răcit și...

Salata de cartofi si telina

In Salate la 9 Noi 2018

Cartofii se spală și se pun la fiert, ”în coajă”. Țelina se curăță de coajă, se spală, se porționează și se pune la fiert. Se fierb tari cele patru ouă, se răcesc în apă rece și se curăță de coajă. Se curăță ceapa, se spală, se...

Desert clafoutis cu struguri

In Prajituri la 8 Noi 2018

Se aleg boabele mari din ciorchine, se spală și se scurg de apă. Se unge tava de copt cu unt și se distribuie  uniform în ea, pe toată suprafața, boabele de struguri. Se amestecă făina cu: sarea, praful de copt, bicarbonatul, vanilia și zahărul. Se adaugă cele două...

Ciorba de sfecla rosie, cu galuste de gris

In Ciorbe la 7 Noi 2018

Cele două sfecle se spală și se pun la copt, în cuptor, la foc mediu. Între timp, se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic, în ulei suficient, până ce se înmoaie. Ardeiul gras se spală, se curăță de cotor...

Piept de pui cu garnitura de gutui, in sos caramel

In Pui la 7 Noi 2018

Se curăță, se spală, se scurge de apă și se taie pieptul de pui, în bucăți cu grosimea de 1,5 cm. În vasul în care se va prepara mâncarea se toarnă uleiul și se pune untul feliat. Când untul s-a topit, se adaugă bucățile de piept de pui, care se țin...

Desert melcisori din foietaj, cu gem de gutui

In Dulciuri la 2 Noi 2018

Decongelați natural aluatul și împărțiți-l în două bucăți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat cu sucitorul, pe planșeta înfăinată, ca să se subțieze puțin. Ungeți aluatul cu un strat relativ subțire de gem, rulați și apoi tăiați rondele...

Dulceata de gutui, cu scortisoara si anason stelat

In Dulceata / Gem la 31 Oct 2018

Gutuile se spală bine, ca să se curețe de tot puful, se șterg de apă, se decojesc și se pun într-un vas cu apă rece, ca să nu se înnegrească. Se pune zahărul cu apa, scorțișoara și anasonul stelat în cratița în care se va face dulceața, la foc mic mai...

Ciorba de perisoare, cu cartofi

In Ciorbe la 30 Oct 2018

Se curăță, se spală și se mărunțesc morcovii, pătrunjelul și țelina, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se completează cu apă, când scade. Se alege orezul, se spală în mai multe ape și...

Aperitiv pogacele cu branza de burduf si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2018

Se face un aluat potrivit de moale din: făină, sare, drojdie, gălbenușuri, zahăr, untură și lapte cald.  Când toate ingredientele s-au încorporat și aluatul este elastic, se lasă la dospit, acoperit cu un șervet curat, într-un loc călduros, ferit de curenții...

Gem de gutui, cu scortisoara si anason stelat

In Dulceata / Gem la 26 Oct 2018

Gutuile se spală bine și se șterg cu un prosop de hârtie, pentru ca tot puful să fie îndepărtat, la fel ca orice alte impurități. Pentru o primă tranșă de gem (nu e bine de preparat cantități mari!) se folosește câte o jumătate din cantitățile de ingrediente din...

Desert prajitura Coconut Dream

In Prajituri la 23 Oct 2018

Se mixează untul cu zahărul și se adaugă apoi: albușurile mixate spumă, gălbenușurile (unul câte unul), laptele, făina amestecată cu praful de copt, esența de rom și cacaua. Compoziția rezultată se toarnă în tava de copt, unsă bine cu unt în prealabil și se dă...

Afisate 541 - 570 din 974 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]