Andra_Constantinescu

6

Bucataras
Chef

Comuna Mosoaia

Bucataras din 08.12.2014

RETETE636
PRIETENI243
Retete

Reteta de mancare de fasole cu carnati afumati - Iahnie de fasole

In Porc la 8 Noi 2015

Preparare Reteta de mancare de fasole cu carnati afumati - Iahnie de fasole Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Carnatii se taie in bucati mici si se calesc in ulei, intr-o oala. Ceapa se...

Varza calita cu carnati afumati - Savoare si gust intr-un preparat traditional

In Porc la 8 Noi 2015

Cum se prepara Varza calita cu carnati afumati - Savoare si gust intr-un preparat traditional Carnatii se taie in bucati mici si se calesc in ulei, intr-o cratita. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.  Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt. Se pune...

Ciorba "Fidelicioasa"

In Ciorbe la 7 Noi 2015

Se pune apa la fiert intr-o oala. Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie pe jumatate). Ardeii se taie in jumatati, se curata de seminte si se spala. Tija de apio se spala. Prazului i se indeparteaza moatele si...

Ou ochi cu aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2015

Se spala ardeiul si se taie o felie circulara din el, indepartand semintele. Se aseaza in tigaia unsa cu uleiul incins.  Oul se sparge intr-un castron, apoi se pune in interiorul feliei de ardei si se da cu sare. Pe o farfurie se aseaza jumatatea superioara a frunzelor de salata dupa...

Rosii umplute cu branza pufoasa si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2015

Mararul si ceapa se spala, se taie marunt si se pun intr-un castron impreuna cu branza pufoasa, dupa care se amesteca. Rosiile se spala, se taie un capac in partea superioara (cu codita), apoi cu ajutorul cutitului se taie circular in interior, unde se gasesc semintele. Acestea se elimina cu...

Reteta clasica de snitele din piept de pui

In Pui la 5 Noi 2015

Preparare Reteta clasica de snitele din piept de pui Se clatesc feliile de piept de pui cu apa rece, se scurg intr-o sita si se dau cu sare. Ouale si un praf de sare se bat cu ajutorul unei furculite, intr-un castron. Intr-o farfurie se pune faina. Se ia o felie de piept de pui si se...

Salata de paste cu legume

In Paste la 31 Oct 2015

Se pun litrul de apa si sarea la foc intr-o cratita si cand dau in clocote se adauga pastele, fierbandu-le conform timpului indicat pe ambalaj. Fasolea si mazarea se scot din conserva si se clatesc cu apa intr-o sita. Rosia se spala, se taie pe jumatate, fiecare jumatate in 3, apoi se...

Fusilli cu tocanita de hrib

In Fusilli la 31 Oct 2015

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca, apoi se pune in uleiul incins cu putina sare si se caleste. Hribul se curata de pamant, se spala si se taie cubulete, apoi se pune peste ceapa si se caleste putin, amestecand continuu ca sa nu se prinda, dupa care se adauga apa si se amesteca des....

Salata orientala cu penne

In Penne la 30 Oct 2015

Se pun apa si sarea la foc intr-o cratita si cand dau in clcote se adauga pastele si se fierb conform timpului indicat pe ambalaj. Intre timp, se curata cartofii de coaja si se taie cubulete. Ceapa se taie fideluta, se pune intr-un castron si se freaca cu sare. Se scot samburii...

Stelute cu pasta de tomate

In Paste la 30 Oct 2015

Se pun apa si sarea intr-o craticioara la foc si cand clocotesc se adauga pastele, se fierb conform timpului indicat pe ambalaj si se acopera cu un capac, dupa ce a fost stins focul. Usturoiul se curata de foi, se spala si se caleste in ulei. Se adauga restul ingredientelor prezentate, se...

Placinta frageda cu mere

In Dulciuri la 29 Oct 2015

Umplutura: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoare, se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Cand scade zeama lasata de mere, se ia cratita de pe foc si se adauga scortisoara, lasand compozitia sa se raceasca. Aluat: Intr-un castron se...

Salata de paste cu legume, masline si mozzarella

In Paste la 29 Oct 2015

Se pun apa si sarea intr-o oala la foc si cand dau in clocote se adauga pastele, fierbandu-le conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pun apoi intr-o sita si se clatesc cu apa rece. Castravetele se taie rondele.  Rosia se taie in sferturi, apoi se feliaza. Ceapa se taie marunt....

Tagliatelle cu ciuperci si sos alb

In Paste la 29 Oct 2015

Se pun apa si sarea intr-o oala la foc si cand dau in clocote se adauga pastele, se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera oala cu un capac. Ciupercile se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, apa si putina sare si se fierb pana cand scade apa....

Tagliatelle cu ciuperci, carnati si sos de rosii cu usturoi

In Paste la 28 Oct 2015

Se pun apa si sarea la fiert intr-o oala si cand clocotesc se adauga pastele, lasandu-le sa fiarba conform timpului de pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac. Intr-o craticioara se pun ciupercile, uleiul, apa si putina sare. Carnatul se taie bucatele si se pune in...

Budinca cu paste si carne tocata de porc

In Paste la 27 Oct 2015

Se pun 2 l apa si putina sare la foc intr-o oala si cand clocotesc, se adauga pastele, amestecand din cand in cand. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (8-9 minute), apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac. Gogosarul se curata de seminte, se spala si se toaca. Ceapa se...

Cupcakes in stil rusesc

In Dulciuri la 26 Oct 2015

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Din primele 5 ingrediente se framanta un aluat fraged. Se distribuie 2/3 din el in forme, apasand usor la baza. Cealalta treime de aluat se pune deoparte. Se bat ouale spuma, se adauga zaharul si untul topit, apoi branza slaba de vaci si praful de...

Spaghete cu sos de rosii si chiftele din carne tocata de porc

In Spaghete la 26 Oct 2015

Pregatirea chiftelelor: Se amesteca toate ingredientele, se formeaza chiftele mici si se prajesc intr-o tigaie cu untura multa. Se scot pe un servetel de bucatarie absorbant. Pregatirea spaghetelor: Cei doi litri de apa si sarea se pun intr-o oala pe foc si cand clocotesc se adauga...

Lasagna cu carne tocata de porc

In Lasagna la 26 Oct 2015

Sos Ragù: Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Tijele de apio se spala si se taie rondele. Aceste legume se calesc intr-o tigaie mare cu ulei si putina sare. Se adauga carnea tocata (peste care se pune...

Tort Napoleon - reteta cu nr. 200

In Torturi la 21 Oct 2015

Foi: Untul rece se taie cuburi si se amesteca cu faina printr-o faramitare cu varful degetelor, pana la incorporarea partiala. Se adauga oul intreg si se framanta aluatul. Din cand in cand se toarna apa amestecata cu otetul pana se obtine un aluat omogen, neted , care nu se lipeste de degete....

Fusilli cu ton si rosii

In Fusilli la 21 Oct 2015

Se pune apa la fiert impreuna cu sarea si cand dau in clocote se pun pastele, fierbandu-se conform indicatiilor de pe pachet, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac. Se unge o tigaie cu ulei de masline si se prajesc cei doi catei de usturoi curatati de foi, apoi se scot. Ardeiul...

Zacusca de dovlecei

In Zacusca la 20 Oct 2015

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul se coace in tava, la cuptor, apoi se pune intr-o cratita, se adauga sare grunjoasa si se acopera cu un capac. Ceapa se curata de foi, se spala, se da prin...

Penne cu piept de pui in sos de rosii cu usturoi

In Penne la 20 Oct 2015

Se pun intr-o cratita 500 ml apa cu putina sare si cand dau in clocote se adauga pastele. Se amesteca, se fierb conform indicatiilor de pe pachet (8-9 minute, de obicei), apoi se iau de pe foc si se acopera cratita cu un capac. Pieptul de pui se taie cubulete, se spala, se da cu sare si se...

Gogosari in otet

In Muraturi la 15 Oct 2015

Se spala gogosarii, se curata de seminte si se taie in felii groase. Se amesteca sarea, zaharul, foile de dafin, piperul si boabele de mustar si se pun peste gogosari, amestecandu-le bine intr-un vas mare. Se acopera cu un ziar si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie, amestecandu-i de cateva ori...

Tocana de legume la borcan

In Conserve la 13 Oct 2015

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, dupa care se pune peste ceapa si se caleste si el. Ardeiul se curata de seminte, se spala, se taie fideluta si se pune la calit....

Salata de vinete cu ardei copti si ciuperci

In Salate la 7 Oct 2015

Vanata si ardeii kapia se coc la flacara aragazului.  Vanata se curata de coaja arsa sub jet de apa. Ardeii se pun intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste ei, apoi se acopera vasul si se lasa sa se inmoaie circa 10 minute, dupa care se curata de coaja arsa si de seminte sub jet de...

Salata de ardei copti cu usturoi

In Salate la 6 Oct 2015

Se coc ardeii kapia la flacara aragazului si se pun intr-un vas, presarandu-i cu sare grunjoasa si acoperind vasul. Se lasa vreo 10 minute sa se inmoaie, dupa care se curata de coaja arsa sub jet de apa.  Se curata usturoiul de foi, se clateste cu apa, se piseaza si se freaca cu o...

Ciupercute cu ciocolata

In Dulciuri la 4 Oct 2015

Pentru ciupercute, se pun ingredientele, in ordinea scrisa, intr-un castron, se amesteca si se toarna intr-o punga. Aceasta se leaga la gura si se taie la un capat, formand o gaura mica. Forma se unge cu ulei si se pune la incalzit la flacara aragazului. Se toarna aluat in fiecare ciupercuta,...

Briose cu banane si nuci

In Dulciuri la 4 Oct 2015

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza faina si nucile macinate, iar la final se inglobeaza untul topit si laptele batut....

Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 3 Oct 2015

Formarea nucilor: Se amesteca toate ingredientele pana ce se formeaza un aluat tare, dar putin lipicios.  Se unge fora de nuci cu ulei si se pune la incins la flacara aragazului. Se formeaza din aluat bilute, care se pun in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza asa pana...

Sandvis cu stelute pe bat

In Sandvisuri la 3 Oct 2015

Cu ajutorul unei forme de stea, metalica, se decupeaza painea, salamul si branza topita. Pe un bat pentru frigarui se asambleaza sandvisul, astfel: paine + salam + branza + paine + salam + branza + paine + salam + branza + paine + salam + branza + paine. La final, optional, se poate adauga o...

Afisate 421 - 450 din 636 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

“Nu trebuie să vezi toată scara – fă doar primul pas.”

 
 
 

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]