V-am adus o placinta buna la ceas de seara, asa ca sa va fac pofta. Ia sa vad, care vrea?
Umplutura:
Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoare, se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Cand scade zeama lasata de mere, se ia cratita de pe foc si se adauga scortisoara, lasand compozitia sa se raceasca.
Aluat:
Intr-un castron se pun toate ingredientele in ordinea scrisa, apoi se amesteca pana cand se obtine un aluat omogen, nelipicios, care se pune intr-o folie la frigider pentru 20-30 de minute.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Aluatul se imparte in doua parti egale. Se intinde o jumatate in tava unsa cu ulei, se pune umplutura, apoi se intinde a doua foaie pe masa de lucru unsa cu ulei, se ruleaza pe un pahar si se aseaza peste umplutura. Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita, apoi se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Cand se raceste, se poate pudra cu zahar.
Pofta buna!