Tort Napoleon - reteta cu nr. 200

de Andra_Constantinescu in Torturi, 21 Oct 2015 | 6910 vizualizari

 

Iata ca am ajuns si la reteta cu nr. 200. Nu pot sa ma laud ca am facut cine stie ce lucruri complicate sau inovatoare pana acum in bucatarie, dar cert este ca am muncit mult ca sa ajung la acest numar de retete. Si de aceea v-am adus un desert cu origini atat frantuzesti, cat si rusesti, din cate am inteles, tare gustos. Sursa de inspiratie este aici --> http://prajituricisialtele.ro/2015/09/04/tort-napoleon.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 9 foi:
  • 200 g unt;
  • faina cat cuprinde (550 g);
  • 1 ou;
  • 100 - 150 ml apa rece;
  • 1 lingura de otet de vin.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri;
  • 5 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 6 linguri faina;
  • 1 l lapte;
  • 200 g unt;
  • 1 borcan de dulceata de afine (270 g).
  • Diametru cratita: 22 cm
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Napoleon - reteta cu nr. 200:

Foi:

Untul rece se taie cuburi si se amesteca cu faina printr-o faramitare cu varful degetelor, pana la incorporarea partiala. Se adauga oul intreg si se framanta aluatul. Din cand in cand se toarna apa amestecata cu otetul pana se obtine un aluat omogen, neted , care nu se lipeste de degete. Aluatul nu se framanta prea mult. Se imparte in 9 bile si se da la rece pentru 30 de minute.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Din fiecare bila de aluat se intinde o foaie subtire fie pe fundul unei cratiti unse cu ulei, fie pe dosul unei tavi (tot unsa cu ulei) daca a fost decupata cu ajutorul unei farfurii. Se coc foile pe rand.

Crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, faina si putin lapte. Cand s-au incorporat bine, se adauga laptele putin cate putin, amestecand mereu cu un tel. Compozitia se pune la foc mic si se amesteca mereu pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.

Untul se mixeaza putin apoi se incorporeaza in crema de vanilie.

Asamblare:

Pe un platou se aseaza: foaie + crema + foaie +crema + foaie + dulceata + foaie + crema + foaie + crema + foaie + dulceata + foaie + crema + foaie +crema + foaie sfaramata + dulceata. Din cand in cand se apasa usor cu palmele peste tort pentru a face priza mai bine. Se lasa  la rece peste noapte  sau cel putin 5-6 ore, foile fiind crocante au nevoie de un timp pentru a se inmuia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Napoleon - reteta cu nr. 200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Andra_Constantinescu 1

24.10.2015, 12:30

Multumesc frumos tuturor!

Panacris 1

28.12.2015, 09:46

Woooww, felicitări! Super tort, cum de l-am ratat La cât mai multe rețete delicioase!

Andra_Constantinescu 1

28.12.2015, 10:55

Multumesc, Panacris!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
TORTUL " NAPOLEON "